perjantaina, toukokuuta 09, 2014

Väri se on paskanruskeakin

Huomasin, että olen jotenkin ajatunut neulomaan paitaa, jota minun ei pitänyt neuloa. Ja kaiken lisäksi ajattelen sitä kesäpaitana. Kesäpaita jonka pääväri on paskanruskea. Tai se hienompi nimi on Cider, mutta enempi se on ensiksimainitun väristä. Minusta ainakin. 

On siinä muitakin värejä. Ovat ehkä enemmän kesäisiä tai semmoisia. Mitä kukanenkin sitten kesäisenä pitää. Kässälehtien mukaan kesäneulepaita on valkoinen ja pitsiä. 

Neulepintakin on aikas kiva, rikottu helmineule. Näyttää kivan verkkomaiselta. Johtuuko sitten pintaneuleesta vai mistä mutta tuntuu että tätä saa tikuttaa ihan kaasu pohjassa eikä työ siltikään etene.

Kotia päin vievän tien vieressä tehdään kaivuutöitä. Tänään siihen oli ilmestynyt kyltti, että puuhaavat vesijohdon pakkosujutusta. Pakkosujutus! En edes tiennyt sellaisen sanan olemassaoloa. Mulle siitä tulee veltoksi makaroksi heittäytynyt, tärkykalvoja järisyttävästi kirkuva uhmaikäinen, jolle pakkopuetaan kurahaalareita. "Pakkosujutin aamulla kurahaalarin meidän muksulle." Meinasin ajaa ojaan kun nauratti.

16 kommenttia:

 1. Anonyymi19.19

  Ihana paskanruskea! Tykkään erityisen paljon paskanruskeasta. Se taitaa olla vaatevarastoni yleisväri (vaatteet on kyllä puhtaita). Tykkään myös tuosta oranssista ja punaisesta tuossa, nekin löytyy kaapistani, ja omenakin on kiva. Hieno pinta, pitää kuuklata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeen löydät esin ravelrysta dessine-moi un mouton on paidan nimi ja pintaneulu enkuksi broken seed stitch

   Poista
  2. Anonyymi22.13

   Selvä. Niin muuten tykkään paskanruskean lisäksi myös kauralimasta. OP

   Poista
 2. Anonyymi19.20

  Miten niin ei pitänyt? Onks tuo lanka villaa? Aivopesulle nyt vaan, se on toffeenvärinen, tai Bertanposkenvärinen.

  Mallissa on kiva idea, vaikka ei olekaan ensimmäinen, jossa on vastaavanlaisia mallineuleraitoja, rikottua helmineuletta vai mikä lie. Käy räväkkä tai hillitty. Nuo värithän ovat muuten melkein kuin pallerot blogin sivupalkissa. Veikkaan, että nähdään vielä toinenkin, oikea kesäpaita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langat on holst garnin noblea ja supersoftia. Oikein mukavia molemmat. Tai noble nyt koittaa halkeilla

   Bertan poski on toffeen värinen, se ei missään nimessä ole kakkaposki!

   Poista
 3. Anonyymi19.21

  Äh siis nimimerkki jäi pois. Sanavarmennus oli niin osuva, että sekoilin "Scotland". OP

  VastaaPoista
 4. eh-heh-hee, kiitos nauruista. olen ulvonut täällä itsekseni ensin tuolle sävylle ja sitten tolle pakkosujutukselle. olen pakkosujuttanut 1,5veen tänäänkin ensin päivävaatteisiin, sitten kaks kertaa ulkovaatteisiin ja yövaatteisiin. sekä useita kertoja potalle, puhtaaseen vaippaan ja syöttötuoliin. sen kanssa koko päivä on yhtä pakkosujutusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli voitaisiin sanoa että olet sujutuksen täysverinen ammattilainen? Se kiemurtelevan ja huutavan lapsen pukeminen on kyllä ihan....

   Poista
 5. Ehkä joku uhkaa heitä aseella että on pakko sujuttaa? Inhoan muuten yli kaiken niksi-pirkan "sujauta" jotain jonnekin-juttuja... Sujauta kaukosäädin sukkahousuihin ym. Onnea paskanruskeille asioille. Mitähän seuraavaksi? Jotain k...n keltaista varmaan.... Bertalle pusuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ihan letkeässä ilmapiirissä näyttivät pakkosujutusta tekvän. Ehkä ne on ne siniset putket, jokta eivät halua mennä maan alle?

   Enkä minkään kyllä ymmärrä miksi kaukosäädin pitäisi sukkahousuihin laittaa. Ja mitä väreihin tulee niin eritteitähän on vaikka mitä, siinä on varaa valita millä värillä mennään. Berttaa ei halua pusuja, haluaa pihalle kattomaan oisko se rusakon poikanen vieläkin siellä. No ei ole.

   Poista
 6. Kiitos ihanasta postauksesta! Täälläkin on vuosien varrella pakkosujutettu paljonkin juttuja lapsille... Kyllä nauratti!! Siis nyt ei silloin kun piti pakkosujuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkosujuttumainen oli kyllä rasittavaa hommaa. Onneksi nuot ovat jo sen verran isoja. Toki nyt on sitten tullut tilalle muita juttuja, jotka nostavat verenpainetta ja saavat höyryn tulemaan ulos korvista :)

   Poista
 7. Muuten, joka ei ole yrittänyt antaa kissalle matokuuria tai muuta lääkettä ei ymmärrä pakkosujuttamisesta mitään....

  VastaaPoista
 8. Samaa mieltä mokkakissan kanssa. Kun tämä nuorempi kissa ei tunnu pääsevän suolinkaisista eroon ei sitten millään, niin on useampikin matokuuri pakkosujutettu molemmille pojille. Hyvä termi! Otetaan käyttöön. Ja cider on oikein hyvä.

  VastaaPoista
 9. Ah, ihanaa! Minäkin olen tänään pakkosujuttanut kaksivuotiaan ulkovaatteisiin, sitten pakkosujutin nopeasti takut pois eskarin hiuksista (luojan kiitos olin lötrännyt hoitoaineessa edellisenä iltana, ennakointi on pakkosujuttajien tärkein metodi!) ja kyllä pakkosujuttamissa oli myös ilmassa, kun keskusteltiin koululaisen kanssa otetaanko liikkatunnille mukaan liikkavaatteita vai ei. Tää jäi niin sanavarastoon.

  VastaaPoista
 10. Loistavat värit! :D

  VastaaPoista