torstaina, heinäkuuta 17, 2014

Matkustaja

Aika monta silmukkaa tuli neulottua, mutta niinpä ne isommat työt valmistuvat siinä missä pienetkin: silmukka kerrallaan.


Viajante
Malli: Martina Behm, Viajante
Lanka: Wollmeise Lace, sävyssä Im Jahre der Ratte, aikalailla koko vyyhti, eli n. 1 500 metriä
Fiilis: nyt matkustelemaan!

Ostin joskus keväällä neulemöötissä Marilta vyyhdillisen Wollmeisen Lacea. Vähän oli ajatuksissa joku liuhukepaita tai huivi. Sitten Viajante jotenkin vaan alkoi puhutella, ja yksi päivä vaan loin siihen silmukat.

Viajante on portugalia ja tarkoittaa matkustajaa. Aika monta sataa kilometriä tämäkin matkusteli minun mukana ennenkuin vimeiset silmukat tuli pääteltyä.

Lacea on mukava neuloa. Jotenkin se vaan menee kuin melki itsekseen. Mutta jos sen saa silmuutumaan niin se suuttuu ikiajoiksi. Väripinta muotoitui myös kauniiksi, vain pari pientä galaksikuviota (lätäköitä) tuli mukaan. Ja langan tuntuhan on mitä ihanin, se tuntuu puuvillaiselta ihoa vasten vaikka täyttä villaa onkin. 

Viajanten voi pukea päälle kuten ponchon. Saumat voi laitaa sivuille tai sitten eteen ja taakse, jolloin liuhukeosa on kuin pieni laahus. Olisipa siis joku viktoriaaninen puutarha missä eteerisesti liihottaa.

Sen voi myös kietaista kaulan ympäri kuten tavallisen huivinkin. Varsin monikäyttöinen vekotin siis. 

Veikkaan että tästä tulee hyvä vaatekappale töihin. Siellä kun on se saamarin ilmastointi, joka varsinkin kesällä tuntuu hyytävältä. Ei voi ajatellakaan että lyhythihaisella tarkenisi.

Ja jos ei sitten muuta käyttöä keksi niin voihan sitä sitten vaikka seisoskella tuolla venepoukamassa ja antaa merkkejä merellä meneville purjelaivoille.

Mekko tuli hankittua Tukholmasta Gudurnilta. Oikein mukava tämmöisiin kuumiin päiviin.


21 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on aikas kiva malli

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Siinä oli muutama silmukka neulottavana.

   Poista
 3. Vaut huiville, kuville ja mekolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren rannalla on aina kiva käydä kuvaamassa. Olisipa tuullut hieman enemmän niin olisi huivin helmat saaneet kyytiä

   Poista
 4. Wow!! Tuli tosi hienoa huivi :-) ja ISOA!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän tälle tile käyttöä sitten syksymmällä.

   Poista
 5. On se Viajante vaan kiva! En tajua miksi näitä ei ole enempää neulottu. Huippua, että siitä vyyhditä tuli jotain kivaa, turhaan sitä varstossa makuutin. Kelpaa haistella niitä merituulia kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle tästä langasta, se oli mitä mukavin uusi tuttavuus. Mallissa on aika paljon neulottavaa ja sen muotoa on aluksi vähän vaikea hahmottaa, oisiko siinä syitä miksi mallia ei kovin paljoa ole neulottu?

   Minäpä haistettelen tälle jatkossakin merituulia ;)

   Poista
 6. ihana huivi tosi naisellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, luulisin että tämä malli passaa aika monenlaiseen tyyliin ja tilanteeseen.

   Poista
 7. Kaunis huivi! Väriä vaihtava lanka näyttää sopivan siihen hyvin. Ja kuvat ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin yksivärinen voisi näyttää näin isona pintana vähän tylsältä. On ihan kiva että pinnassa on pientä säpinää

   Poista
 8. On se upea! En ole ennen oikein edes hahmottanut koko mallia, mutta nyt luulen tajuavani tuon idean.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on periaatteessa tuubi, joka levenee alareunaa kohdin. Neulos menee levennysten ja kavennusten takia vinossa, jonka takia se laskeutuu kivasti.

   Poista
 9. Huikaisevan kaunis huivi. Aivan upea!

  VastaaPoista
 10. Kertakaikkisen upea huivi! Olen joskus ohjetta/mallia silmäillyt, mutta en ole ymmärtänyt, miten monipuolisesta huivista on kyse.

  VastaaPoista
 11. En osaa sanoa mitään mitä muut eivät olisi edellä jo sanoneet, kaunis ja upea se on! Hienompi kuin Ravelryn mallikuvassa oleva. Täytyy laittaa malli korvan taakse syksyn projekteja ajatellen.

  VastaaPoista
 12. Onpa hieno! Minäkin sen aloitin taannoin, mutta lanka ei sitten puhutellutkaan, joten kesken jäi. Nyt ostin uudet langat, sillä vaikken muuten ole luontainen matkustaja, viajante voisin olla. Ja tämä kyllä inspiroi!

  VastaaPoista
 13. Täytyypä tulla ihan kiittelemään: nähtyäni tämän postauksen, oli pakottava tarve päästä luomaan silmukoita. Siis oikein kunnon mojo, tiedäthän! Kiitos siis kun herättelit useamman kuukauden uinumassa olleen neuleinnostukseni! :)

  VastaaPoista