tiistaina, lokakuuta 22, 2013

Päättelyhommia

Kun oikein sinnikkäästi vaan jaksaa niin kyllä se loppukin joskus häämöttää. 

Plussapeitto on aloitettu joskus vuosi sitten. Loppulappuja kohden tahti hyytyi ja välillä aikalailla loppuikin. Viikonloppuna kuitenkin ryhdistäydin ja neuloin ne kaksi puuttuvaa lappusta. Eilen illalla virkkasin kaksi viimeistä paneelia paikoilleen. Nyt pitäisi enää päätellä viimeiset langanpäät ja tehdä reunus. Tuo harmaa lanka ei siihen hommaan piisaa ja ihan samanlaista lankaa ei varastoista löydy. Pitänee ottaa joku vastaavanlainen. Aattelin että jos i-cord reunuksen tekisi? Siinä se langan erilaisuus ei kait niin haittaisi?

Kiitos kaikista Muhu-kommenteistanne, oli ilo kuulla että ne olivat jopa innostaneet kokeilemaan kirjoneuletta, hienoa! Itse tykkään neuloa kirjoneuletta siitäkin syystä että kuvion rakentumista seuratessa neulominen tapahtuu kuin vähän siinä sivussa.

Jos joku on sitten ihmetellyt miksi postausvauhti on hyytynyt aika reippaasti sitten kesän, niin valaistakoon asiaa että olen taas aloittanut syksyn liikuntatunnit. Aluksi kahtena iltana viikossa ja nyt kun saatiin uusi zumba-ohjaaja niin kolmena iltana viikossa. Siellä kun on hankkimassa hikeä (töistä täyttä höyryä kotiin, ruokaa pöytään, edelleen jumppatunnille ja takasin kotia suihkuun) niin neulomisaika vähenee huomattavasti.    

15 kommenttia:

 1. Sulla taitaa olla tosi hyvä päättelykyky, hehheh :) Itsellä on jääneet kovin kirjavat työt vähemmälle sen jälkeen, kun tein lapselleni vauvapeiton monivärisistä isoäidinneliöistä. Sen päättelemisestä jäi näköjään monivuotiset traumat.

  VastaaPoista
 2. Ihana tulee peitosta, onnea loppurutistukseen! Pöllötyyny löytyy meiltäkin. Sopii muuten hyvin tuon peiton väreihin :)

  VastaaPoista
 3. Petra: se on kirjoneuleiden kanssa oltava päättäväinen niin saa johtolangat kasaan ja saat oikeat päätelmät aikaiseksi :)

  Virkattulintu: loppusuoralla viipotetaan. Tosin täytyy myöntää että tuo i-cord reunus on vähän pitkäpiimäinen juttu. Pöllötyynyt olivat sen verran kivat että ne vaan hyppäsivät ostoskärryihin

  Niina: kiitos, peitto on kiva lämmike sylissä kun reunusta tekee

  VastaaPoista
 4. Katoppas! Meitsillä tuo hyytyi alkutekijöihinsä; sen jälkeen kun kuvio oli tullut tutuksi, fiilikset laskivat tylsyyden puolelle... nostan hattua! Tämä tuo toivoa tähänkin talouteen!

  VastaaPoista
 5. Outi: eihän tässä mennyt kuin liki vuosi...oli se aika pitkävetinen, mutta sain kuin sainkin valmiiksi. Tai eihän se ihan vielä ole valmis. Onneksi illalla tulee downton abbey ja eikös se greyn anatomiakin pian ala?

  VastaaPoista
 6. Tuo on kyllä kiva kuvio tuo plussa... Ja eikös nuo voi kutoa suoraan toisiinsa kiinni ja langat päättelöityy siinä samalla. Muuten olis kyllä tuhoon tuomittu koetus. Parasta kuvissa on kuitenkin tuo kissan naama.

  VastaaPoista
 7. Oooh ihana peitto! Valmistui just sopivasti pimeisiin iltoihin kun voi kääriytyä lämpimään peittoon sohvan nurkkaan. :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi18.36

  Ihana peitto, kivat lämpimät sävyt. Ja sopii väritykseltään myös kissaan, selvää koordinointia. OP

  VastaaPoista
 9. Mokkakissa: plussa on aina plussaa. Niitä langanpäitä tuli matkan varrella pääteltyä, joten tässä loppuvaiheessa on vain se lapun viimeinen lanka sekä yhdistämisessä ilmaantuneet langanpäät ei paha nakki. Bertta oli kucaushetkellä ettimässä sopivaa päiväunipaikkaa. Ja kun bertasta on kyse niin päiväuni tarkoittaa sitä päivää

  Nordina: vielä se loppupinnistys on menossa, mutta mukava kun voi jo tässä vaiheessa hautautua peiton alle

  Op: eipähän näy kissankarvat niin hyvin :D

  VastaaPoista
 10. Anonyymi21.03

  Voi että mikä urakka! Hienoa, että saat sen valmiiksi. Täällä ei löytyisi sellaista kärsivällisyyttä! Todella kaunis peitto. I-cord voisi olla just se piste i:n päällä.

  VastaaPoista
 11. Näyttää tosi hyvältä. Kuinka ison teit? (oma rastipeitto on vieläkin palasina. Ollut palaset valmiinakin yli vuoden, mutku ei jaksais alkaa yhdistää niitä.... ehpä pitäis kuitennii..) :-)

  VastaaPoista
 12. hndesigns: kärsivällisyys oli aika useasti hakusessa ja palaset läpäilivät suht pitkiäkin aikoja omissa oloissaan...i-cord reunus näyttää hyvälle, eikä erilainen lanka haittaa mitään

  A-L: Peitossa on 6x5 palaaja yksi pala on n. 25 cm tai sinnepäin kanttiinsa. Eli semmoinen sohvalla köllöttely peitto. Ite virkkasin palaset yhteen. Saumasta tuli siten siisti ja ohut.

  VastaaPoista
 13. Kerrassaan hieno peitto! Mulle tulee jotenkin värityksistä ja kuvioista mieleen romanttisesti keskiajan ritarit ja linnat... Hmm. Mutta piti tulla kiittämään ja kumartamaan kupla-lapasten ohjeesta. Tämän kuplatartunnan saatuani voi olla, että en ihan hetkeen siitä eroon pääsekään. :D

  VastaaPoista
 14. rva silmukkainen: kuplatauti on sinänsä ihan mukava tauti, et vaadi lääkärillä käyntiä :)

  VastaaPoista