torstaina, kesäkuuta 20, 2013

Tahmeaa


Kuulin että syksyn Porttiin oli juonittu minulle paja. Aihehan onneksi oli mieluinen ja siitä innostuneena sain parikin ajatusta, joita piti heti päästä testaamaan. Ainoa vaan ettei talossa ollut yhtään lankaa! Siis siihen ajatukseen sopivaa. Joten heikkona hetkenä ajaduin lankakauppaan ja ostin sen kummempia pohtimatta ensimmäisen ajatukseen sopivan. Ja ei kun neulomaan.
Kun olin selvittänyt erinäisiä omintakeisia lasketakaavioita ja tuhertanut edestakaisin purkamisen ja neulomisen välillä, palaset niin sanotusti loksahtelivat paikoilleen ja homma alkoi pelittää. Siinä tuhertaessa en ollut kiinnittänyt itse lankaan huomiota vaan vasta tässä vaiheessa tajusin että valitsemani lanka on aivan kamalaa. Värit siis on jees, mutta se tuntu: aivan onnetonta höttöä. Neuloin vielä muutaman kierroksen, kurtistelin kulmiani ja päätin luovuttaa. Idea on testattu toimivaksi mutta lanka kyllä saisi olla jotain muuta. Harmittaa sinänsä koska kerät maksoivat minusta todellakin liikaa laatuun nähden. Saman verran lisää ja olisin saanut Noron lankoja saman määrän. Viking Nordlys, ei kannata vaivautua. 
Muutenkin vähän nyppii. Sähkölaitoksella siirtyivät keväällä etäluettavaan mittariin ja tänään tuli hyvän juhannuksen toivotus: 620 euroa tasauslaskua. Lisäksi sataa vettä ja flunssa vaan jatkuu. Loman alkuun vielä kolme viikkoa. Koita tässä sitten olla iloisin mielin.

Nooh, eiköhän se tästä vielä iloksi muutu. Hyvää juhannusta jokaiselle, olkoon kokot komeita ja grillit kuumia! Ja vesillä järki päässä: Pohjois-Karjalan poliisia lainakseni, jos juhannuksena kännissä nouset veneessä seisomaan, voit nähdä rannalla tulevan leskesi. 

6 kommenttia:

 1. Viking mikä? Onneksi ihan outo tuttavuus. Mutta itse tuotos NÄYTTÄÄ kivalle. Nuo on niitä sun ei-kirjoneule-palleroitasi, eikö niin? Vedestä, rahanmenosta ja flunssasta ja kaikesta muusta huolimatta toivotan mukavaa juhannusta. Huomenna paistaa taas (toivottavasti)!

  VastaaPoista
 2. Outi: kannattaa pitää tiettyä välimatkaa tämän langan kanssa. Neuloshan näyttää kivalle, mutta se lanka nyt vaan on kauhiaa höttöä ja villan tuntu on kyllä niin tiessään että. Veikkaan että tuo olisi ihan nuhjuinen ennenkuin olisi valmis. Kokeilin sellaista niskasta aloitettavaa puoliympyränmallista huivia unikkokuvioll, ja alkukankeuden jälkeen muoto saatiin aikaiseksi!

  Hyvää jussia sinullekin, ja mitä säähän tulee niin ei kait se oikein muuta voi kuin parantua tästä?

  VastaaPoista
 3. Upeaa neulepintaa olet taas tehnyt. Ihanaa Juhannuksen Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi9.53

  Lämmintä ja hyvää juhannusta.
  Tienpiennar lenkkipolun varrella on punaisenaan mansikoita ja tuoksuvat ihanasti; harmi kun niitä ei voi kerätä talteen.
  -äiti-

  VastaaPoista
 5. Meillä vaihtui kans huhtikuussa etäluettava mittari ja verenpaine oli korkealla kun sain tasauslaskun...901 euroa puolelta vuodelta ja koska meillä on sähkö muualta kuin Fortumilta niin tuli sit vielä Fortumiltakin tasauslasku, 650 euroa. Tuli sit soitettua sähköyhtiöön ja selitystä löytyi. Lupasin heille että yhdessä erässä pn ihan turha odottaa maksua. Jos olisivat tehneet mittarin vaihdon lähellä laskutuskauden vaihtumista niin ei olis tullu tuollaista laskua.

  VastaaPoista
 6. lankamamma: se on vähän veemäistä kun se mittarin vaihto sattuu niin että tasauslasku saadaan aikaiseksi talvelta. Kesältä ei ongelmaa tulisi.

  VastaaPoista