sunnuntaina, maaliskuuta 16, 2014

Suunnitelman muutos

Postipoika Englanninmaalta saapui loppuviikolla mukanaan Marie Wallinin Windswept -kirja. Ja voi että se on ihana, kirja siis. Se mikä mulla ekana tuulettimeen läsähti oli Sage-mekko. Hyllystä löytyivät melkein kaikki värit, lopuista piti laittaa tilausta toiselle postipojalle. 


Toki kirjassa on monia muitakin kauniita malleja, kuten vaikka tämä Camomille-myssy. 

Ja sitten vaan kävi niin että Sprig jäikin makoilemaan ja huomasin neulovani myssyä. Sellaista sattuu.

Tällä hetkellä tosin pitäisi olla leipomassa. Iltapäivällä tänne ryntää heinäsirkkalauma naamioituneina pojiksi. Porkkakakku on jo uunissa, mutta muut leipomukset joutuvat odottamaan lähärin aukeamista, koska sokeri loppui heti kättelyssä. Onneksi kauppa aukeaa jo kello 11. Onhan siinä sitten vielä kaksi tuntia aikaa vääntää syntymäpäiväkakku ja whoopiet ja mitä niitä nyt vielä olikaan...


16 kommenttia:

 1. Eikös näitä nykyisin enää lainata naapurista.. siis näitä sokereita sun muita ;) Tuo mekko on kyllä.. kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiju: ei ihan tähän aikaan kehtaa mennä ovikelloja pimputtelemaan. Siks toisekseen taidan tarvita sitä sokeria enemmän kuin pari desiä. Tuo mekko on kyllä ihana, toivottavasti postipoika on nopsa.

   Poista
 2. Hei! On Kauniita neuleita tuossa kirjassa tosiaan. Lykkyä leipomisiin! Yleensähän niistä tulee parhaita silloin, kun on pikku paine päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina: mariella on monia kauniita fair isle mallia. Ihan runsauden pula kun ei kaikki kuitenkaan kerkiä neulomaan ;)

   Poista
 3. Olen kans kuolannut tuota Sagea ja Menitan loppuunmyynnistä tuli aikoinaan ostettua aika tavalla sopivaa lankaakin.. Tilasitko mistä kirjan? Mulla on itsellänin pipo puikoilla, mutta kyllä tuo sinun mallisi ohittaa sen mennen tullen ja palatessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: tilasin kirjan suoraan Marielts. Vähän harmitti että unohdin pyytää omistuskirjoituksen. Hänen blogin kautta oli linkki, josta tilauksen sai tehtyä. Jos kappaleet on häneltä loppu, niin varmaan muista verkkokirjakauppista löytyy. Windswep vaan hakusanaksi, niin pitäisi löytyä. Sitä Menitan felted tweed seinää muuten kaipasin itsekin. Vähänkö ois hienoa jos ois semmonen lanka-automaatti, sinne vaan kolokoita ja koriin tipahtaisi lankaa!

   Poista
 4. Tännekin tuli nyt leipomispäivä. Porkkanakakkua on pakko saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena: porkkanakakku on kyllä hyvää. Ja päälle appelsiinituorejuustoa!

   Poista
 5. Voi ihana myssy ja mekko on tosi ihana.

  VastaaPoista
 6. Ääääk! Tuo mekko! Ja myssy! Joutaahan sen Spring-paitasen myöhemminkin. ;)

  Ja toinen ääk! Toivottavasti synttärikakku poikineen ehti valmistua ennen poikalauman saapumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina: kyllä se Sprigin vielä kerkiää. Eikä siitä ole enää kun kainaloista alaspäin ja hihat. Kakkua vielä täytin kun poikalauma ryntäsi sisälle. Akamoinen meininki. Huh huh, missähän ois korvatulpat?

   Poista
 7. Sirkkis: tuo mekko on kaunis. Tulispa ne langat pian!

  VastaaPoista
 8. Kaunista kirjoneuletta.. mistä saatkin kauniit väriset langat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iina: tämä lanka on Rowanin Felted Tweediä, joka on yksi lankasuosikeistani, ihanat värit, rouhea mutta todella pehmeä lanka. Menita niitä täällä Oulussakin myi, kunnes pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja pisti kaupan kiinni.

   Poista
 9. Ihanaa kirjoneuletta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino P: kirjoneuletta on kyllä kiva tehdä, siinä on jokin erityinen juttu kun katsoo kuinka kuviot silmukka silmukalta muotoutuvat.

   Poista