sunnuntaina, syyskuuta 15, 2013

Kuplii kuplii


Inspiraatio on palannut. Olen tarttunut siihen kaksin käsin kiinni ja tehnyt kaiken mitä se on halunnut minun tekevän. Inspiraatio on katsokaas semmonen tyyppi että mitä enemmän sitä ruokkii sitä enemmän se antaa. Jos sitä yrittää suitsia tai pihistellä, se ottaa ja häipyy eikä palaamisesta ole mitään tietoa. 

Joten totellaan kun käsky käy. Olen siis neulonut lisää Kupla-lapasia. Nämät ovat LéttLopista, puikkoina 4 milliset. Vähän ehkä pikkasen isot, mutta jos alulapaset laittaa alle, niin johan tarkenee vaikka mimmosissa pakkasissa. Lisäkupliakin on tulossa, tällä kertaa Karismasta, siitä langasta tehdessä pitää mennä 3,5 millisiin ja laittaa 40 silmukkaa, niin ei tule liian tiukkaa. Siitä versiosta sitten joku toinen kerta enemmän.

Toki inspiraation totteleminen voi johtaa harhapoluille. Ostin uusimman Mollie Makes -lehden. Siinä oli semmoinen kiva mäyräkoira ommeltavaksi. Sitä mielen vieressä pyörittelin, nostin varmaan kaksi vuotta rauhassa pölyttyneen ompelukoneen pöydälle ja aloin hommiin. Siitä mitään tullut. Ommel meni miten sattuu ja vankan puuvillakankaan kääntäminen oli ihan pyllystä. Tuli niin rupinen koira että lähinnä vaan harmitti. Joskus epäonniset kässähommat naurattavat, tämä puhtaasti vain harmitti. Ainoa kohta mikä siinä on hyvin ommeltu on täyttöaukko. Vähän pohdin että jos ratkoisin sen koneompleen ja ompelisin koko koiran ulkopuolelta käsin. Ainoa haittaava juttu saattaa olla se että kaventelin saumavaroja ja leikkasin kulmiin koloja. Että pöh. Taitaa saada olla kone rauhassa seuraavatkin kaksi vuotta. 

14 kommenttia:

 1. todella kivat nämäkin :-))

  kysymys: onko iso veli lankaa samanpaksuinen kuin se lanka mistä neuloit ne vihreät-keltaiset?? Olisi koeversio mielessä. Särystimet neuloin 4mm puikolla tuota lanka.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuplivaiset ♥

  VastaaPoista
 3. Koirarukasta huolimatta tulin tästä nyt jotenkin ihan kauhean hyvälle tuulelle. Että kaksi käsin kiinni inspiraatiosta kiinni! Se tietää hyvää meille blogisi lukijoille.;) Ja mä teen nuo lapaset vielä, usko pois.

  VastaaPoista
 4. Jana: seiskaveikan kanssa ollaan varmasti aika samoilla huudeilla. Jos tulee liian isoa, niin tiputa silmukkamäärä neljä pienemmäksi eli 8 silmukkaa per puikko.

  Sirkkis: täällä poreilee kuin vissylasissa :)

  Outi: kurjasta koirasta huolimatta...sama kait se olisi ratkoa, on se näinkin niin tyhmä. Laitahan lapaset puikolle, nämät tulee vikkelään

  Arkimamma: kiitos!

  VastaaPoista
 5. että siis onko sulla niissä ananaksissa 40 silmukka?
  ja lopeissa samat?

  VastaaPoista
 6. mokkakissa: ei kun niissä on 36 silmukkaa. Karismassa mennään 40 silmukalla. Lopissa voisi pärjätä 32 silmukallakin

  VastaaPoista
 7. Toistaiseksi hyvältä näyttää 36s ison velin kanssa :-)).

  VastaaPoista
 8. Kappas hmm...Ihanan villaiset ovat! Minullahan on vain muutama kevyesti keskeneräinen kerä Lett Lopia. Ja lapasten tarve. Mikä sinulla on noiden ympärysmitta? Oma käsi kun on aikas pieni.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi20.14

  Noissa lapasissa ainakin on tarpeeksi pituutta suojaamaan ranteet.

  Jos olisin taikauskoinen, voisin sanoa, että tämä on merkki. Pohdin koiran ottamista, ja vaikka ottaisin mielelläni yhden kaikkia rotuja, niin loppujen lopuksi valinta käydään mäyräkoiran ja beaglen välillä. Tämän mukaan se olisi sitten mäykky. Mutta kun en ole taikauskoinen. Hieno koira. Ei ole koiraa karvoihin katsomista, joten kelpaa tuommoisenaan. Ompelu on just tollasta. Minun pitäisi alkaa vuosien tauon jälkeen vääntämään jakkupukuja töihin. Arvaas onnistuuko helposti?
  OP

  VastaaPoista
 10. Anonyymi20.23

  Jotenkin tosi söpöt lapaset, riittävästi pituutta ranteessa. Mistä olet löytänyt Lett Lopia? Raija

  VastaaPoista
 11. tahdon tuollaiset! ihana malli. nyt vaan penkomaan lankakorin pohjia et mitkäs noihin kävis...

  VastaaPoista
 12. Jana: :)

  Mari: ympärys on semmoinen 20 senttiä. Jos lopista teet, niin laita 32 silmukkaa ja ehkä vain kuusi palloraitaa ennen peukkua.

  Op: tykkään että lapasissa pitää olla ranteessa pituutta. Tympeää jos takin hihan ja lapasen välillä on rako. Ja varsinkin pyöräillessä kun hiha nousee ylös päin.

  Miten ois semmoinen karkeakarvainen mäyris? Ne on niin ihania.

  Raija: nämät olen ostanut täältä Oulusta menitasta. Mutta se on nyt lopettamassa koko liikkeen. En tiedä onko hesan päässä. Myyvät myös postin välityksellä.

  Al: näihin käyvät monet, seiska veikka, cascade 220, pirtin kehräämö, veto, karisma...kannattaa eka vähän kokeilla minkäkokoista on tuloillaan. Mallikerta on neljällä jaollinen joten lapasen kokoa on helppo muokata.

  VastaaPoista
 13. Aivan ihanat lapaset <3

  VastaaPoista