torstaina, huhtikuuta 25, 2013

Kylväjä ja kiukkuinen kissa

Vihdoinkin pääsin kylvöpuuhiin! Ensimmäisinä potteihin pääsivät härkäpavut. Takapihan terassille paistoi ihanan lämpöisesti aurinko. Kupponen teetä ja papuja multiin. Pitäisi pyöritellä potteja vielä urakalla että saadaan parsakaalit, fenkolit, kesäkurpitsat, samettiruusut ja mitä niitä onkaan itämään. Laskeskelin että tartten yhteensä jotain 166 pottia. Kaupungiltakin tuli lasku palstasta, jospa sinne ensi kuun loppupuolella jo pääsisi mylläämään.
Bertta koipeliinilla on kevättuska. Ulos on kova hinku, haistelemaan ja tutkiman kaikkea. Eniten kaivamaan kuoppaa multaan ja lirauttamaan siihen pissat. Se oli mun kaverina pihalla ensin narun päässä ja sitten vapaana terassilla ihmettelemässä. Sitten siihen meni villi ja viidessä minuutissa se oli yrittänyt kiivetä kahteen puuhun ja juosta häntä sojossa sinne tänne. Oli vähintäänkin närkästynyt kun joutui sisälle eikä saanut toteuttaa itseään.

4 kommenttia:

 1. Bertta pitäisi leikata niin nuo kevät vilistykset loppuu.

  VastaaPoista
 2. 166 kpl, huh :D ja voi Bertta, mikä ilme! :)

  VastaaPoista
 3. sirkkis: berttahan on leikattu. Ajatteleppas miten ihania tuoksuja mahtaa keväällä tuntua nenään kun maa sulaa. Heinikosta kuuluu rapsetta ja linnut ovat tulleet likipitäen tassun ulottuville. Vähemmästäkin menee villiin

  emmi: niinpä, jos satoa meinaa saada niin tietyt lajit on esikasvatettava. Ja sinne aarille mahtuu aikas monta taimea.

  Bertalla oli ankarat ja äänekkäät protestit sisälle joutumisesta :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Bertta ja hullu katse! Kyllä se kevät sekoittaa kaikkien kissojen päät, oli leikattu tai ei. Taidetaan me ihmislapsetkin aina vähän seota tuosta valosta pitkän pimeän talven jälkeen, nyt me suomalaiset uskalletaan taas muutaman kuukauden ajan katsoa pikaisesti toisiamme silmiinkin ja ehkä jopa nopeasti hymyillä:)

  VastaaPoista