sunnuntaina, joulukuuta 01, 2013

Tulkoon joulu!

Tänä aamuna aikaisin hipsin alakertaan, laitoin takkaan tulet ja keitin kupin teetä. Sytytin kynttilät, etsin joululevyn ja laitoin sen soimaan. Kaivoin porraskomerosta joulukoristelaatikon ja annoin joulun tulla.

Laatikosta kaivelin esille vanhat tutut ja niille kaveriksi uudet hankinnat.

Aina valpas Kaikkien Alojen Asiantuntija oli heti alusta alkaen täysillä mukana.

Lasikoristeet nostin samointein kattokruunuun roikkumaan.

Näitä kun ei kannata kissankäpälien ulottuville laittaa.

Alakerran kruunussa on kaikki kitchsiset ja yläkerrassa mellastaa metsän väki.

Laatikon tyhjentyessä Bertta päätti vähän aikaa lepuuttaa itseään. Rankkaa puuhaa kun oli vielä luvassa.

Vähän vielä mietin mitä puuttuu, kunnes muistin soittorasia-lumisadepallot. Näitä ei olekaan muutamaan vuoteen kaupoissa näkynyt, joten niiden keräily on jäänyt.

Sitten vielä joulutähti ikkunaan ja seimi pöydälle.

Katsoin hetken Berttaa ja tuumasin että kokeillaanpa nyt sitten, ja vedin kuusen säilytyspussista. Siitäkös kissa riemastui ja ennenkuin oli edes alaoksat oiottu, niin kissa rötkötti jo puussa ja yritti kynsiä minua oksien välämistä.

Muutaman vesiruiskutuksen ja kovan huudon jälkeen Bertta vähitellen alkoi uskoa ettei kuusi ole häntä varten laitettu. Kuuseen laitettiin vain pehmeitä ja paperisia koristeita. Lasipallot olisivat saaneet kovaa kyytiä, johan se kuusi on kaksi kertaa kissan käsittelyssä kaatunut… noh, pitäähän joulussa aina jotain draamaa olla. Nyt se kissa sitten murjottaa. Saapas nähdä onko kuusi huomenaamulla pystyssä. 
Kun tässä on näikin hyvään vauhtiin päästy niin seuraavaksi taidan askarrella joulukortit (vaatii eka kyllä aikamoista työpöydän siivoamista) ja sitten leivotaan pipareita!

Ihanaa 1. adventtia kaikille, kissoille myös!

13 kommenttia:

 1. Voi kuinka hauskaa tuo Bertan osallisuus. Ihanaa adventtia sinulle myös.

  VastaaPoista
 2. Minä raukka en pääse vaatehuoneen perälle hakemaan kuusta, ennen kuin olen siivonnut vaatehuoneen. Mutta muuten täällä ollaan kyllä hyvissä asemissa.:) Mitenhän se meillä tuo Lysti.. Se vaikuttaa potentiaaliselta kuusenkaatajalta. Onni on jättänyt muovipuun rauhaan, mutta pelkäänpä, että tuon kissakakkosen takia meilläkin mennään matalalla kuusiprofiililla. Hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 3. sirkkis: kiitos samoin sinulle! Bertan osallistuminen on joskus aivan kamalan ärsyttävää, mutta yritetään ymmärtää sitä.

  outi: sanotaanko urheilutermein että olet hyvissä tarkkailuasemissa? :) Lysti varmaan tykkäisi kovasti kuusesta, Bertta ei muuten edes yrittänyt kiivetä oikeaan kuuseen. Onko meidän kuusenvaloja muuten näkynyt? En löydä mistään.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi15.27

  Pitihän se arvata että Bertta on ensimmäisenä touhussa mukana.
  Hyvää adventtia.
  -äiti-

  VastaaPoista
 5. Nimimerkki "Kiinnostunut" kyselee, että lisätäänkö tuota koristeiden määrää pitkin joulukuuta, vai oliko se kaikki nyt siinä???

  VastaaPoista
 6. Ihanaa adventtia myös sinne, täällä samat puuhat ilman kissaa. :D

  VastaaPoista
 7. Bertta ei taida allekirjoittaa kirjoitustasi, viimeisessä kuvassa se näyttää niin viattomalta että.
  Ihanaa että annat joululle aikaa, eipä tule kiire.

  VastaaPoista
 8. Äiti: siinä kerinnyt kissaa sanoa kun apuri oli jo kehissä. Ei onneksi niin pahaa kuuseen karkaamista kuin viime vuonna

  Mokkakissa: kyllä se on urku auki heti kerrasta! Kukat kyllä vielä puuttuu.

  Jennyf: kiitos ja hyvää joulun odotusta sinulle! Kissojen kanssa os jännempää...saas nähdä onko kuusi pystyssä aamulla

  Leap: bertta oli kyllä aika loukkaantunut ja murjotti omissa oloissaan. Makea kiipeilypuu laitetaan, eikä siinä sitten saa kiipeillä...
  Haluan nauttia joulusta mahdollisimman pitkään, jotenkin että koristeet paikoilleen jouluaattona ja loppiaisena pois, on ihan liian lyhyt aika

  VastaaPoista
 9. Anonyymi21.45

  Aivan ihania koristeita sinulla. Onko tuossa sinun seimessäsi ns kakkaaja mukana? Katalonialaisen perinteen mukaan yksi paimenista oli enkelten ilmestyessä kyseisellä toimituksella - ja kuuluu siksi seimiasetelmaan.
  Olen nähnyt noita lumisadepalloja taas myytävän, mutta ne eivät ole soivia. Lapsena halusin kovasti sellaisen.
  Kyllä kissan paikka on puussa, oli se joulupuu tai pihapuu - tätä mieltä oli meidän jäniskoira.

  OP

  VastaaPoista
 10. Op: vai että kakkaava tietäjä? Ei minun seimi ihan niin oikeaoppinen ole. Jeesus- lapsikin pitäisi laittaa siihen vasta jouluna. Lasikoristeet ovat kertyneet vuosien mittaan, ostan niitä joka joulu muutaman. Stokkalla myyvät soivia lumisadepalloja, mutta niihen hinnat ovat semmosia että antaa olla

  VastaaPoista
 11. Op: ja vielä, bertakin mukaan sen paikka on puussa. Luulee itteään joksikin pantteriksi

  VastaaPoista
 12. Että elämä on välillä epistä. Olikohan kuusi aamulla pystyssä? Meidän kissat antaa kuusen olla mutta kuusenkoristeet saavat kyytiä. Kodin joulukoristelu alkaa, kunhan saa ensin siivotuksi tänään tai huomenna tai ensi viikolla...

  VastaaPoista
 13. kisulit: kuusi oli pitkällään tänä aamuna, nostin pystyyn ja suoristin latvatähden. Saas nähdä kuinka monta kertaa se vielä kaatuu. Lasipallot sun muut ovat tassujen ulottumissa.

  VastaaPoista