lauantaina, kesäkuuta 15, 2013

Mekko


Sain torstaina viimeisetkin taimet istutettua palstalle. Kovasti toivoin silloin sadetta ja nythän sitä sitten tulee: ripeksii, tihuuttaa, vihmoo, lorottaa, kaatamalla. Milloin mitenkin. 

Neulerintamalla olen taistellut erään pitsikaavion kanssa. Se ei vaan jotenkin aukea minulle. Jouduin purkamaankin pitkät pätkät kun tajusin junnaanneeni parilla kierroksella. Ja sitten olis se eräs pikku-mekko:
Pieni punainen
Malli: Sproutlette Dress, Tanis Lavallee
Lanka: Cascade Heritage Silk, reilu 100 g
Puikot: 3 mm
Koko: 1-2 vuotta
Mekko pienelle tytölle, ikää hänellä ei ihan noin paljoa ole kuin koko antaisi ymmärtää, sanotaanko että mitoitus on vähän nafti. Tai sitten mulla oli vaan vähän liian ohut lanka. Aikas soma malli ja kiva neulottava vaikka suoran osuudella hieman meinasi uuvuttaa. Mallista poiketen lisäsin hihojen alle muutaman silmukan, koska on ihan mukavaa että käsi mahtuu kädentiestä sisään. Pituuttakin taisi tulla joku sentti lisää. 
Tänä aamuna pohdin pyykinpesua. Meillä pyörii kone aikalailla joka päivä. Nyt pyykkäys on jäänyt muutamana päivänä väliin ja kaaos on saanut vallan. Pesin tänään kaksi koneellista ja enää viisi koneellista odottaa tekijäänsä. Ja siihen mennessä kun ne viisi on pesty, niin lisää pesettävää on taatusti kertynyt pari koneellista. Likapyykki taitaa olla oikea loppumaton urakka.

10 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen 'Prinsessa-mekko'. Saaja varmaan ilahtuu siitä.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi14.08

  Tuo pyykinpesurumba kuulostaa niiiin tutulta! Loppumatonta vääntöä. Ihmettelin tänä aamuna, miksi pyykkikone yrittää pyrkiä kodinhoitohuoneesta keittiöön, kun kurkki melkein jo ovella ja hyppi kuin rodeohevonen. No minä pihinä ihmisenä survoin sen taas piripintaan ja seassa pari suurta lakanaa...Pitäiskö ängetä vähemmän? ;) Mekko on aivan ihana. Taidanpa ottaa seuraavaksi projektiksi ja tekaista tytölle. Varmasti olis mieluinen, kun " prinsessaiässä " nyt on ja mekkoa haluais pitää vaikka joka päivä.

  -Susan-

  VastaaPoista
 3. Meillä on koneella sama tahti. Minä en meinaa ehtiä viikata vaatetta kaappiin sitä mukaa, kun siä tulee ja meillä kertyy karseita puhtaan pyykin vuoria. Koko ajan saisi olla tekemässä jotain, joka liittyy suoraan tai välillisesti vaatehuoltoon. Mä NIIN haluaisin kodinhoitohuoneen (saisi sen oven aina kiinni ja heipat vaan vuorille). Mekosta tuli oikein soma. Se hiha-aukko vaikutti totisesti aika naftilta, nyt on parempi.

  VastaaPoista
 4. Onpa vain suloinen kuin karamelli. :)
  Apua, en osaa edes ajatella kuinka paljon pyykkiä lapsiperheissä tulee. Meilläkin pyykkiä tulee yllättävän paljon, vaikka talossa asustaa vain kaksi ihmistä ja kaksi koiraa. Tälläkin hetkellä kodinhoitohuoneessa ja kylppärissä odottaa pyykkikasoja (mulla on tapana kasata niitä lattialle), joille pitäis jonku tehä jotain. Ensin sen jonkun pitäis hakea kaupasta pyykkiainetta, eli taitaa jäädä taas huomiseen :)

  VastaaPoista
 5. sirkkis: kiva tehdä tämmöisä prinsessajuttuja välillä

  susan: mä vähän veikkaan että pyykinpesukone on se eniten käytetty kodinkone ja se jota tulee ensimmäiseksi ikävä, jos se menee rikki :) onhan sun kone vaaterissa? jos se on keikallaan niin silloin se lähtee lingotetssa kävelemään

  outi: se vaatteiden viikkaminen tai ylipäätään kaappiin saaminen on monesti se vaiken rasti. nyrkin helpottaisi jos voisi vielä liinavaatteet ulos kuivumaan, saisi nopsempaa kesytettyä tuon vuoren. kodinhoitohuone olisi aikalailla ylellisyyttä! ja vaikka joku taloudenhoitajakin...

  emmi: kyllä sitä pyykkiä vaan jostain kertyy. lakanapyykkiäkin tulee kerralla kaksi koneellista. toki osasta lasten vaatteita ei aina osaa sanoa että onko ne käytetyyjä vai muuten vaan mytyssä lattialla.

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana prinsessaunelma! Jos sukuun syyskuussa saapuva on neiti, niin tämähän on pakko tehdä. :-)
  Tuo pyykinpesu on kyllä viheliäistä. Meillä on onneksi 7 kilon kone, mutta sitten niitä pyykkejä joutuu levittämäänkin 7 kilon edestä.(Inhoan pyykkien levittämistä...) Teini varastoi vaatteensa lattialla, joten joka perjantai ne raahataan pyykkikoriin, puhtaina tai likaisina... Plus viikon aikana kertyneet kylpypyyheet, jotka myöskin kuivuvat lattialla... Huoh.

  VastaaPoista
 7. Ihana mekko, kaunis väri! :)

  Meillä on myös nelihenkinen perhe ja kaksi pientä poikaa talossa, mutta ei meillä pestä pyykkiä kuin kerran viikossa lauantaisin, silloin tulee pestyä vaatepyykkiä neljä koneellista (1 kone mustia, 1 vaaleahkoja värillisiä, 1 punasävyisiä ja 1 koneellinen 30 asteen pyykkiä; näistä kaksi jälkimmäistä on yleensä aika vajaita koneellisia). Lisäksi pyöritetään yksi koneellinen 60 asteen pyykkiä (pyyhkeitä), ja joka toinen viikko pari koneellista lakanoita 60 asteessa. Kaikki ehtii yhden päivän aikana. Mistä teille sitä pyykkiä oikein tulee, urheiluharrastuksistako? Meillä on lapsilla aina ulkona eri vaatteet kuin sisällä (myös koululainen laittaa välitunnille mennessään ulkohousut sisähousujen päälle), niin siinä kyllä nuo sisävaatteet säästyy hyvin.

  VastaaPoista
 8. Kirsse: jos sen pyykinpesun ( ja pari muutakin kotityötä) voisi ulkoistaa, niin olishan se hienoa :)

  Ja sitten kun nuot lapset kasvavat aikuisten mittoihin, niin pyykin määrä ehkä pysyy samana mutta kuutiot kasvavat...

  Mari: noh, jos sillä sun lakanapyykkiviikolla tule seittämän koneelista (neljä vaatteista, yksi pyyhkeitä ja kaksi lakanoita) viikossa, niin se on ihan sama määrä kuin meillä. Meillä pestään n. koneellinen päivässä.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi10.16

  Söötti mekko söötille prinsessalle.
  -äiti-

  VastaaPoista
 10. Ok, sain vain jotenkin sellaisen käsityksen, että teillä tulee pyykkiä poikkeuksellisen paljon. 7 koneellista viikossa on todella vähän. :) Näin kesällä joutuu kyllä pyörittämään vajaita koneellisia, kun kesävaatteet ei vie juuri yhtään tilaa, eikä ole kuin se yksi vaatekerros kerrallaan sotkeutumassa.

  VastaaPoista