keskiviikkona, syyskuuta 25, 2013

Ideaa pukkaa

Ne kuplat vaan poksahtelevat mun päässä ja ideaa pukkaa sitä tahtia ettei niitä kerkiä toteuttamaan, joten laitetaanpa ne jakoon, jos joku toinen niitä kerkiäisi tekemään. Ettei mun tartte kaikkea :)

1. Osasta kuplia tehdään kukkasia. Helpointa kun tekee silmukoita jäljitellen kun kupla on valmis. Varmaan aika kiva lapasten kärkeen tai vaikka kauluriin. Pikaisesti huitaistu photoshoppauskuva selventää ajatusta.

2. Osa kuplista venytetään pidemmiksi. Eli ei pudotetakaan silmukkaa ja joka 4. vaan välillä tehdään vaikka 12 silmukkaa väliin (meneeköhän tuo lukea rytmiin?) tai enemmän. Vaikka morse-koodia?

Gudrun se meni lähettämään uuden kataloginsa, ja sen kirjasen äärellä on päästelty erinäisiä äännähdyksiä ja syviä huokauksia. Uusi Muhu-mallisto osuu ja uppoaa!

Lisäksi aika hauskana juttuna huomasin että olen kuplieni kanssa niin sanotusti aallon harjalla, Elmina-takissa on käytetty samaa tekniikkaa kuin Kupla-lapasissa. Viehkon näköinen neule!

12 kommenttia:

 1. Kiitos, Soile! Kunhan saan pontsoni loppuun, teen noilla kukilla lapasia taloutemme naisväelle; tosi kivoja tulee varmasti. Ja sitä Sjödeniä on noiduttu täälläkin tai paremminkin rouvan hintoja. En ole ollenkaan varma, että olisin niin varoissani, että raskisin tilata jotain. Mutta mieleni minun tekevi. Laittoi peijooni tulemaa sen katalogin tännekin. Ja just eilen päätin, etten enää siellä sen nettisivuilla kuikuile.. No nyt on sitten oma lehti. Voi plääh.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi21.19

  Soile ja ilmeisesti myös Outi,
  Olipa ilo tutustua teidän Gudrun-tätiinne. Voih.

  Olin Tallinnassa jokin aika sitten, ja ostin Muhun kansanpuvun historiaa käsittelevän kirjan, sekä kirjan, joka käsitteli haute couture -pukuja, joissa on vaikutteita viron käsityöperinteestä. On hienoja on, kaipaisin jotakin semmoista tännekin.

  OP

  VastaaPoista
 3. Noi kuplatumput ovat kyllä ihania ja koko neulemalli on kyllä aika hauska. Ei ihme, jos kuplituttaa.:) Mullakin alkoi mietityttää ihan vähän se, että tulisikohan lapselle neuletakkiin hiukan kuplia. ;)

  Ja noi Gudrunin Muhu-malliston vaatteet... Mä rakastan Muhun saaren neuleita ja kirjailuja ja nuo Gudrunin versiot ovat ihan liian ihania. Hirveästi tekisi mieli tuhlata rahaa ihanaan turhuuteen. ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, inspiraatio sen kun kuplii! Kukkakuplat on suloiset. Ja oih, Gudrunin Muhu-säärystimet valloittivat sydämeni. :)

  VastaaPoista
 5. Outi: se on ovela kettu tuo Gudrunin täti, tietää meidän heikot kohdat! Ja laita ne kukkakuplat sitten samaan tyyliin kuin Kainuun lapasissa?

  Op: oli kiva esitellä :) mulla on tuo Meite Muhu Mustrid kirja, josta Gudrun on sitä inspiraatiota ammentanut. Se kirja on kyllä jotain aivan mieletöntä.

  Kati: suosittelen sinullekin tuota Meite Muhu kirjaa. Siinä on niin neulemallia, kirjontaa ja mitä kaikkea. Ite tässä koitan perustella itselleni miksi tarttisin uuden talvitakin. Kait uuden voi ostaa jos edellinen oli joku 10 vuotta vanha?

  Sndra: ne säärystimet ovat kyllä aikas jees, hinta 50 euroa on vaan vähän suolanen. Myönnän katselleeni niitä vähän sillä silmällä että tuommoiset kyllä osaisi neuloa itekkin...

  VastaaPoista
 6. Kiitos miljoonasti ihanasta kulpa-ohjeesta : ))

  Innostuin viime syksynä neulomaan kulpapipoja Ravelryn the Bubble hat -pipoja ja pohdin kovasti, miten kuplat luonnistuisi hanskoihin. Nyt saan sitten pipoille lapasparit, ihanaa!

  VastaaPoista
 7. Senat sakaisin, siis the Bubble Hat -ohjeella neuloin. Dropsin Nepal toimi pipoihin loistavasti, varmaan siitä langasta tulee myös kivat lapaset!

  VastaaPoista
 8. En tiedä vielä, miten laitan. Kainuun vanttuista kyllä tykkään, mutta jos neulon noille lapsille, niin niillä on ikävä tapa sotkeentua mun suunnitelmiin.

  VastaaPoista
 9. Voihan kukkanen! Viimeistään nyt tiedän, että kuplia pitää neuloa! Pian!

  VastaaPoista
 10. Kiitos blogistasi!

  Gudrun on siitä hyvä (tai huono), että pullukkakin saa ihania ulkoiluvaatteita eikä voi keksiä enää tekosyitä ;) Nykyään Helsingin reissun kohokohtia on Erottajalla oleva liike.

  Kiitos inspiraatioista. Luulen, että ystävien lapsukaiset ja veljeni vaimoineen saattavat saada lapaset.

  VastaaPoista
 11. Ihania nämä sinun kuplat... Täytyy kokeilla kunhan puikoilla on seuraavan kerran tilaa :)

  VastaaPoista
 12. Eieiei... No ehkä yhdet... Aluksi... Nepalista....

  VastaaPoista