perjantaina, toukokuuta 10, 2013

Pertti Perussukka

Eilen uutisissa sanottiin että oli ollut kevään lämpimin päivä. Meillä mittari näytti 8 astetta ja satoi vettä. Toivottavasti se lämpöhuippu ei ollut sitten tässä. Onneksi on villasukkia ja uusiakin puikoilta putkahtelee. Nämät melkein valmistuivat neuleummetuksen aikana. Pari päivää odottelivat että joku silmukoisi kärjen.
Malli: oma perussukka
Lanka: Lana Grossa Holiday Stretch
Puikot: 2,5 mm
Fiilis: aikas jee

Sukissahan ei ole mitään ihmeellistä tai erityistä mutta langasta voisi sanoa yhtä ja toista. Langassa on 41 % puuvillaa, 39 % villaa, 13 % polyamidia ja loput 7 prossaa elastaania. Ja sitä kun neuloo niin tuleepa mukavat sukat! Elastaani tekee sen että sukat todellakin menevät ihoa pitkin ilman että kiristävät. Puuvillan määrä myös tuntuu, ei tule ollenkaan villasukkafiilistä. Oikein kivat. Vielä en osaa sanoa että miten äkkiä lörpsähtävät käytössä. Testaan hetken ennenkuin ostan toisen kerän, koska näitä pitää kyllä saada toisetkin. Sopivat kesäkäyttöön, jos se kesä joskus tulee. Ulos kun katsoo niin lähinnä tulee mieleen syksy. 

11 kommenttia:

 1. Etelässä on paistateltu kuulemaa yli kahdenkymmen asteen lämmöissä ja sieltä se pikaisen blogikierroksen perusteella näyttikin. Meillä taas.. Mulla lähtee kohta järki tämmöisten keväiden ja kesien kanssa. Missä se hiivatin lämpö viipyy??????? PS. Sukista piti kysymäni, että mistä tuommoista sukkalankaa on hankittu? Ihanko jostakin paikallisesta tämmöistä?

  VastaaPoista
 2. Onpas mielenkiintoinen lanka, alkoi heti kiinnostamaan, kun näkee noin kauniit sukat ja ihon myötäisyys on ehdoton plussa.

  VastaaPoista
 3. outi: lanka on Menitasta täältä Oulusta, heti ovesta vasemmalle, niin siinä on korkea ja kapea lana grossa sukkalankahylly. Oli tämmöisenä meleerattuna useampaakin sävyä ja sitten yksiväristä. Hintakaan ei ole paha, 7,95 näyttää kuitti.

  Jos tuosta kelistä jotain hyvää voi sanoa niin eipähän ole liikaa uv-säteilyä? eikä tule hiki ja hyttyset eivät ole vielä heränneet, toisin ei ne voisi tuossa sateessa lentääkkään.

  VastaaPoista
 4. altocumulus: juu, tämä oli oikein mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Katotaan miten jalassa käyttäytyvät ja sitten kyllä käyn hankkimassa samanlaista vihreänä. Sitten voisi raidoittaa jämistä kolmannet sukat...

  VastaaPoista
 5. Anonyymi19.09

  Täälläkin pukkaa sukkaa, lyhyemmällä varrellla vain. Jos nyt kesäksi vaihtaisi paksummat villasukat ohuisiin.

  Materiaali kuulosti kivalta.
  Lisäraporttia odotellaan

  OP

  VastaaPoista
 6. Älähän nuolaise vielä. Luin jonkun uutisen, jossa luvattiin oikein hitonmoista hyttyskesää. Tykkäävät kuulemma jatkuvan sateen ja hitaasti nousevien lämpötilojen yhdistelmästä kovasti ne sääsket. Kunhan heräävät, ovat voimissaan. Pitää kerätä itsekin voimia, jotta pärjää niille. Harmi, etteivät koleus ja sateet vahvista ihmistä samalla tavalla. Jospa se tappiinsa noussut v-käyrä lisää sääskenpistonsietoa?

  VastaaPoista
 7. Joo täällä etelässä on ollut lämmin, huh, mutta sellaista ukkoslämmintä ainaki tässä meijjän nurkilla eli todella epämukavaa. Koiratki on ollu ihan että plaah. Kun on näin lämmin, kaikki ötökätkin on jo heränny. Tänään bongasin sääskiä, oujee.

  Mutta nuo sukat on kivat, kesäsukat :) tuo matsku kiinnostaa minuakin eli raportoippa sitten et kuinka kestää ja käyttäytyy.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaapa kokeilemisen arvoiselta sukkalangalta. :)

  Ja juu, täällä on kieltämättä ollut lämmintä (ja sateista) ja ihan pirusti hyttysiä jo nyt. Polvitaipeet ja pohkeet on pureskeltu melkoisen huolella. Ei kiva...

  VastaaPoista
 9. Mulla on ikuinen dilemma. Kun toisaalta tykkäisin aina kulkea villasukissa, mutta toisaalta mun jalat on aina kuumat ja haluaisin että ne vilpoisat ja siksi tykkään olla ilman sukkia. Mutta ehkä tässä langassa vois olla jonkinlainen kompromissiratkaisu, kun on tuota puuvillaakin...?! :)

  VastaaPoista
 10. En kestä, jos tulee taas kylmä ja sateinen kesä...

  Sukat näyttää kivoilta ja odotan myös mielenkiinnolla käyttäjäkokemuksia.

  VastaaPoista
 11. Op: optimihan toki olisi se ettei kesällä tarttisi sukkia ollenkaan. Saas nähäd päästäänkö siihen

  Outi: miten ne hyttyset aina unohtaakin talven aikana? Palstalla on yleensä aivan älytön hyttysinvaasio. Litratolkulla offia ja huppu päähän, silleen siellä voi jotenkin olla

  Emmi: sanotaanko näin että sitä lämmintä lievästi sanottuna kaivattaisiin että vaikka olisi kuinka painostava ukkoshelle, niin kyllä kelpaisi!

  Kati: sukat tuntuvat kivoilta, semmoset kepoisat. Laitetaan raporttia kunhan käyttökokemusta karttuu.

  Tiina: minä taas oon semmonen kylmäkoipi että jalkoja palelee lähes aina. Puuvilla tosiaan antaa sukkiin kivan tunnun ja elastaani tekee niistä hyvin istuvat.

  Ellimelli: viime kesänä ei tullut paljoa rannalla pötköteltyä. Samoin kaikki hihattomat mekot viettivät kesää kaapissa. Niitä olisi ihan mukava ulkoiluttaa.

  VastaaPoista