keskiviikkona, maaliskuuta 13, 2013

Poppaavia täpliä

Ai niin, se huivi.

Pop Spot
Malli: Juju Vail, Pop Spot
Lanka: itse kehrättyä, n. 500 m ja Dropsin Alpaca, vajaa neljä kerää
Puikot: 3,5 mm
Fiilis: no joo

Joku kirjoittikin Ravelryssä että reunuksen tekeminen kesti iäisyyden ja oli muuten oikeassa. Alareunan pitsi neulotaan poikittain, samalla päätellen huivin silmukat. Reunusta kesti ja kesti ja vielä pari päivää päälle. Olin ajatellut että tekisin toisen huivin eri väreillä, tummaa violettia ja likaista keltaista, mutta kyllä ne ajatukset siitä muuttuivat kun tätä loppuun äherrettiin.
Mallihan on sinänsä kiva ja helppo neulottava. Edistyykin ihan hyvin paitsi kun lopussa on vähän päälle 600 silmukkaa ja se reunapitsi siihen vielä kaupan päälle. Malliltaan huivi on semmoinen puolikuun muotoinen ja pysyy hyvin harteilla.

Vielä en ole ihan varma että onko tämä mun huivi. Jotenkin tuon valkoisen kanssa on hankalaa.

Berttakin nauttii auringosta. Iltapäivisin jo tarkee ulkoillakin. Kiipeää aina tuohon tikkaiden päälle. Siinä ei tassuja palele ja saa hyvin tähystää kauempana polulla lenkkeileviä koiria.

14 kommenttia:

 1. Minusta tuo huivi on kaunis ja varmasti lämpöinen. Ihana tähystäjä

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva huivi! Tekis mieli tehdä itekin.

  VastaaPoista
 3. Sorkkis: eihän se paha ole, tätä valkoisen värin valintaa tässä vain ihmettelen. Bertta on loistava naapurikyttääjä. Kiipeää välillä tuolle aidalle tiiraamaan mitä naapurit puuhaa

  Paulia: puikot ojoon ja puuhaamaan, malli löytyy mm. Ravelrystä

  VastaaPoista
 4. On se ihanan näköinen huivi. Tykkään tuosta punaisen eri sävyjen ja valkoisen yhdistelmästä. Voisin samanlaista harkita sitten omaan versiooni, jos joskus tuon mallin neulon.

  Ps. Bertta on suloinen.

  VastaaPoista
 5. On upea huivi, jälleen kerran oma kärsivällisyys tuskin olisi riittänyt.
  Terkkui Bertalle:)

  VastaaPoista
 6. Hyvälle näyttää, toivottavasti valkoinen lakkaa epäilyttämästä. Hirmuista tuommoinen silmukkamäärä. Minä olen tahkonnut yhtä takin helmaa viikkokaudet eikä siinä ole ehkä kuin kolmasosa tuosta sun silmukkamäärästä. Silti en etene enkä jaksa. Sileän pinnan neulominen on ihan hanurista, ei riitä hermot!

  VastaaPoista
 7. Tosi makea huivi ja uudenlainen idea!

  VastaaPoista
 8. Onpa tosissaan hirmuinen määrä silmukoita, mutta hienosti taisteltu loppuun asti. ;)

  VastaaPoista
 9. Kaunoinen huivi, ja hui mikä päättelyurakka :D

  VastaaPoista
 10. Kiva huivi! Jotenkin jännä tuo kirjoneuleen ja pitsin yhdistelmä. Valkoinen on raikasta vaihtelua, kyllä sinä siihen vielä opit! :D Ja jos et, anna pois ja neulo uusi sitten, kun trauma on jo unohtunut. ;)

  VastaaPoista
 11. Oi! Ihana! Vastailin erääseen haasteeseen blogissani ja viittasin useaan otteeseen sinun projekteihisi ja kuinka olet innoittamassa minua :) Siksi siis haastan sinut samaan haasteeseen osoitteessa http://suppiksen.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
 12. emmanuelle: mulle se violetti keltainen yhdistelmä yhä huutelee, mutta annetaan vähän ajan ensin hämärtää reunuksen teon aiheutamaa tuskaa

  ihanhelmee: huivin mallikerta oli onneksi sen verran iisi että sitä tehdässä voipi katsella elokuvia tms. niin ei edes huomaa neulovansa

  outi: nuilla silmukkamäärillä kierrokset ovat vähän työläitä onneksi vain sileää oikeaa ja aina oikeaa, ei mitään tähtitiedettä

  jii: nuot pallerot ovat kyllä aikas kivaa idea, ja niitähän voi tehdä vaikka joka kierrokselle eri värillä

  arualmaria: kiitos, loppua kohti vähän hyydyttiin mutta maaliin päästiin!

  emma: no jos jotain positiivista niin ainakin sen reunapitsin mallikerran oppi ulkoa :)

  jennih: mä en tiedä mikä tuon valkoisen kanssa on. toisaalta en käytä valkoisia vaatteita niin siitä se kait sitten

  suppis: kiitos, minäpä yritän ottaa tämän haasteen vastaan, olen vaan niin huono muistamaan näitä että tuppaavat unohtumaan.

  VastaaPoista
 13. Wau mikä ihanuus huivi ja kissa

  VastaaPoista
 14. Vauu mikä huivi. Persoonallinen malli ja minun mielestä hyvin valitut värit. Ihana tuo pitsireunus. :)

  VastaaPoista