sunnuntaina, joulukuuta 22, 2013

Loppurypistys

Näitä joulunaluskiireitä. Tänään olen tehnyt kotijuustoa, joka ei sitten kunnolla juoksettunut. Ihmettelin mitä tehdä reilulla kolmella litralla maitopiimää. Päätin leipoa pullaa, tuli kuusi pellillistä ja lopuista vuoallinen uuniriisipuuroa. Siinä jossain välämässä tein suklaatryffeleitä ja ruokaakin muistin laittaa. Vielä pitäisi tehdä leipätaikina yöksi jääkaappiin kohoamaan, on sitten aamulla tuoretta leipää. 

Huomisen puuhia olisi enää laatikoiden teko ja kinkun paisto. Sitten laitan lapun luukulle ja lyön hanskat tiskiin, enkä varsinaisesti laita ruokaa ainakaan kolmeen päivään. 

Yksi piparkakkutalokin on valmistunut.

5 kommenttia:

 1. Siellä on puhuri käynyt! Aika samat ovat tunnelmat täälläkin. Kinkku ja laatikot me paistettiin jo eilen, tänään tein jättisatsin pipareita ja leivät ovat nyt uunissa paistumassa. Sitä sun suklaakakkua ajattelin, mutta kaupassa ei ollut pistaasipähkinöitä; saapa nähdä, vieläkö on huomenna rynnistettävä keskustaan. Huomisen jälkeen se on morot kaikelle täälläkin. En ole neulonut kunnolla herran aikaan.. jokohan tuo onnistuisi? Hyvää Joulua teille! Sitten lähdetäänkin kevättä kohti.

  VastaaPoista
 2. Paljon on puuhia keittiössä vaan sitten saa laiskailla. Toivotan sinulle ilosta joulua , mukavaa sekä rentoa perhejuhlaa.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa Joulunaikaa Sinulle Ja Läheisillesi.

  VastaaPoista
 4. Sama tunnelma täälläkin. Eilen laitettiin kaloja, laitoin maksalaatikot ja leivottiin pullaa. Tälle päivälle jäi lanttuloota, leipä ja kinkku. Sekä pieniä yönyli marinoitavia alkupaloja.

  VastaaPoista
 5. outi: mua jäi vielä se piparkakkutaloasia kaivertamaan. ostin tänään vielä varmuuden vuoksi piparitaikinaa ja tomusokeria. Jos pitää vielä kokeilla…kaikkia päähännousemia sitä ihmisellä voikin olla. mä olen laittanut siihen suklaakakkuun pekaanipähkinöitä.

  sirkkis: puuhataan nyt oikein urakalla köökissä ja sitten otetaan iisisti, Ihanaa joulua sinullekin!

  enkuli: kiitos, hyvää joulua sinullekin

  anpali: hyvä että mainitsit tuon marinoinnin, heti tuli mieleen valkosipulimarinoidut oliivit ja niitähän piti tehdä. Hyvää joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista