maanantaina, heinäkuuta 14, 2014

Gangnam style - Gamla Stan

Suomalaiselle 7-vuotiaalle sanojen Gamla Stan mielessäpitämiselle oli tiettyjä rajoitteita ja sanat kääntyivätkin jatkuvasti Gangnam Styleksi. Aikamoista gangnam stylehän Gamla Stan on. Turistikrääsämyymälät vierivieressä ja välissä aina joku taivaaseen asti hinnoilteltu putiikki. On se kuitenkin niin viehko paikka. Mietittiin että oiskohan siellä kiva asua? Missä Bertta sitten jahtaisi hiiriä? Joten päätettiin jatkaa Oulussa asumista. 

Allekirjoittanut kävi mm. Ewa i Wallan myymälässä, mutta lompakko ei kyllä antanut minkään tuotteen kohdilla myöten. Ihania ne vaatteet kuitenkin olivat! Gudrunilla kortti kyllä vinkui.

Lankakaupat olin päättänyt jättää väliin, kyseistä aineisosaa kun löytyy kotoa aivan tarpeeksi. Mutta sitten osuin Anntorps vävin ikkunoiden eteen ja katse nauliutui upean väriseen lankavyyhtiin. Sisällehän sitä oli mentävä. Selvisi että vyyhti oli käsin värjättyä silkkiä. Kauppiaan kanssa tuumattiin että paljonkohan sitä pitäisi ottaa ja hän sitten kaivoi minulle vallan nätin paidan näytille. Päätös oli sillä selvä ja 200 grammaa lankaa lähti mukaan. Siitä määrästä kuulemma pitäisi paita tulla ja ohjeenkin sain mukaan. Ruotsalaiset muuten käyttävät hektogramma termiä sadasta grammasta. Olin aivan pihalla että mikä perkuleen hekto. Luulin ensin että se on termi vyyhdille kunnes sitten eräällä kirsikkakojulla tämäkin käsite avautui kun kiistelin myyjän kanssa että mitä se kirsikkapussi oikein maksoikaan.

Kuvassa silkkivyyhdin alla on Wollmeise Lacesta tekele kesken. Siihen pitäisi vielä äkertää joku kymmenen kierrosta. Saisivat tulla nopsaan sillä eilen bongasin huivimallin, joka jutteli suhteellisen kiivaalla äänellä. Langatkin löytyivät pienen penkomisen jälkeen. 

11 kommenttia:

 1. Väriltään houkutteleva lankavyyhti ☺.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran houkutteleva oli että piti päätökset pyörtää

   Poista
 2. Kaunis keltainenväri tuossa vyyhdissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy on mitä mainioin! Ja tuon violetin kanssa se laulaa

   Poista
 3. Anonyymi10.25

  Aivan uskomattoman upea lanka. Ihan vaan mielenkiinnosta: oliko vyyhti kuinkakin arvokas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta mitenkään erityisen tyyristä, 380 kruunua paidallisesta eli sellainen 40 euroa

   Poista
 4. Kiinnostaa kovasti se silkkilangalle esitelty paitamalli, vaikka aloitinkin jo oma silkkini. Hyvä neuleinto tuntuu siellä olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli myös sellainen sivuttain neulottava, aloitetaan hihansuusta ja lopetetaan toiseen hihansuuhun. Hyvin yksinkertainen mutta kun lanka on hienoa niin hyvähän siitä tulee. Helteestä huolimatta neulotuttaa

   Poista
 5. Anonyymi12.15

  Aivan ihanaa lankaa. Minulla on langanostolakko tai joku vastaava, ihan hyvistä syistä. Tuo kuva herättää kuitenkin äkillistä tarvetta lähteä lankakaupoille. Taistelen vastaan.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langanostolakko on kyllä vaikea juttu. Silloin tulee aina kaikkea ihanuutta vastaan. Perustelin itselleni tämän ostoksen etten saa Oulusta saati Suomesta vastaavanlaista

   Poista
 6. Anonyymi22.33

  Olispa itelläänkin tuollainen into ja vauhti tehdä. Ja sit kun olis sitä intoa ja vauhtia ni sit aika ei riitä... hmph... oot sie melkoinen vauhtihirmu noiden neuleiden kanssa :) :D *vihreä kateudesta*

  VastaaPoista