sunnuntaina, elokuuta 25, 2013

Tekemättä mitään

Kun tässä nyt pitää koittaa olla tekemättä mitään (lue virkkaamatta ja neulomatta) niin pitää kehitellä muuta. Kävin kirjastossa ja löysin kivan japanilaisen lapas- ja sukkakirjan. Mistähän saisi semmoisia valmiiksi rei'itettyjä huopapohjasia tossujen pohjiin? Japanista? 

Samalla reissulla otin kunnon kirjajärkäleen fantasiaa  (Valtaistuinpeli), vaikka kirjastontäti moneen otteeseen kertoi minulle oman negatiivisen kantansa fantsuun. En tiennytkään että kirjastontätien tehtävä on arvostella lainaajien valintoja. Varsinkaan lainaajalle itselleen. 

Lisäksi postipoika toi, kun pyysin, Rowanin uusimman lehden ja toi se myös mitä ilmeisemmin ihan Islannista asti ostetun kirjan, pyytämättä ja yllätten! Yllätys oli erittäin mieluisa, kiitos vaan sinne keskiseen Suomeen. Seuraavalle reissulle saat ostoslistan tai salamatkustajan :)

Nyt minä sitten yritän olla virkkamatta kukkatakkia tai neulomatta Anatoliaa. Onneksi Valtaistuinpeli-kirjassa on aika monta sivua. 

12 kommenttia:

 1. Anonyymi20.28

  Varo vaan, siihen valtaistuinpeliin jää koukkuun kun Puroon konsanaan...
  Mulla on menossa jo Korppien kestit yöunien kustannuksella:)
  Aika erikoista kirjastontätiltä, eikös sen pitäis kannustaa kaikenlaiseen lukemiseen, oli kyseessä sitten Aku Ankka tai puhelinluettelo...?

  Jännittäviä hetkiä kirjan parissa,

  -Nonna-

  VastaaPoista
 2. No nythän sulla olisi aikaa surffata ja tutkia vaikka sitä wordpressiä. Tuli vaan mieleen, kun tässä itse on koko viikonlopun yrittänyt ymmärtää nörttien asioita eikä ole kauheasti viisastunut. Vaikka käsi toimii, ei silmukan silmukkaa ole neulottu. Noin niin kuin lohdutukseksi ajattelin kertoa.;)

  VastaaPoista
 3. Nonna: se täti kiusallisen monta kertaa sanoi että fantasia on laji johon hän kaikkein viimeisimmäksi tarttuisi ja muuta mutinaa kun fantsuhyllyn perään kyselin. Että häntä ei iske eikä innosta. Ja vielä lähtiessäni tiskin takaa kuului että kaunokirjallisuuden lajeista se omituisin. Taidan vastedes käydä siellä kerran viikossa lainaamassa fantsua ja kailotan kovaan ääneen miten mahtista se on.

  No joo, kaikeasta kirjallisuudesta ei tartte tykätä. Mutta jos ihmisen ammatti on kirjojen parissa, luulisi sitä olevan kiinnostusta kaikenlaiseen.

  VastaaPoista
 4. Outi: ai nii se wordpress. Kävinkin sitä joku aika tutkaamassa mutta ei se sitten oikein iskenyt tulta alle. Siellä oli joitain ihan kivoja, mutta ne olivat aina niitä maksullisia.

  VastaaPoista
 5. Ohoh, mie ku oon eläny lapsesta asti siinä uskossa, että kirjastossa työskentelevien pitäs nimenomaan tukea ja innostaa lukemisharrastusta. Sellasia ne mun kohalle osuneet on aina olleet - onneksi.

  Sun pittää ihan kiusallaanki kailottaa tuon kyseisen tyypin kuullen miten mahottoman ihania nämä fantasiakirjat on. Mitään muuta et aio enää lukea ja sitä rajaa.

  Toivottavasti tuo kirjastontäti pitää pitää mielipiteensä ominaan lasten ja nuorten kohdalla kuites...

  Liekö sulla samainen japanilainen sukka- ja lapaskirja lainassa, joka multa löytyy hyllystä. Niitä pohjallisia oon mieki kaivannu.

  VastaaPoista
 6. Suutarilta voisi saada niitä pohjallisia...?

  VastaaPoista
 7. Tess: kovasti toivon että kun joku lapsi tulee lainaamaaan Risto Räppääjää niin hänen ei tartte kuunnella jaarituksia räp-musiikin turmiollisesta vaikutuksesta.

  Se töppöskirja on lämpimät lapaset ja tossut. Lähinnä sydän sykki niille virkatuille tossuille. Voiskohan etsystä löytää semmosia?

  Arkimamma: niin, tuohan voisi olla yksi mahdollisuus

  VastaaPoista
 8. Ihania käsityökirjoja.Mieheni kerran toi työmatkalta(suomessa)sellaiset ommeltavat tossunpohjat.Ja netissä niitä näyttää olevan ainakin fiinaneuleessa.Jos ne on niitä mitä tarkoitat :)

  VastaaPoista
 9. Turpaan tommosille täteille! Tää kirjastotäti täällä on ihan hissukseen asiakkaiden valinnoista.. Joskin teinipojilta käyn ottamassa kädestä pois sellaset ihan mahdottomat. Jos kirja valitaan speksillä "kaikista ohuin", saa yleensä niin korkeelentosta kaunokirjallisuutta että ohhoijakkaa.. Joten menen ja etsin jotain vähän helpompaa :-)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi19.10

  Jos hiirisormi pelittää, niin suosittelen piipahdusta Norjan puolelle. Made by me -lehtiä saa netin kautta (ainakin kesänumero oli ihana) ja Sidsel J. Hoivikin (norjalainen öö) Lekre masker og lekne sting on ihan mieletön neulekirja! Siitä ravelryssä on ainakin Fritt etter Fana... Täällä työt hidastavat harrastuksia... Paranemista, Mari

  VastaaPoista
 11. Virkkulaakso: nuotkin fiinaneuleen hjat on jees, mutta eivät ihan semmoiset joiota haen. En ple vielä etsyyn kerinnyt kurkistaa, mutta raportoidaan jos löytyy

  Koi: saa ne kirjastontädit kommentoida, mutta mieluummin sitten kun se tyhmä asiakas on mennyt :) toki sen verran utelias olen että mitähän se olisi mulle laittanut, jos olisin pyytänyt siltä hänen mielestään parhaimman kirjan?

  Mari: oh, oh, nyt taisit avata pandoran lippaan. Kyllä se hiirikäsi aina tuon verran toimii!

  VastaaPoista
 12. Tiina H.21.23

  No olipa erikoinen kommentointi kirjastovirkailijalta... Jos tarttet fantasialukemista noiden Martinien jälkeen, suosittelen Andrzej Sapkowskin Noituri-kirjoja.

  VastaaPoista