maanantaina, maaliskuuta 24, 2014

Norjalaiset virkkaajamiehet vs. etelämaalaiset kukat

Arnen ja Carlosin hilpeä seura sai tarttumaan virkkuukoukkuun. Ensi hätään otin Dropsin Parisia ja Käspaikan ohjeella väänsin afrikkalaisen kukan. 

Väriyhdistelmästä tuli mieleen joku aika sitten ostetut Myboshi-langat. Käteen kaksi kertaa isompi koukku ja menoksi. Kohta oli jättikukka valmis.


Ja siitähän se sitten vähän niinkuin karkasi, mopo keuli ja lähti lapasesta. Harmi vaan että luonnonvalkoinen loppui kesken.

Pitää käydä sitä huomenna metsästämässä. 1-0 Afrikalle.


17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Enkuli: en tiedä mikä tässä väriyhdistelmässä on mutta iskee ja lujaa!

   Poista
 2. Anonyymi21.07

  Sieviä ovat. Virkata vaiko lukea tenttiin - kas siinä pulma. Taitaapi mennä 100-0 virkkauksen voitoksi :) Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: tuo on iso dilemma, veikkaan samaa lopputulosta

   Poista
 3. Anonyymi18.42

  Hei, minäkin olen virkkailemassa näitä samoja kukkia peitteeksi tms. Valmiina on ehkä kolme ja puoli sataa. Olen arvellut, että niitä pitäsi olla 550 - 600. - Olen käyttänyt erilaisia väriyhdistelmiä, joten kuviot tulevat erilaisia: olen virkannut esim. koko kuvion yhdellä värillä ja kaksi viimeistä vihreällä. joka on reunavärini. Olen tehnyt myös sellaisia, että ensimmäinen pylväskerros on sininen, toinen keltainen ja kolmas ja neljäs vaaleanvihreä, reunassa sitten se tummempi vihreä. Muitakin väriyhdistelmiä olen käyttänyt. Saa nyt nähdä, mitä tästä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimetön: sulla on aikamoinen urakka siis menossa. Mutta jos positiivisesti ajatellaan niin olet yli puolenvälin! Ja jos teet lapun per päivä niin peitto olisi seuraavana jouluna valmis. Nsiinäpä aikas mellevä joululahja, vai mitä?

   Poista
  2. Anonyymi22.17

   Joo, suhteelisen hyvää vauhtia niitä kukkia on tullut, nyt niitä on 390. Aloitin 19. helmikuuta. Parhaimpia ovat 20 kukan päivät, ehkä joskus on tullut enemmänkin. Yksi selitys on se, että olen eläkeläinen. Välillä vähän kyllästyttääkin. Uskon, että yhdistäminen vie aikaa paljonkin.

   Poista
 4. anpali19.47

  Mistä sinä sitä Myboshia olet hamstrannut? Minun Priisin kukkaset ovat jääneet pahasti kesken, lankaa olisi, mutta mojo on kadonnut jo arviolta pari vuotta (?) sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anpali: prismassa sitä on, linnamaallakin oli yli kymmenen eri väriä. Vaikkei tietenkään luonnonvalkoista, joka loppui. Lappujen tekemisessä aina jossain vaiheessa nto tekemiseen loppuu. Vaikka edelliseen kommentiin sanoinkin että lappu päivässä, niin kyllä se on joskus niin kauhean vaikeaa saada edes se yksi lappu aikaiseksi

   Poista
 5. ihan loistavaa aina nähdä näitä "mopo lähti lapasesta" virkkauksia. Ihanan näköistä tulossa, taas kerran! jään odottelemaan mitä kukista lopulta tuleekaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-L: musta jotenkin tuntu että mulla on aika usein ollut näitä mopo keulii lapasista virkkauksia...

   Poista
 6. Aivan mahtavat värit ja ihanat kukkaset! Itselläni on Boshia aika paljon varastossa, oon melkein sukua julkkikselle eli meitsin frendi on siellä pääsuunnittelijana ja lähetti taas kasan lankoja Saksan maalta. Olin jopa viime syksynä paikan päällä mukana malliston värejä päättämässä, nyt vaan pitäisi saada niistä jotain aikaiseksikin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kedolla: sinähän olet sitten, niin kuin meillä on tapana sanoa, almost famous! Kivoja värejä ootte saaneet aikaiseksi. Kun eka kerran Prismassa näin myboshi seinän, niin pitihän sitä heti mennä tutkimaan että mitäs nämät…hommatkaapas ne 100 % merinotkin tänne Suomeen.

   Poista
 7. Ihania! Muistan itse näitä virkanneeni aika ohkaisesta puuvillasta ja kyllä se aika pian meni tylsän puolelle. Nostan hattuani hänelle, joka tuossa yllä kehui virkanneensa afrikan kukkia jo yli kolmen sadan. Huh! Mutta sitä minä, että enpäs ihan heti muista sinulla vaaleansinistä nähneeni... Eikös tuo ole vaaleansinistä? Hyvä combo tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: homma pelittää kun junan vessa kun koukkuna on 8 millinen. Kaksi iltaa ja virkkuut oli tehty. Nyt pitäisi kait sitten ettei sopivaa kangasta kaveriksi ja ommella. Jos ihan vaan käsin, ompelukone on liian pelottava ajatus

   Poista
 8. Säästä viis, nyt voidaan julistaa kevään saapuminen Oulun korkeudelle; virkkaus on alkanut :P
  Mutta tosissaa, tuon kokoisella koukulla ja langalla saa valmista kohtuullisen nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: keli on kyllä ihan kohillaan, ei valittamista! Kevät on tullut, Helsingissä oli kuulemma nähty haarapääskykin. Kohta ne on täällä!

   Poista