lauantaina, joulukuuta 07, 2013

Jotain kuitenkin

Pienoinen neulomisuupumus vaivannut, keskittymiskyky kateissa tai jotain. Eilen illalla kuitenkin pinnistelin Lumen-huivini valmiiksi. Vaikka viimeinen pitsikuvio olikin kummallinen saati että lanka loppui kesken puolivälissä päättelyä. 

Lumen
Malli: Lumen, Sivia Harding, Wool People vol. 4- mallistosta
Lanka: Shilasdair Luxury DK, 200g, sävyssä Madder root, (karitsan villaa, angoraa, kashmiria ja kamelia) 
Puikot: olikohan ne 4,5 mm?
Koko: sopivat
Fiilis: no joo

Silloin kun tuo Wool People 4 ilmestyi, tiesin että Lumen-huivi pitäisi neuloa ja viime vuonna messuilta ostettu Shilasdair olisi se lanka. Aika kauan kesti kypsytellä. Lanka on aikas mellevää, hartaasti toivon että nämät angorat ovat sillä mukavammalla tavalla karvansa luovuttaneet. Väri ei kuvissa toistu oikein, se on semmonen orassi ruosteen ruskea. 


Se miksi tuo fiilis on no joo, on sitten nämät huivin kuviot. Pitsi ei ole mielestäni erityisen nättiä ja erityisesti reunapitsi oli vaan yksinkertaisesti kummallinen. Minusta siinä ei ole mitään kuviota, ja se teki neulomisesta vaikeaa eikä pingottamisessakaan oikein tiennyt mihin sitä nuppineulaa piti tökkiä. Toki se että lankakin meni loppumaan suht kriittisellä hetkellä sai aikaan erinäisiä negatiivisia tuntemuksia. Posottelin loppuun jotain sinnepäin langalla ja päätin että jos joskus kävelee vastaan jotain paremman värisempää niin teen päättelyn uudestaan sillä. Ja langan loppuminen kesken johtui siitä että tein yhden mallikerran pitsiä lisää. Että vähän niinkuin oma vika, mutta ilman sitä huivi olisi ollut juuri sen pikkasen liian pieni. 
Millehän sitä sitten?

15 kommenttia:

 1. Kaunis on kuitenkin! Ja luultavasti ihanan tuntuinen. Se on tämä synkkä vuodenaika kun vetää voimat pois, ettei oikein jaksa neuloakkaan.

  VastaaPoista
 2. emilia: kyllä tämä ehdottomasti pitoon menee. En tiedä mistä tämä neuleplääh oikein tulee, tehdään sitten jotain muuta tai ollaan kokonaan tekemättä. Kyllä se siitä ohi menee. Luulisin.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan kaunis huivi! :)

  VastaaPoista
 4. Nätti huivihan se on kuin mikä! :D Ja värikin ihan kohdillaan.

  VastaaPoista
 5. Minä makaan täällä flunssassa enkä jaksa vääntäytyä kaapille tarkistamaan, mutta onkos tuo nyt sitä lankaa, mitä me ostettiin molemmat kerran messuilta? Siis yhdet vyyhdit samanväristä - oliko se Lennun pajalta vai mistä? Jos on näin, niin täältä saat lankaa, ei tarvi kauempaa hakea. Sen sijaan kysymykseesi siitä, mille ryhtyisit, en sano mitään. Mulla ei ole ollut reiluun kuukauteen yhtään ideanpoikasta päässä.

  VastaaPoista
 6. Vilma l: kiitos, ehkä se vaan tämä neuleplääh saa kaiken näyttämään tylsältä

  Annaba: väri on kyllä mellevä eikä tuntukaan mitenkään paha ole

  Outi: voihan flussa, silloin ei kyllä yhtikäs mikään huvita. Tuo on lennun pajan osastolta ostettu, sitä tarttittaisiin semmonen golf pallon verta. Toki jos maltat myydä vaikkka koko kerän, niin teen sen ohjeen mukaisen nurjat raidat reunaan sekä päättelyn sillä huivihin sopivammalla tavalla, joka taasen syö enemmän lankaa.

  VastaaPoista
 7. Vaan kuule varmasti saat koko vyyhdin. Mulla ei ole mitään hajua, mitä langasta tekisin. Jos vaikka illan/aamun päälle tarkistan langan tiedot, että ovat varmasti ne, mitä pitää ja ilmoittelen, niin pääset jatkamaan vaikka heti huivin loppuun.

  VastaaPoista
 8. No kuule, hän on sitä Madder Root sävyä ja muutenkin samaa merkkiä. Joten täällä olisi. Tuutko teekupposelle vai kehittelemmekö jonkin nopean strategian vai annammeko ajan kulua johonkin mööttiin asti? Kaikki käy.

  VastaaPoista
 9. Outi: jos kupposen teetä saa niin sehän passaa!

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka kaunis hartiahuivi ja niin jouluinen♥

  VastaaPoista
 11. Upea huvi <3 Ei ainakaan kuvissa erotu yhtään päättelylangan vaihtuminen. Nuo raidat pitsikierrosten välissä ja ainaoikein- osuudessa tekee jotenkin kauniin lisän.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi10.58

  Ihana huivi. Kyllä nostan sinulle hattua, koska itseltäni ei onnistuisi tuollaisen neulominen. Haaveissa vaan.

  VastaaPoista
 13. Oi, minusta toi on mahottoman kaunis!

  VastaaPoista
 14. Kylläpä on ihana, olet taitava:)

  VastaaPoista