tiistaina, toukokuuta 13, 2014

Ei mun pitänyt...

Itella sössi kuljetuksiaan, joten Marilla olikin yhtäkkiä kaksi Virkkuri-kirjaa. Minä sitten "uhrauduin" ostamaan toisen. Ei minun siitä mitään erityistä pitänyt, enhän edes ollut erityisen kiinnostunut koko opuksesta. 

Huomasin kuitenkin yhä useammin plärääväni kirjan sivuja ja eräänä iltana, kun lammaspaidan neulominen tympäsi erityisen paljon, kaapasin korista kaksi puuvillalankakerää ja pistin menemään.

Oi voi ja nääs nääs. Pitääkö tässä nyt sitten jollekin virkkausproduktiolle alkaa? Se edellinenkin on kesken. Tai siis edelliset, pitäydytäänpä totuudessa. Ja tunnustetaanpa että kävin ostamassa lankojakin produktiohin. Kyllä, monikossa. Voi voi...


9 kommenttia:

 1. Kivakiva! Sitä minä vain tuossa kirjovirkkauksessa olen miettinyt, että tuota tekniikkaan kantsii käyttää, jos virkkaa kahdella värillä tai vähäisillä väreillä ylipäänsä. Jos taas tekee vaikkapa yhteen työhön geometrisia kuvioita useilla eri väreillä, olisi ainakin langan säästämisen kannalta viisain olisi virkata palaset erikseen. Tuossahan kuljetetaan muita värejä koko ajan mukana, eikö niin? Olen ajatellut itse salmiakkikuvioista tyynyä ja vaikka kuvittelin harjoittelevani sillä kirjovirkkausta tekniikkana, niin ei taida kannattaa. Jokin kaksivärinen juttu mahtaisi olla fiksumpi. Vai mitä sanot, nyt kun et näemmä ole enää ihan noviisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä lankaa kuljetellaan mukana ja silloin sitä tosiaan kuluu enemmän. Mutta palasiin verrattuna niitä paloja ei sitten tartte yhdistää kun tulee kerralla valmista. Ja työhän on vähän paksumpi tälleen. Lisäksi pinta on tasaisempi kun virkataan esim. Kiiteitä silmukoita ympyrävirkkauksena.

   Poista
 2. Kirjovirkkaus on kyllä hauskaa. En olekaan vuosiin harjoittanut... Voisi ehkä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minen olekaan tätä taiteenlajia harrastanut, joten johan se ois aika!

   Poista
 3. Oi voi, jokohan munkin sitten kohta pitää sortua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorrutaan vaan :) tuo plussakuvio ei sitten ole tuosta kirjasta. Kirjassa on enempi graafisia kuvioita, palloja sekä optisia kuvioita

   Poista
 4. Mopon karkaamista odotellessa;-) tulossa siis ilmeisesti vaikka mitä kivaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllytät siis hullua. Tästä ei hyvää seuraa...

   Poista
 5. Pakko kait se munki hankkia :)

  VastaaPoista