lauantaina, joulukuuta 14, 2013

Lopusta alku

Jännä juttu että langan loppumisesta voi seurata useita erinäisiä juttuja ja alkuja. Lumen-huivin lanka loppui kesken kaiken. Outi riensi hätiin ja tarjosi omaa vyyhtiään. Minä sitten kurvasin lankaa hakemaan ja rapsuttelin samalla Onnia ja Lystiä moikkasin sohvan alle. Siinä on muuten niin suloinen kissanpentu ettei tosikaan! Vaikka kuuleman mukaan oikeasti onkin joulukuusiterroristininja.

Kotona purin päättelykierroksen ja tein ohjeen mukaiset kaksi nurjaa kierrosta ja uuden päättelyn. Lankaahan oli sitten melkein vyyhdillinen jäljellä, joten päätin tehdä vihdoin ja viimein Pressed Leaves -myssyn.

Mutta myssyynpä ei sitten ollutkaan sopivaista puikkoa, joten lankakauppaan mars. Ja siellähän sitten silmät eivät voineet olla kiinnittymättä kirkkaissa neonväreissä hohtavaan kerään. Siitä tuli heti mieleen Marin tekeillä olevat raitasukat, ja niinpä minunkin ostoskoriin pujahti langat raitasukkia varten. 

Eli langan loppuminen sai neulepläähin karkoitettua. Jesh!

Bertasta ja joulukuusesta pitää kertoa sen verran, että alkumyräkän jälkeen kuusi on saanut olla suhteellisen rauhassa. Kuusi on kaatunut vain kolme kertaa ja viimeisen kaadon jälkeen Bertta ei ole yrittänyt kiivetä siihen. Välillä toki oksia pitää haistella hyvin intensiivisesti ja vähän käpälällä koitella. Se hälle suotakoon.9 kommenttia:

 1. Anonyymi13.55

  Hieno myssy on tulossa. Mätsääpä sitten tuohon huiviin. Tuo lehtikuvio olisi kiva - suunnittelen jo yhtä puuvillaneuletta kesäksi. Ostin sitä varten keraamisen koristenapin, jossa oli painettu lehti, ja sitten sain päähäni, että pitäisi se lehtikuvio löytyä muualtakin siinä puserossa. Mistähän tuohon saisi kaavan.

  OP

  VastaaPoista
 2. Op: kannattaa tutustua Alans Dakosin malleihin mikäli erilaiset lehtikuviot kiehtovat. Hällä on monta nättiä mallia.

  VastaaPoista
 3. Mitä lankaa tuo neon raitainen on? Ihana Bertta, mä niin tykkään kun laitat aina juttuja Bertasta :D

  VastaaPoista
 4. Inkeliina: neonlanka on Regian Fluormania Color, siinä on muutamaa eri väriä.

  VastaaPoista
 5. Kiva kruunu kissalla :)

  VastaaPoista
 6. Nina: hih, Bertta on semmonen prinsessakissa :)

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että pystyin kerrankin olemaan avuksi! Ja jos Bertta asettuu, niin ehkäpä meidänkin kuusella on vielä toivoa.. Vuoden tai kahden päästä täällä vallitsee taas rikkumaton joulurauha.

  VastaaPoista
 8. Kaunista neuletta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 9. Outi: kiitos kun olit avuksi, on sinun ansiota että taas kulkee. Ja mitä teidän kissapoikiin tulee, niin ei ehkä joulurauhaa vaan jouluriehaa ;)

  Enkuli: kiitos, hyvää viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista