sunnuntaina, toukokuuta 04, 2014

Höyhenen kevyttä

Eräälle pienelle tytölle toivottiin keväistä neuletakkia. Mallin suhteen vapaat kädet mutta jotain vaaleaa kiitos. Pientä haparointia alkuun, mutta kun lyyti alkoi kirjottaa, niin eihän siinä kauaa nokka tuhissut.

Kissankäpälä
Malli: omasta päästä, pitsikuvio Haapsalu Sall -kirjasta
Lanka: Drops Alpaca-Silk, painoa nappien kera 65 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: n. 92 cm
Napit: helmiäiskukat

Drops alpakkasilkki on kyllä aikas ihana lanka, unelman kevyttä, pörröistä ja pehmoista kuin kissan kainalokarvat. Purkaminen ei kyllä onnistu ja välillä huomaa että on neulonut niitä langan karvoja eikä itse lankaa. 

Ensin takkiin oli tulossa raitoja, mutta ne sitten näyttivät jotenkin ankeilta, ja ankeiden neuleiden neulominen tuntuu, no, ankealta. Sitten muistin tuon Haapsalun pitsikirjan, pientä pläräystä ja sieltähän löytyi tämä käpakiri, eli käpäläkuvio. Takin saaja pelkää meidän Berttaa, joten aloitetaan se tutustumien kissoihin pienten tassukuvioiden kautta. 

Kirjoneulemekosta sen verran väliaikatietoa että se on valmis, ta-daa! Kaulus pitää vielä höyryttää ja pari langanpäätä taisi odottaa vielä virkkuukoukkua. Sitä ennen kuitenkin piirtelen lampaita ja pähkin värejä. Eka yritys joutaa purkuun.

8 kommenttia:

 1. Onpas tosiaan pehmoisen ja söpön näköinen takki! Mullakin olisi keräiltynä vaikka mitä kivoja pitsimalleja, täytyisi itsekin soveltaa niitä johonkin omaan projektiin... Tai ainakin kokeilla osaisiko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lanka on kylllä suloista. Tiedä sitten miten se käytössä käyttäytyy, ja tuliko takista vähän liian "hieno". Noh, ainahan voi tehdä toisen :)

   Poista
 2. Veikkaan että neuletakista tulee hitti (kolmen tyttären äidin kokemuksen syvällä rintaäänellä) nimittäin kun lanka on pehmoista niin se tekee jo paljon. Ja pitsia + kukkanapit niin: ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on näistä pienten tyttöjen vaatteista hieman ohkanen tuo tietämys…uskon sinua!

   Poista
 3. Aivan kuin olisit neulonut pilven! Odottelen mekkoasi innolla; elättelin toiveita jo nyt viikonlopuksi, mutta pitää malttaa näemmä vielä hetki. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvee. pilvee…myönnetään että pyrkimys oli saada mekkokuvat aikaiseksi, mutta en ole jaksanut häyryttää ja mutenkin tuntui siltä ettei jaksa kameran edessä keekoilla. Mutta lähipäivinä yritetään toimeentua.

   Poista
 4. Anonyymi21.29

  Hattara-takki. Ihana tuo kissankäpäläpitsi. Se tyttönen tuntee itsensä prinsessaksi tuossa takissa, tiedän sen.
  Itseä vähän pelottaa nämä nykymohairit. Joskus olen tehnyt mummon tai äidin varastosta löytyneestä Ilveskatti mohairista puseron, ehkä 90-luvun alussa ja se pelittää mittasuhteistaan huolimatta vieläkin, satunnaisella käytöllä. Sitä paitsi, menen siihen vielä. OP

  VastaaPoista
 5. Kaunis takki ja napit ihanat.

  VastaaPoista