sunnuntaina, tammikuuta 12, 2014

Kuplii, porisee ja kiehuu

Voi vitsit kun eilinen pubineulonta sai erinäisiä ajatuksia pintaan! Jos unohdetaan se kaikki pieruhuumori, David Beckham -fantasiat ja sellaiset niin kyllä se Tainan Enchanted Mesa -paita jäi korvien väliin pyörimään. Tänä aamuna olen kaivellut lankojani ja tullut taas kerran siihen päätelmään että lankaa on liikaa mutta ei sitä sopivaa kuitenkaan. Originaalimalli on kyllä aika villi erinäisine poseerauksineen. Tähän kyllä saisi uppoamaan mitä erinäisempiä lankoja, vaikka niitä yksinäisiä käsinkehrättyjä. Tätä pitää ehdottomasti kehitellä eteenpäin!

Sen mun virkkuu, josta mainitsin ja kuviakin kiihkeästi Etsystä kaiveltiin, näyttää tässä vaiheessa tämmöiseltä:

Lankana on Dropsin Alpacasilkkiä, Laurilan lammastilan angorajotain lankaa sekä Kehräämö Christinan kainuunharmas sukkalankaa, kaikkia yksi säie. Virkkaan 6,5 millisellä. Toki tässä vaiheessa tuumaan että olisi voinut olla paksumpi koukku, joilloin pinta ei olisi ihan näin jäykkää. Lankakoostumus ja väri näyttävät erehdyttävästi nurkissa pyörivistä villakoirista kehrätyltä. (Consuela on taas hoitanut hommansa huonosti.) Ja mitä pidempään katson tuota pintaa, niin tulee ajatuksia virkatusta paidasta… mallin ohje on ostettavissa Etsystä

ps. Lisätään vielä se toinenkin Stephen Westin malli, josta oli puhetta eli Swing Back ja siitä erityisesti tämä menninkäisversio.


7 kommenttia:

 1. Stephenillä on kyllä nykyjään paha tapa kuvata uudet mallinsa niin daideellisesti, ettei niistä saa mitään haisua, ennenkuin joku muu on mallin neulonut ja kuvannut. Muakin himottais se Enchanted Mesa, täytynee varmaan munkin kaivautua lankalaatikoihin..

  Tuo sun virkattu pinta näyttää kyllä nätiltä! Jännittävää nähdä, millainen on lopputulos.

  VastaaPoista
 2. Mullaon jo jonkin aikaa ollut sellainen nouseva Stephen-kuume ja se eilinen ei tosiaankaan sitä laskusuuntaan saanut, päinvastoin. Eikä mulla kiusaa edes ne tanssijaestetiikkaa huokuvat "taide ja jazz -kuvat"; erottuupa poika (?) joukosta. Pojista puheenollen, mulla naurattaavieläkin ne sun "tuuppa tänne, niin mamma antaa puuroa!" - heitot. Illalla katsottiin ne pari jaksoa sitä Siskonpetiä, hyvä oli - kiitos siitäkin vinkkauksesta.

  VastaaPoista
 3. Tiina: on mukavaa vaihtelua kun neulemallikuvissa on vähän villimpää poseerausta, toki jos se menee niin villiksi ettei tiedä onko siinä paita, housut vai huivi niin sitten menee överiksi

  Outi: pitää eka kato houkutella sillä puurolla ettei saalis heti ota jalkoja allleen. Se mesa kyllä puhuttelisi ja periaatteessa tuolta voisi jotain aineisosia löytyäkin, pitää vielä suunnitella.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi17.33

  Tuota, minä olen aika tylsä ihminen. Minusta Westin mallit linkkien takana on sellaisia, että niitä tulee vahingossa. Olen kuunnellut sellaisten pappaikäisten muisteloita kansakoulun pakollisista käsitöistä, ja siitä kuinka siitä neliöksi aiotusta patalapusta tuli kolmio. Nykyään sitä sanotaan designiksi.
  Mutta tuo virkattu pinta on hienoa -myös linkkien takana. Pitäisikö kokeilla itsekin?

  VastaaPoista
 5. Suloinen kuviopinta.

  VastaaPoista
 6. nimetön: osa Stephenin malleista on sellaisia etten yhtään ihmettele jos ne tuntuvat kummallisilta. Silti minusta on kivaa että välillä tehdäänkin vähän kummallisia ja haastetaan sitä perinteistä tekemistä. Kaikista ei ole pakko tykätä. Kannattaa tutustua ko. suunnittelijan huivimalleihin, ovat kivoja. Ja jos tuo virkattu pinta innostaa, niin anna mennä vaan, se on helppoa ja suht nopsaa.

  sirkkis: nuot ovat semmoisia tähkäpäitä. Melkein harmittaa ettei ole sopivaa keltasävyistä lankaa :)

  VastaaPoista
 7. Olipa tuo Mesa inspiroiva! Kiitos linkistä!

  VastaaPoista