torstaina, elokuuta 08, 2013

Syömään!


Ruoka-ajan lähestyessä menin pellolle. Kiskaisin yhden perunan varren ylös ja siellähän niitä oli! Ja isoja olivatkin.
Perunoiden kaveriksi fenkoli, palsternakka, härkäpapuja ja herneitä.
Tämän herkun jätimme vielä kasvamaan kokoa. 
Jospa tämäkin silmänilo avaisi pian terälehtensä.
Sitten vaan kotia ruokaa laittamaan. Täytyy sanoa että olin aivan fiiliksissäni kantaessani saalistani kotia: itse kasvatettua ruokaa. Vain lohi oli kaupan tiskistä. 
En osaa sanoa mikä voisi maistua tämän paremmalta. Perunat olivat niin makeita ja fenkoli niin mehevää että! Siihen nokare voita päälle ja voi luoja miten hyvää. Vaikka siinä maan perkaamisessa ja kitkemisessä on oma vaivansa, niin on se vaan se kaiken väärti. Oikeasti tuore ruoka maistuu taivaalliselta. Puoli tuntia sitten nostettu peruna on ihan eri toista kun päiväkausia kaupan hyllyssä loikoillut. 

Menkää ihmiset ja viljelkää! 

8 kommenttia:

 1. Anonyymi9.19

  Hyvältä varmaan maistuvat. Meilläkin peruna onnistui oikein hyvin; sipulit ei.
  Mihinkähän kolkkaan kokeilisin ensikesänä fenkolia ja parsakaalia ? Kävisiköhän kasvatussäkki?
  -äiti-

  VastaaPoista
 2. Mikähän siinä onkin, että itse kasvatettu on niin huippua. Tietty jo siksi, että se on itse kasvatettua, mutta toki myös tuon tuoreusaspektin takia. Mun on ehkä ihan pakko ottaa se palstanpätkä ensi kesäksi. :)

  VastaaPoista
 3. äiti: voi kait niitä kasvatussäkkiinkin laittaa. Fenkoli on hyvin kylmäarka ja se pitää siksi esikasvattaa. Taimet ovat tosi hentoja, joten niiden kanssa pitää olla varovainen. Sitten vaan aurinkoiseen lämpimään paikkaan. Palsternakankin esikasvatin, se kun on hidas itämään, tuolla pellolla se ei rikkakasvien kanssa pärjäisi

  kati: sanoisin se että tuoreus, maku on ihan eri. ja onhan ne vähän kuin ite tehtyjä :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä täällä nyt kuola valuu. Superherkun näköistäkin. :)

  VastaaPoista
 5. Peruna on todella heti maastanoston jälkeen keitettynä parasta. Joka kerta kun itsekasvatettua syö on olo ihana sen ruuan maku on niin hyväääää
  Vaikka työtä se teettää kun palstaa hoidat mutta palkintosi on parasta laatua.

  VastaaPoista
 6. Minä voisin äidillesi suositella kasvatussäkkiä. Ostin Tokmannilta useamman varsin edullisesti ja perunoille tarkoitetuissa säkeissä on oikein kurkistusluukutkin sivussa. Kävi siitä luukusta ekojen pottujen "nosto" aika kätevästi. Mulla on perunan lisäksi tomaattia ja kesäkurpitsaa semmoisissa säkeissä terassilla ja ne ovat käteviä. Itse juuri mietin tuossa että kokeiluja voisi laajentaa ensi keväänä, kun varsinaista maata mulla on rajallisesti. Tiedä vaikka tuota fenkolia sitten minäkin!

  VastaaPoista
 7. morso: söin itteni niin tyäteen että piti ottaa päikkärit päälle :)

  sirkkis: tämä fiilis pitää muistaa silloin keväällä kun maata perkaa. Se on kova hommaa ja välillä aika viheliäistäkin

  outi: välillä olen jopa pohtinut hyötyviljelmien laajentamista pellolta omalle pihalle. mutta oma piha on kyllä niin pieni ja pioneista en halua luopua, joten olkoot siellä pellolla. jos nikkarointi onnistuu niin pihalle voisi tehdä semmosia rappusia , eli suurentaisi kasvatuspinta-alaa ylöspäin!

  VastaaPoista
 8. nami :-)
  Oliko se siellä yhdessä kuvassa parsakaali tulossa?? minäkin yritin, mutta meillä tultiin syömään PALJON reikiä kaikien kaalilehteihin, kukkakaaliin, parsakaaliin ja retiisiin ja vaikka mihin... lehtisalaatin lehteihin ne mokomat eivät koskeneet...

  VastaaPoista