lauantaina, huhtikuuta 12, 2014

Kevät kutsuu

Kova olisi jo hinku päästä pihahommiin. Maa on tosin ihan jäässä, joten ei tuonne ihmeemmin ole asiaa vielä aikoihin. Sen verran piti kuitenkin päästä touhuamaan, että vähän siistin kukkapenkkejä rappaamalla kuolleita lehtiä ja oksia. Samalla löysin pionin ja jättipoimulehden. Samoin ikisuosikkini varjopikarililja oli ensimmäiset töyhtönsä kasvattanut.

Koskapa takapihalla oli sen verran lämmin, kun oikean kohdan etsi, niin raahasin tuolin, hain vähän täkkiä & tyynyä ja sitten virkkasin! Kivahan siinä oli auringossa istuksia ja nauttia lämmöstä. Bertta istui sillä välin ruohikon reunassa ja tähysti mahdollisia hiiriä. Eilen se otti tuijotusottelun fasaanin kanssa. 

Mekkokin on edistynyt. Tänään aamulla väkersin takakappaleen yläosan valmiiksi, sitten olisi vuorossa etukappaleen yläosa. Sitten hihat, kaulus, taskunsuut sekä lankojen päättely. Että eipä paljoa mittään!

9 kommenttia:

 1. Anonyymi19.58

  On tuo mekko vaan niin hieno, sekä oikealta että nurjalta! Jospa vielä minäkin ryhdyn neulomaan kirjoneuleita. Vähän jo harjoittelin tumppujen kanssa talvemmalla. Hyvä, että innostat ja rohkaiset meitä muitakin tarttumaan kirjoneuleisiin.

  Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, voisin suu vaahdossa paasata kirjoneulomisesta! Niin monet pelkää sitä kuin juurihoitoa ja ihan suotta. Tottahan sitä pitää vähän harjoitella että se sujuu, mutta ihan samalla tavalla niitä palmikoitakin pitää miettiä, pitsistä puhumattakaan.

   Poista
 2. Tuosta sun mekostasi tulee kyllä upea. Melkein tässä innostuu itsekin, vaikka hammastenkiristelyksihän se tietysti menisi. Siis minulla se mekkonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levittelin sitä aamulla tuohon lattialle, samalla kun mietin että minkäkokoisen kaula-aukon eteen teen, jonkun suht avaran ajattelin. Ja vaikka se kuinka itsehyväiseltä kuulostaisikin, niin kyllä se näytti hyvältä. Toki jos kirjoneule tökkii, niin mekon neulominen ei ehkä ole se paras rasti...

   Poista
 3. Ihanalta näyttää neulomus ja tuo kukkanen on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikkalaiset kukkaset ovat kivoja tehdä ja nopsaan tulevat

   Poista
 4. Anonyymi15.07

  ootko vasuri? ihmettelin jo aiemmin että onko nuo kukat aina vaan nurinpäin kuvissa :)

  VastaaPoista
 5. Vasuripa hyvinniin. Se oikeakätisten oikeapuoli on minun nurjani. Ja kun aina kaakatetaan että ympyrävirkauksissa se oikeapuoli on itseen päin, niin tämä on minun oikea puoli.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi18.03

  Sain samaisen mallin mukaan mekon vkl.na valmiiksi. Hieno se on! Tulee käytöä ehkä puolen vuoden kuluttua, liian kuuma näin kesää vasten. Kiitos vain vinkistä, Rowan Felted Tweed on todella hyvä lanka kirjoneuletta varten. Tosin lankojen päättely kestänee 2 x neulomisen verran...

  VastaaPoista