perjantaina, heinäkuuta 18, 2014

Eläköön amatööri

Tämmöistä se on kun laitetaan innokas amatööri asialle. Paremminkin voisi mennä, mutta sillä mennään mitä on.

Leikin ensin Rolf Nordströmiä. Blythe-nukella on kiiltävät kasvot ja kiillot ovat esimerkiksi kuvissa vähän tylsän näköisiä. Kovasti tuijotin YouTuben videoita naaman hiomisesta. Ostin 1000 vahvuista vesihiomapaperia, jota kokeilin ensin hiusten alle. Kun se näytti hyvältä, uskaltauduin kasvojen puolelle. 

Otsa ja posket olivat helppo nakki, mutta huulet ja nenän ympärys yhtä tuskaa. Välillä näytti siltä että saan aikaiseksi vain naarmua. Nuken "iho" vaaleni jonkin verran hiomisessa, mutta sehän vain sopii English Rose -teemaan. Periaatteessa nuken pää pitäisi avata ja irrottaa kasvolevy, jotta hiominen ja muu käsittely olsi helpompaa. Jänistin, en uskaltanut avata päätä, joten tein hionnat ja muut niin sanotusti pää kiinni.

Kuvassa hiomisen jälkimainingeissa, en muista hioinko vielä tämän jälkeen. Nyt näkee että kiilto on kadonnut ja iho on matta. Vähän koitin suuta muotoilla ja nenää kaivella. Onneksi tajusin etten hanskaa sitä hommaa en sitten lainkaan ja jätin sen sitten isommasti tekemättä. Pelkäsin kovasti että pilaan koko nuken kun terä vähän lipsahtaa ja suu on korvasta korvaan.

Tämän jälkeen leikittiin Rauli Hulkkosta eli väriä pintaan. Olin hankkinut öljyliitua, kun näin vidoista olin ymmärtänyt. Hankin sitten jotain vääränlaista, koska eihän se pelittänyt ollenkaan. Sen sijaan vesipuuvärit toimivat huulien värjäämisessä hyvin. Siihen saakka kunnes päätin korjata aikaansaannostani. Väri levisi pitkin suupieliä ja nukke näytti siltä kun olisi syönyt mustikoita. Väri tietenkin jämähti eikä se irronnut vedellä ollenkaan. Tässä vaiheessa lievästi sanottuna hermostutti.

Poskipuna-asian ratkaisin sitten tuputtelemalla ihan tavan poskipunaa. Se että pysyykö se paikoillaan on herran hallussa. Itse olin jo sen verran epätoivoinen, että hätäilin joka suuntaan.

Halusin nukelle myös pisamia. Niitä voi tehdä vaikka räpsimällä vesiväriä silveltimellä. Minä nerokkaana päätin taas käyttää vesipuuvärejä. Vettä kynän päähän, pyöräytys kämmenselkään ja sitten vaan tökittiin nuken naamaa mahdollisimman randomisti. Enkä kyllä tainut onnistua siinäkään. Välillä piti jättää nukke sille sijoille ja käydä juomassa kuppi teetä. Joku vahvempikin olisi varmaan passannut. 

Sitten päätin rauhoittua. Ajattelin että kun olen eka kertaa asialla ei lopputulos voi olla samaa luokkaa kuin Blythejä jo pitkään customoineet. Eikä nukke nyt ihan kauhean kamala ole näinkään vaikkei se ihan minun visioideni kaltainen olekaan. Sillä mennään mitä on. Kovin kummoista Rolfia tai Railia ei minussa maailma menettänyt.

Emma sai myös uudet vaatteet, kukallisen mekon sekä essun puutarhassa möyrimistä varten. Seuraavaksi pitäisi leikkiä suutaria. Saan nähdä miten se homma luonnistuu.

Hitsit kun kamera tarkentaa kokoajan tuohon hiuspehkoon eikä kasvoihin. Pitää varmaan suitsia villiä kampausta toisellakin pinnillä. Sekä keksiä miten nuken saa aseteltu kuvaa varten mahdollisimman luonnolliseen asentoon. Alimassa kuvassa se näyttää kaatuvan taaksepäin. Paljon on siis opeteltavaa.

9 kommenttia:

 1. Menipä se elo siellä jännittäväksi! Ensi kerralla kyläillessä pitää muistaa käydä hakemassa sulle tuliaisiksi jotain, mitä voi lorauttaa teehen.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoista tunteiden vuoristorataa kyllä piisasi! Se homma näytti videoissa niin helpolta...

   Poista
 2. Ihana! Tuo mekko essuineen on kerrassaan hurmaava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tässä on ensi järkytyksestä toivuttu, niin eiköhän se tästä.

   Poista
 3. Ihan mukavasti on customointisi alkanut. Tärkeää on jotta käyttää oikeanlaisia värejä niin ei tule suttua. Vaatetus ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeat värit sekä vakaa käsi joka tietää mitä tekee. Siinä ois hyvät ainesosat. Tässä suunnittelen käyntiä kirppiksellä, pitäisi löytää nahan kaltaisia ainesosia, jos miitä kenkiä yrittäisi

   Poista
  2. Jos sinulla on vanhoja nahkakäsineitä , uhraa ne ja ei tarvitse ompeleita kun leikkaat apuhalkioita ja käytä maitoliimaa.

   Poista
 4. Aika jännää puuhaa tuo! Eivät varmaankaan ole aivan halpoja nukkeja. Ehkä English Rose - projektit tarvitsee G&Tn tai Elizabeth II tapaan giniä ja Dubonne'ta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli sangen kauhia kokemus, kyllä siinä oisi kotain rohkaisua tarvittu. Gini on muuten pahaa. Oisko mitään muuta tarjolla?

   Poista