sunnuntaina, huhtikuuta 28, 2013

Syvä lamaannus

Nyt ei lähde, iske eikä varsinkaan huvita. Ei virkkaus eikä neulominenkaan. Vähän olen jotain sukkaa koittanut räpistellä, kivoja lankoja ostaa ja jotain mallejakin muka katsella. Mutta kun ei lähde niin ei lähde. Ei pese eikä linkoa.
Tästä syystä on jotenkin hankala olla kun on niin tottunut tekemiseen. Minnehän se inspiraatio on oikein kadonnut ja miten se suostuisi palaamaan takaisin?

15 kommenttia:

 1. Minua vaivasi ihan sama ja osaksi vieläkin. Lapasista on valmis yksi, eikä toinen lähde liikkeelle millään sama on sukkien kanssa. Virkattua olen sen sijaan vähän saanut ja kortteja tehnyt, mutta jonkinlainen lama on silloin, kun ei puikot kilkkaa. Ehkä se on tämä kevät ja asia korjaantunee itsestään...

  VastaaPoista
 2. Mustakissa: no höh, ompa tympeää että se inspis on kateissa muillakin.

  VastaaPoista
 3. Kevät taitaa tehdä tuon neuleinspiksen katoamisen, tai täällä myös sitä on ilmassa ja mie syytä kevättä siitä :) mutta eiköhän se palaa, ennemmin tai myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. kyllä se inspis palaa :-)) minä en ommellut 3een viikoon yhtään mitään uutta... korjausompelu tuli tehty, ei muuta
  puikot ja koukku silloin tällöin, nyt ovat pihahommat tärkeämpi, ainakin hetkeksi :-))

  VastaaPoista
 5. Samaa oli havaittavissa täällä: ei kiinnostanut minkäänmoinen neule, kankaat vielä vähemmän, ja tilanne turhautti tavattomasti, kun on tottunut koko ajan jotain tekemään.

  Uudet tekniikat ja materiaalit auttoivat. Kaikki tuttu ja turvallinen meni vähäksi aikaa kaappiin, ja kun saatiin tarpeeksi kuluttaa sormenpäitä Ihan Uusien (no, ainakin vieraampien) juttujen kanssa, oli mukava taas palata ns. arkeen.

  Inspiraatio vaatii elääkseen haasteita, ja toisaalta taas sitä vanhan uudelleenkeksimistä. Harvoin se kokonaan pois kuluu :P

  VastaaPoista
 6. Hei mulla on ihan kamala käsityökriisi ollu täällä! Siis kun ei pysty/jaksa/saa aikaiseksi tehdä mitään. Vaikka mieli tekis. Ei vaan lähde... Onko se joku vuodenaikajuttu (en oo kyllä uskonu semmosiin) vai mikä tässä nyt mättää??

  VastaaPoista
 7. Inspis palaa pätkittäin - ajallaan varmasti :)

  Ihanasti tassut siinä...

  "...sen mustan kissan tassut niin hassut siinä on, soi mustan kissan tango, tango, tango... <3

  VastaaPoista
 8. Karmeita nuo tommoset kaudet! Toivottavasti ei ole tarttuvaa. ;) Mulla on ollut suurimpana ongelmana päättää, mitä aloittaa seuraavaksi. Projekteja ois vaikka lampaat söis, mutta uusia pitäis saada tulille. Onkelmana tosiaan, etten osaa päättää, mitä alottaisin. Siispä aika on mennyt koneella roikkuessa ja lankalaatikoita tonkiessa. Öh.

  VastaaPoista
 9. Meinasin kommentoida, että meillä lepää Oulun päällä joku käsityövastainen matalapaine, mutta täällähän valittavat kaikki samaa vaivaa. Minä heitin virkkuut hiiteen; virkatut kukkaset tulevat korvista ulos. Oli aivan ihana toinen ohje, oi jestas, ettei se huutele enää yhtään. No sitten olisi se villatakki vaivaisia hihoja vailla, mutta jotenkin tuntuu, että takista tulee ihan juntti ja irvistäppäs sitten se tässä mielentilassa loppuun. Mutta asuntokuume mulla on. Talokin katsottuna, mutta en valitettavasti voittanut lotossa.

  VastaaPoista
 10. Ihania sukanvarsia! (?)

  Minulla on ollut sellainen ihme innostus, joka on johtanut maaniseen neulomiseen ja seuraavana päivänä purkamiseen... Ei siis mene kovin hyvin täälläkään.

  Musta tuntuu, et nyt menossa murroskausi: kevät on muuttumassa pikku hiljaa kesäksi, virkkuuinnostus unohtuu, ja minä alan haikailla syksyä kohti. Tänään kaivoin esille "paksut" langat ja valitsin palmikkoneuletakin ohjeen. Aloitin myös neulomaan sukkia Marin neuvojen mukaan. :)

  VastaaPoista
 11. emilia: sinne sulavesien mukaanko se vimma sitten meni?

  jana: minä olen kans pihalla ruopsutellut kukkapenkkejä sekä bertan kanssa keskutellut vakavasti että saako pionien päälle kaivella multaa.

  heather: eli tää on siis joku laajempi ilmiö? eikö jotenkin kävisi järkeen että keväällä kun koko luonto herää nii se tuottaisi lisäbuustia omaankin olemukseen? Mutta kun ei.

  tiina: eikö olekin kumma juttu? mitähän tässä nyt sitten pitäisi tehä? iloisesti köllötellä sohvallaja odotella ajatusten kirkastumista?

  arkimamma: jos opettaisi kissan neulomaan? Kehräämisenhän se jo osaakin :) sillä tosin on niin mahdoton ulosmeno vimma, että taisi silläkin jäädä kaikki kesken

  tiina: tuo on myös yksi versio tästä samasta taudista. kaikkea olisi mitä voisi tehdä jos vaan viittisi

  outi: tää on nyt joku maanlaajuinen juttu. Tietääköhän ilmatieteenlaitos tästä matalapaineesta jotain?

  ladetsu: sukanvarsiahan ne, niistä langoista joita edellisessä möötissä pöydällä pyörittelin. tuo hillitön innostus ja viiden minuutin kuluttua syvä masennus on tuttu kauraa täälläkin. Mistä tulisi se suuri välähdys joka saisi pyörät rullaamaan?  VastaaPoista
 12. Anonyymi11.47

  Tuumaustauko on välillä paikallaan.
  Tekisi mieli kutitella kissankäpäliä.
  -äiti-

  VastaaPoista
 13. Älä Nainen hermostu. Elmässä pitää tehdä asioita jotka innostava. Käsityöt pitää tuoda voimaa ja intoa elämään, olla mukavaa. Silloin kun se ei innosta niin tekee sellaista mikä innostaa. Ei kannata stressata. Nauti elämästä !!

  Tällaisiakin hetkiä tarvitaan, näin se vaan menee, sitten uudella innolla ja energiaa puhkuen saat aikaiseksi jotain aivan ihanaa.

  VastaaPoista
 14. Kun neuleplääh on päällä, voi vedellä tutulla mallilla sukkia telkkaria katsoessa, vähän eri kokoja niin on sitten mistä ottaa kun pitää viedä tuliaisia tai lahjoa jotakuta. Näin olen hyväksynyt ja läpikäynyt matalapainerintamia. Itselleen pitää olla armollinen.

  VastaaPoista
 15. hei kyllä se neulomisinnostus sieltä palaa. sillä välin voipi keskittyä rauhassa niihin taimihommiin ja muihin :)

  täällä on neulomisinnostus valloillaan, mutta nuo piha- yms. hommat ei sitte nappaa yhtään (kai siksi kun ei ole tuttua hommaa), vaikka just nyt vissiin pitäis.

  VastaaPoista