keskiviikkona, syyskuuta 11, 2013

Kuplivaista

Portissa alkunsa saanut lapaspari on nyt saanut ohjeen. Ohjeen voit ladata tuosta oikeasta sivupalkista pdf-tiedostona. Lataan ohjeen myös Ravelryyn, joten jos lapasta neulotte, niin käykääpä ne linkittämässä ohjeeseen.

Mallikuvio lähti neulepajaan tehdystä mallitilkusta ja suuren inspiraation vallassa muodostui muutamassa tunnissa lapasiksi. Portissa sen verran moni kävi kysymässä että tuleehan noista ohje, että pitihän se sitten pukata.

Mallilapasten lanka on Louhittaren Luolan Pohjan Akkaa, sävyt ovat Sammal ja Antiikki. Kumpaakin sävyä meni vähän vajaa 50 grammaa. Puikot minulla oli 4 milliset. Mallineuleen tiheys on n. 18 cm/10 cm ja lapasten ympärys n. 20 cm. Mallikerta on 4 silmukkaa, joten piennennös tai suurennos on helppo tehdä.

Lapaset on joutuisa neuloa, koska kerrallaan käytetään vain yhtään väriä, neulotaan siis raitoja. Manööverikierroksella merkin kohdalla puretaan silmukka neljä kierrosta alaspäin, pohjaväriin saakka. Sitten noukitaan pudotettu silmukka vasemmalle puikolle, koukataan purettujen silmukoiden langat mukaan ja neulotaan ne silmukan kanssa yhteen. 

Minulla on toisetkin lapaset tulossa, niissä lankana on Lett Lopia. Kiva sekin paitsi aika takertuvaista on, joten silmukan pudottaminen on vähän työlästä. Tämä kannattaa huomioida kun lankaa valitsee. 

Kiitos testaajalle sekä oikolukijoille. Jos ohjeessa on jotain mikä tuottaa kysymyksiä enemmän kuin vastauksia, niin laita minulle viestiä. 

26 kommenttia:

 1. Mahtavat! ISO kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 3. Katsoin että ANANAKSIA, sitten katsoin että lapaset, sitten päätin että MÄKIN NEULON ANANASLAPASET! (:

  VastaaPoista
 4. Minulle tuli mieleen hunajakenno tumput, yhtä makean näköiset ovat

  VastaaPoista
 5. Ihanat! Ja heti oli mentävä lankakaupan sivuille haaveilemaan ja suunnittelemaan :)

  VastaaPoista
 6. Hauska malli ja mehevä väriyhdistelmä

  VastaaPoista
 7. Sanna: oleppas hyvä vaan

  Anelma: toivottavsti tulee mieluuisat lapaset

  Veera: passaa ne ananaksetkin :) laita vielä ruskehtava pohja, niin ananaslapaset on sun!

  Sirkkis: nämä on vähänkuin hunajakenno toisin päin

  Ryyni: värivaihtoehtojahan piisaa, ja noita kuplia voi myös raidottaa jos haluaa

  Inkeri: kiitos, olisi aikomuksena kokeilla myös paria muuta värithdistelmää

  VastaaPoista
 8. Tosi ihanat värit!

  VastaaPoista
 9. Upeat! Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 10. Hienot! Mun päähän ei kerta kaikkiaan mahdu toi että yhdellä kerroksella vain yhtä väriä ja silti lopputulos on tuollainen. Pitäisi varmaan oikeasti itse kokeilla :)

  VastaaPoista
 11. Mustakissa: väreistä menee kiitos tuonne haukiputaan suunnalle :)

  Emma: kiitos ja ole hyvä

  Minna: nämä on periaatteessa ja käytännössäkin raita lapaset. Viisi kierrosta neulotaan seuraavalla tiputellaan ja noukitaan silmukoita. Siitä se kuvio syntyy

  Niina: ;)

  VastaaPoista
 12. Oih, ihanan väriset ja ihanan muhkeat! <3

  VastaaPoista
 13. Ihanat lapaset. Kiitos ohjeesta!!

  VastaaPoista
 14. Oi kuinka ihanat;niin malli kuin värit!

  VastaaPoista
 15. Ihanat kuplaset! :)

  VastaaPoista
 16. Kiitos mahtavasta ohjeesta! Tällä ohjeella neulomistani lapasista on kuvat blogissani.

  VastaaPoista
 17. Kati5.27

  IIIIIIIIIIIIISO KIIIIIIIITOS aivan huipusta lapas ohjojeesta. Parit tullu ltehtyä ja varmaan tulee vielä joitamia tehtyä. Kuplista innostuneena väsäsin myös pipan, hauska myssy siitä tulikin :)

  Idearikasta syksynjatkoo siulle

  VastaaPoista
 18. Kiitos ohjeesta! Blogissani kuva juuri valmistuneista kuplalapasista ja linkki tänne.

  VastaaPoista
 19. Anonyymi8.56

  Ananaslapaset. Siinä on vaikea sana. Luen sen aina ananaslapset. Tikutin itselleni oranssit kuplat sinisellä pohjalla jo lokakuussa, mutta itselleni tyypillisesti en tehnyt mitään mallitilkkuja vaan annoin palaa. Hieman liian ilmavat ovat, mutta ovat olleet käytössä vaikka en vieläkään ole kaikki lankoja päätellyt. Eilen vilahti metrossa jollain naisella oikein kauniit vaaleansiniset kuplat tummansinisellä pohjalla. Hymyilytti!

  Puulihuna

  VastaaPoista
 20. Ei ole todellista... viime yönä ja tänä aamuna yritin monesta eri langasta ja värivaihtoehdosta synnyttää vastaavanlaisia ja kaikki näyttivät jotenkin vääriltä, purkamiseksi meni. Laitoin sitten asian hautumaan siihen asti, kunnes keltaiselle langalle löytyy oikeansävyinen ruskea kaveri. Ja nyt näen samantyyppiset lapaset täällä. Ihanat!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 21. Anonyymi0.54

  Hei miten toi toimii 7 veikka -langalla? Siis paljonko pitää tehä silmukoita ja silleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeessa käytetty Pohjan Akan voi oikein hyvin korvata Seiskaveikalla. Pistele menemään ohjeen mukaisella silmukkamäärällä. Toki riippuu käpälän koosta sekä omasta neuletiheydestäsi että pitääkö sitten jollain tavalla säätää silmukkamäärää

   Poista
 22. Ihana ohje! Kiitos. Tein "muutamat", eikä jää tähän :) http://timanttu.blogspot.fi/2015/01/liikaa-kuplia-ei-olekaan.html

  VastaaPoista
 23. Nämä kuplat on kyllä tosi hurmaavia.Myyjäiskaverini neuloo näitä ja kyllä tekisi mieli ostaa itselle yhdet:)

  VastaaPoista