keskiviikkona, elokuuta 28, 2013

No huh

Minä jo ihan säikähdin että uskollinen Mäkkärini teki tenän. Se kun ei halunnut käynnistyä vaikka kuinka maanittelin. Hyrrä vaan pörräsi. Huolta hieman helpotti kuukauden päivät taustalla pörrännyt TimeMachine, jossa on kaikki kama tallessa. Mutta silti. Toisaalta kyllä saattaisi olla aika hankkia uudempi peli, välillä kun toiminta on jonniin verran tahmeaa. Vaikka iPad on aikas vankasti kasvanut käteen kiinni, niin pöytäkoneella on kuitenkin kivempi (hei vaan äikänope) tehdä esim. blogipostaukset.

En minä toki tätä koneongelmaa tänne tullut kertomaan, vaan sitä että koukulta tipahteli jotain aikas kivaa.

Mallihan löytyy Garnstudion sivulta. Lankana käytin jo muinaisina aikoina kehräämääni käsinvärjättyä alpakkaa, joka ei yrityksistä huolimatta ole taipunut mihinkään. Sekaan lisäsin Dropsin vihertävänsinisenharmaata Alpacaa, ja aikas kiva lopputulos siitä sitten materialisoitui.

Täähän on semmonen rinkula, jonka voi kiepauttaa kerran tai kaksi kaulan ympärille. Ensin tehtiin tavallisia isoäidinneliöitä ja sitten siitä virkattiin ulospäin. Ois ehkä voinut tehdä yhden neliön verran leveämmän, mutta onpahan napakasti kaulan ympärillä. On ikävää jos talvella kaulaa palelee, se tietää yleensä flunssaa.

Että semmosii. Koska kone nyt päätti toimia, taidan hurauttaa tästä Ylen sivuille katsomaan eilisen Solsidanin! 

15 kommenttia:

 1. Onpa nätti! Itsellä samainen ongelma läppärin kanssa (piti tulla pöytäkoneelle lukemaan blogeja, voih), hurisee mutta mitään ei tapahdu. Ehkä se luulee olevansa kissa?

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis! Näen tuon mallin ihan uusin silmin. :)

  VastaaPoista
 3. Veera: kiitos, tämä oli kiva malli tehdä. Koneiden kanssa värkkääminen on jotensakin tympeää, varsinkin jos ne ei toimi

  Ladetsu: kiitos, mua ehkä niissä maliikivissa häiritsi kun sillä tädillä oli myssyt, huivit ja lapaset samaa settiä :D kun siitä pääsee yli, niin sitte ei ole ongelmia

  VastaaPoista
 4. Anonyymi7.07

  Kaunis kauluri - tuo isoäidinneliö on kyllä monikäyttöinen. t. Eija

  VastaaPoista
 5. Kauniit, hyvin yhteen sointuvat värit tässä huivissa! Mulla se on vielä kokeilematta nuo isoäidin neliöt...vaan suunnitelmissa peitto niistä. Esikoinen noista neliöistä 9 vuotta sitten virkkasi syntyvälle pikkusiskolleen kauniin peiton.

  VastaaPoista
 6. kaunis kauluri ja ei taida kutita, vai??

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunista pintaa!

  VastaaPoista
 8. eija: isoäidinneliö taipuu aikas moneen juttuun. Ja toisekseen niiät on ihan kiva virkkailla, vaikka langanpäitten päättely onkin sitten vähän...

  lankamamma: pistähän kokeillen, helppoja ovat ja aika koukuttaviakin :)

  jana: ei tämä oikeastaan kutita. Alpakan kanssa on joskus vähän sitä kutinaefektiä, mutta tämä ei syyhyä aiheuttanut

  emma: neulottuna tuo kirjavalanka oli vähän tympeä. Olen iloinen että älysin virkata sitä

  VastaaPoista
 9. Onpas tätä nyt liikkeellä. Minunkin läppärini varoittelee harva se päivä, että "koneesi aikoo kaatua". Höh. Tuo on kiva tuo huivin malli. Saattaa olla, että täälläkin innostutaan.

  VastaaPoista
 10. Outi: onkohan tää syksy jotenkn vaikeaa aikaa tietokoneille(kin)? Milloins sun versio nähdään?

  VastaaPoista
 11. Kaunis! Millaista oli alpakan kehrääminen? Itse olen kehruunoviisi, ja kokemusta vain satunnaisista lampaan villoista :)

  VastaaPoista
 12. Sirkkis: kiitos

  Mci: alpakka on vähän kun saisi kasan pikkulapsen tukkaa käsiinsä. Se voi aluksi tuntua ongelmalliselta, mutta hyvin sen kanssa kuitenkin pärjää

  VastaaPoista
 13. Aivan IHANA!! todella kauniit (joskin itselleni vieraat) mutta huurteisen houkuttelevat värit ja nätti malli. vähänkö on fantsu!

  VastaaPoista
 14. Mun versio? Ensi kesänä, ehkä.:) Reiluun viikkon en ole ehtinyt käsitöiden ääreen kertaakaan. Työn aloitus on ottanut tänä syksynä koville.

  VastaaPoista