lauantaina, joulukuuta 28, 2013

Eräs huomio

Olen tiiviissä tahdissa tuijotellut pukin tuomaa Games of Thrones -sarjaa, kiitos vielä pukille. Kirja versus filmatisointi seikasta tosin olisi muutama asia sanottavana, kuten vaikka hurjasusien poissaolo, mutta antaapa niiden juttujen olla. 

Katsellessani kuvia, joissa Jon ja Sam ovat Muurin harjalla isoissa pörröisissä lampaannahkaviitoissaan ja muissa releissään, niin tajusin yhtäkkiä kaipaavani talvea. Siis semmoista oikeaa kun lunta on ainakin 50 senttiä ja pakkastakin löytyy. Pakkasen suhteen ei toki tarvitse liioitella kuten vaikka tammikuussa 2003 kun odotoin esikoistani. Silloin oli koko kuun -30° C ja enemmän. Tai kuten muutama vuosi sitten kun oli liki kolme kuukautta putkeen -20°. Ei mitään sellaista, semmoiset -10 tai -15 astetta pakkasta olisi sopivat. Sitten voisi hakea varastosta untuvatakin, pukea sen alle villapaidan, käydä meren jäällä kävelemässä ja tulla kotia takkatulen ääreen juomaan teetä ja vaikka neulomaan. Pääsisi pulkkamäkeen ja saisi posket punaisiksi.

Niin että talvi, tulisit jo, sinua odotetaan! Vasta talven jälkeen päästään kevääseen...
16 kommenttia:

 1. Olisit niin kiva ja kävisit tekemässä blogissani olevan Mikä käsityö olet-testin? Kiinnostaa niin, sinua täällä seuranneena. Vai joko tiedät?

  VastaaPoista
 2. Rva pioni: ja muillekin tiedoksi että testin mukaan olen reipas räsymatto! Miten reipas se räsymatto sitten on, noh, se on sitten oma juttunsa...

  VastaaPoista
 3. Jee, täällä toinen reipas räsymatto! Itse myös mietin, että miten reipas sitä olenkaan, nyt ei tunnu mitään syntyvän.. ;)

  VastaaPoista
 4. Etpä olisi paremmin voinut sanoa, kuin että vasta talven jälkeen päästään kevääseen. Paitsi että nyt alkaa pelottaa, tuleekohan meille kevättäkään enää, jos ei talveakaan... Että yhdyn huutoon, ikävä on talvea täälläkin!

  VastaaPoista
 5. Talvea minäkin kaipailen sillä onhan siinä paljon mukavaa. Minä kun tykkään pukea paljon vaatteita päälleni se on jotenki sellainen mörököllikokonaisuus ja kun muut viluilee minä en. Missä sellaista testiä voisi tehdä kun olisi kiva tietää omani.

  VastaaPoista
 6. Auli: jospa se reippaus on tällä hetkellä vain piilossa? Tulee sitten auringon myötä esille?

  Minna: tuo ois kyllä aika kaamea ajatus. Kevät tuntuu suloiselta talven jälkee, mutta jos talvi on tämmöinen plääh? Onhan tässä vielä toki tammi- ja helmikuu, laitetaan toivo niille

  Siekka: rouva pionin blogissa oli linkki.

  VastaaPoista
 7. Siekka, no voi höh tätä kirjoitustaitoa, sirkkis sen piti olla

  VastaaPoista
 8. Anonyymi17.42

  Hei. Kuule, vositko auttaa miestä mäessä? Minulla on ompelulankaa ja hammastikut...Eli ohutta villalankaa vihreää( tämähän tieto siis varmaankin riittää ;) ) ja siihen puikot 2.25 (jos sellaista kokoa edes on maks kuitenkin 2.5. Minkä ihmeen verran pitää olla puikolla silmiä jos niistä meinaa sukat tai sääröstimet saada? Jalka on kokoa äiti-ihminen ja käsiala on löysä. Terveisin 'kohta puikoillani on silmiä, kirjaimellisesti..'

  VastaaPoista
 9. Nimetön: onko ompelulankasi kuitenkin sukkalankaa eikä mitään pitsilankaa? Omat sukkani neulon 2,5 millisillä. Resoriin luon 80 silmukkaa ja nilkkaa kohden kavennan silmukat 60:een. Yksi silmukka pois kierroksen vaihtumiskohdan molemmin puolin noin joka viides kierros. Sillä on menty ja hyväksi havaittu.

  VastaaPoista
 10. Täälläkin yksi räsymatto. Tulin huokailemaan kukkiasi. Tuota tuijottamaasi sarjaa en ole nähnyt kuin pätkiä, joten siitä en sano mitään, mutta talvesta olen samaa mieltä. Hirmu ikävä pakkasta!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi20.45

  Kiitos, kiitos! Täyttyypä koittaa tuolla määrällä. Sukat oon nähnyt siitä langasta olevan, joten se on siis mahdollista sukat siitä saada aikaiseksi ;) Pitsilankaa en edes tiedä olevankaan.. Sinulla on tosi kiva tapa kirjoittaa. Ja tuotokset välillä alkaa pyörryttää upeudellaan. Terkuin Eloja

  VastaaPoista
 12. Outi: terve vaan toinen reipas räsymatto! Nuita kukkia poti kokeilla kin tuli se Sofie Digardin tms. Virkkaustuotokset mileen. Nuita kun tekisi jonkun miljoona kappaletta...yhden kukan koko on n. 3 cm. Pakkasta ja lunta kiitos!

  Eloja: pistelehän menemään, sovita välillä niin tiijät tuleeko oikean kokoista, jokaisen koipi kun on oman kokoosensa ja mallisensa. Ja kiva kuulla että olet viihtynyt blogini parissa

  VastaaPoista
 13. Anonyymi21.51

  Tein minäkin tuon testin ja oikeaan osui. Olen pikkutarkka pitsiliina. Sattumoisin olen niitäkin tehnyt aika kasan.

  Sukat on kivat, toisaalta neonväreihin liittyy itsellä sellaisia angsteja, että jos mustaharmaana ja siskontytölle?

  Hienot kukat. Tekniikkaa kiitos.
  OP

  VastaaPoista
 14. Reipas räsymatto täälläkin, hei. :)

  Kerrankin on muuten neonvärejä niin, että en ihan heti inhoa. :)SUkissa näköjään voivat toimia. Mitä nuo kukat ovat kuvassa, jos saan udella?

  VastaaPoista
 15. op: mä jo mietin että onko kaikki niitä räsymattoja, no onneksi ei! Mulla ei tainut jäädä mitään erityistä angstia 80-luvun neonväreistä, toisin en taitaisi ehkä käyttää enää kokonaan neonkeltaista hupparia…

  Kukat ovat puf stitch flower, tutoriaali löytyy esim. tuolta:
  http://mamachee.com/2010/07/26/6-petal-puff-stitch-flower/

  kati: no hei hei sinnekin. Tuo harmaa raita neonin seassa vähän kesyttää muuten suhteellisen reipast värikimaraa. Ja katsohan sinäkin tuon yllä oleva linkki, siitä se saattaa lähteä, ole varovainen :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos linkistä. Pitää yrittää varoa, koska heti tuli vähän sellainen olo, että tuota pitäisi kokeilla... ;)

  VastaaPoista