maanantaina, lokakuuta 28, 2013

Tätä taas

Pläräsin kaupassa Novitan joulu-lehteä. Kannessa on Sufferiinan Salongin kaunis huivi ja sisäsivuillakin oli jotain orastavan kiinnostuksen alkua. Lehti lähti kassan kautta kotiin. Kotona tutkailin lehden etu- ja takaperin ja tuumasin että aika montakin ajatuksen poikasta tuntki päähän. Tykkäsin kovasti neulotuista ja virkatuista peitoista. Mutta annetaanpa sen osaston olla nyt hetki rauhassa, en kaipaa juuri nyt mitään projektia, joka on valmis vuoden kuluttua. 
Sen sijaan tämä kaulurihärpäke pääsi puikoille. Loin silmukat ja jo neljän kierroksen jälkeen tuumasin ettei raidat houkuttele mua oikeastaan yhtään. Eihän mulla ole mitään raidallista! (Jos jotain sukkia ei lasketa mukaan.) 
Ja mitä siihen sitten raitojen tilalle muutakaan kun Kuplia! Olisihan se pitänyt arvata ettei niiltä pääse pakoon vaikka kuinka yrittää...

15 kommenttia:

 1. Anonyymi17.52

  Mielettömän ihanat värit noissa kuplissa. OP

  VastaaPoista
 2. Kuplat on varmasti tämän talven hitti ;) Itselläki jo neljännet lapaset puikoilla ja lankoja on tullut ostettua "kuplat silmissä" :D

  Itse tykästyin tuossa joululehdessä olevaan kalanruotopipoon (kuinka sattuikaan, että myös kalanruotohuivi on puikoilla!). Ekan sain jo valmiiksi, mutta tuli niin turkasen iso :/ Nyt onkin uus puikoilla, vähemmillä silmukoilla. Toivottavasti tulee sopiva, malli on niin nätti :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi18.05

  Todella kauniita värejä tulossa kuplissa,odotellaan valmista nähtäväksi.Bertta kuin minun Pesonen tykkää käsitöistä,ihanat kissat.Tyttik.

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on jo neljäs kuplatuote valmistumassa. Näihin kupliin jämähtämistä on kyllä vaikea selittää, jokin niissä on vaan niin palkitsevaa! :) Ideoita pulpahtelee mieleen nopeammin kuin niitä ehtii toteuttaa ja muut keskeneräiset projektit saa odottaa murheellisina projektipussukoissaan.

  VastaaPoista
 5. Mun piti sitten kävellä kauppaan ja ostaa tuo lehti. Tosi kivoja ohjeita! Tuo kaulurihärpäke taitaa päästä puikoille. Pipo kanssa. :)

  VastaaPoista
 6. Op: nuot on kyllä aika mellevät värit, fine tweediä

  Piia: sulla on siis kuplatehdas toiminnassa :) kiva kuulla että malli on kkolahtanut

  Tyttik: bertta on mun kässäkissa, tuotteiden se antaa olla rauhassa, mutta tekemiseen pitää välillä osallistua. Ja kylmänä päivänä on kiva kun on lämmin kissa sylissä

  Rouva silmukkainen: kupla on vähän semmonen solsidanin ove joka tunkee itsensä kaikkialle, vaikkei pyydettäisi :D

  Ladetsu: minäkin taidan tehdä sen poikkiraitapopin, pojille

  VastaaPoista
 7. O-ou, en malta odottaa että näen valmiina tämän kuplikkaan kaulurinhärpäkkeen. Sama malli ihastutti minuakin, ja tämä sun tekele vieläkin enemmän :)

  VastaaPoista
 8. Minäkin jään odottamaan sinun uusimman "kuplatekelen" :-).

  VastaaPoista
 9. Ihania sävyjä! Kaunis kauluri tulossa ;)

  VastaaPoista
 10. Vitsit, että on kivannäköistä! Mietin tuota kuplilla raidottamista lapasessa, mutta en ole ehtinyt niin pitkälle. Nythän mä näenkin täältä sun blogista, miten homma toimii. Ja upeata tulossa! Kiitos kun vinkkasit Novitasta. Minä en aina hoksaa noita edes katsoa ja on mennytkin joku hyvä numero sitten ohi.

  VastaaPoista
 11. Ihastuttavan näköisiä kuplajuttuja täällä. Täytynee itsekin kokeilla jotain kuplivaa :)

  VastaaPoista
 12. maija: tässä voi vielä tovi mennä, pieniä teknisiä ongelmia nääs

  jana: olen ilmeisesti muuttunut kuplakoneeksi :)

  mun tekemä: kiitos, fine tweedissä on mukavan rouheita sävyjä

  outi: laitahan raitakuplia. Ravelryssä joku oli tehnyt jokaisen kuplarivin omalla värillä, oli kivan näköinen. tuossa Novitan numerossa oli moniakin semmoisi aihioita, joita voisi vähän jatkojalostaa.

  haapametsä: laitahan kuplia, mutta varo, niihin jää koukkuun

  VastaaPoista
 13. Anonyymi9.03

  Paljonko tuohon kaulurikeeppiin on ilmoitettu langan menekiksi?

  VastaaPoista
 14. nimetön: näyttääpi olevna että 7 veikkaa eri värejä yht. 300 g, Woolia eri värejä yht. 150 g ja Nallea 200 g.

  Aika painava viltti jos kaikki langat menee.

  VastaaPoista
 15. Minäkin olen ensimmäiset kuplailuni kuplaillut ja lisää on tekeillä. On kyllä kiva malli, kiitos!

  VastaaPoista