tiistaina, maaliskuuta 18, 2014

Suunnitelman muutos vol. 2

Töitten jälkeen äkkiä kotia, ruokaa ajokoiran lailla naamariin ja edelleen hierojalle. Siellä olikin ovi lukossa. Hetken aikaa koputtelin ikkunaan ja palasin sitten kotia. Kaivelin kassin pohjalta hyytyneen kännykän. Kun sain sen virvoitettua, se tiesi kertoa että hieroja on sairas. Höh. Pitää sitten varmaan kertoa Camomile-myssystä.

Camomile
Malli: Marie Wallin, Windswept-kirjasta
Lanka: Rowan Felted Tweed, sävyissä Camel, Pine, Avocado, Cinnamon, Ginger, Bilberry ja Peony
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Fiilis: no onhan se kiva!

Camomile, Ravelryssä mallin nimi on muuten Chamomille, on kiva pikku myssykkä, jonka neuloo nopsaan. Kuviot ovat yksinkertaisia eikä rivillä käytetä kuin kahtaa lankaa kerrallaan. Myöskään langanjuoksut eivät ole pitkiä. Tosin itse olen sen verran nipo, etten hyppää kuin kolmen silmukan yli, sitten jo pitää sitoa lankaa.

Felted Tweed on kyllä niin ihku lanka kirjoneuleisiin. Värit ovat kauniit, niitä on paljon ja neulottu pinta näyttää hyvältä. Lisäksi lanka on pehmeä kuin mikä vaikka näyttääkin rouhealta. 

Muutaman värin korvasin ohjeesta, Tawny muuttui Peonyksi ja Hedgerow Pineksi. Oikeastaan tekisi mieli kokeilla toisillakin väreillä tätä samaa mallia. 

Sprigin helmasta puuttusi vielä muutama sentti. Sitten olisi enää hihat ja kauluksen uudelleen neulominen. Se kun kurttaa kasaan ikävästi. Aattelin että jos poimisi kauluksen reunasta pari kokoa suuremman mukaan silmukat ja tekisi niillä? Silmukoita kun tulisi vain 4-8 enemmän ja se on aika vähän se. Pitää miettiä.

18 kommenttia:

 1. Kaunis myssy!! Värit ovat kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jana, felted tweedin kaikki värit ovat kivoja ja taitavat sopia kaikki myös toisiinsa

   Poista
 2. Iik! Aivan ihana ja sopii sulle niin hyvin! Täältä sun blogista nousee aina ajoittain hirveä kirjoneulekuumotus. Mä en tarvitsisi sellaista nyt yhtään.

  VastaaPoista
 3. Outi, kiitos! No anna mennä vaan jos kuume iskee. Ei yhden myssyn kanssa nokka kauaa tuhise

  VastaaPoista
 4. Onpas kaunis, väreiltään jne. Ja sopii sinulle tosi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, kiitos. Tykkään käyttää tämän mallisia myssyjä, mahtuu hiuksetkin tarvittaessa sisälle.

   Poista
 5. Minusta tuo myssy on ihana ja kivat värit. Sopii hyvin hiustesi uuteen väritykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis: hiuksille ei ole tapahtunut mitään, se on vain valo, joka tekee tepposet. :)

   Poista
 6. Hei! Myssy on tosi hieno!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi16.58

  Ooo, hieno tuli myssystä. Utelenpa miten solmit nuo langanjuoksut kun siitä mainitsit? itellä kun menee aina hermo kirjoneuleiden kanssa :( jospa sun niksi auttais mua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimetön: niitä ei vatsinaisesti solmita, kiepautat ne vaan kerran toisensa ympäri. Neulottavalla langalla kieppaat kuljetettavan langan alta ja neulot seuraavan silmukan. Nurjalla näet kuinka kuljetetava lanka on "kiinnittynyt"

   Poista
 8. Anonyymi1.46

  Yhdyn ylistävään kuoroon omalla variksen äänelläni. Tosi hieno ja hyvin mätsää tuon takin kanssa. Felted tweed on ihanaa lankaa. Tiedä sen kestävyydestä sitten... Tiedätkö sinä?
  Itsellä on ran vahvuudesta takki tulossa yhä - on työkiireitä ja tilaustöitä ollut tässä, mutta enköhän ensi viikolla pääse asiaan itsekin.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi1.49

  Siis joo tarkoitin sanoa tuossa edellä, että aran-vahvuista lankaa on takiksi tulossa. Mulla menee ran ja Arran aina sekaisin. Toinen on saari Glasgown edustalla. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OP: en ole huomannut että Felted tweed olisi mitenkään kulutusherkkää. Lankanahan se katkeaa helposti. Rowanin sivuilla oli ohjeet sukkiin tästä langasta. Itse käyttäisin kyllä jotain muuta lankaa, ei se nyt semmoista voi kestää. Toivottavsti työkiireet helpottavat niin pääseet oikeisiin asioihin!

   Poista
 10. Hieno myssykkä! Onneksi tuli vielä pakkasia, ettei se joudu heti odottelemaan ensi talvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P: minen noista pakkasista enää piittaisi. Ihan hyvin voitaisiin aloittaa se kevät jo täydellä teholla!

   Poista
 11. Hieno on mysykkä!

  VastaaPoista