tiistaina, tammikuuta 01, 2013

Viimeinen ja ensimmäinen

Hyvää alkanutta vuotta 2013! Mitähän kaikkea kivaa tämä vuosi tuokaan tullessaan? Meillä vuosi vaihtui perinteisissä merkeissä, käytiin paukuttelemassa raketteja ja kaadettiin lasiin vähän kuohuvaa. Pieninkin oli ihan tohkeissaan kun jaksoi ensimmäistä kertaa valvoa puolille öin. Se pitkään valvominen tuntuu olevan lapsista jotenkin aivan mahdottoman hienoa. Ikävä pudotus arkeen taitaa olla tiedossa huomisaamulla kun pitää lähteä kouluun ja hoitopaikkaan.

Kuten viime postauksessa tuli mainostettua niin neulemojo on ja pysyy. Lapasten jälkeen valmistui Rikke. Lankana Rowanin Creative Focus worsted alpakkasekoitetta. Oikein kiva lanka. Rikke on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi hyvän mallinen peruspipo tai myssy tai semmonen johon saa tukankin sisäpuolelle.

Kirjoneuleriivauksen myötä laitoin Riken jälkeen puikoille Peerie Flooers -myssykän ja tänä aamuna tikutin siihen viimeiset silmukat. Tässä vaiheessa toivon että olisin leveyteen laittanut yhden kukan lisää. Langatpäät pitää vielä päätellä ja ehkä jonniinmoinen kylpykin tekee hyvää. Lankana Rowanin Fine Tweediä, joka on vähän epätasainen lanka ja siksipä neulejälkikin on vähän epätasainen. Malli on kiva neulottava ja jos kirjoneule kiinnostaa niin tällä työllä voisi olla hyvä aloitella. Tästä sitten lisää kun olen saanut sen viimeisteltyä.
Tuo kirjoneuletakki taitaa olla siten se seuraava rasti. Tosin tuon helman ruskean voisi kyllä vaihtaa joksikin toiseksi, vähän liikaa ruskeaa minun makuun. Jotain punaisempaa tai violettia? Koskapa lankoja ei ole vielä hankittu niin taidan tehdä ne yhdet sukat loppuun, jos vaikka saisi ne alta pois.

14 kommenttia:

 1. Täällä on niin hyvä meininki.:D Minä ihastuin siinä Rowanin kirjassa toiseenkin villatakkiin, mutta en selvästikän ole kaltaisesi toiminnan nainen, kun en ole saanut kumpaakaan puikoille. Ja juu-u, huomenna töihin. Piti viime yönnä oikein heräilläkkin mokoman faktan takia. Hyvää uutta vuotta sinne koko porukalle!

  VastaaPoista
 2. Outi: ei se vielä puikoilla ole, mutta huomenna jo ehkä. Siinä oli yksi toinenkin malli, jota voisi miettiä tämän jälkeen...kieltämättä huomenna töihin teema ei oikein houkuttele, kaitpa se vaan on mentävä

  VastaaPoista
 3. Onpa todella kaunis myssy!

  VastaaPoista
 4. Ei kai se haittaa jos tämänkin vuoden neulon henkisesti teikäläisen blogin kautta?
  Oikein hyvää vuotta 2013!

  VastaaPoista
 5. Hieno myssy ja kirjoneule näyttää sanoinkuvaamattoman kauniilta. Yleensä en viljele moisia ylipursuavia sanontoja, mutta tuo oli paikoillaan! Tykkään just tuollaisesta ei niin tasaisesta langasta. Hyvää uutta vuotta sinulle ja parheellesi ja kissalle kans!

  VastaaPoista
 6. Suvil: peerie flooers on nätti malli. Samalla kuviolla on myös lapaset. Voisi olla kiva vaikka paitanakin

  Wrs: passaa oikein hyvin

  Auli: fine tweed on kiva lanka ja siinä on tosi kauniita värejä. Tuo kirjan takki on felted tweedistä ja se vasta ihana lanka onkin

  VastaaPoista
 7. Vanha vuosi väistyi ja uusi otti meidät matkaansa, toivotaan hyvää vuotta

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis kirjoneulemyssy.
  Neuloisaa uutta vuotta.

  VastaaPoista
 9. Ihanuuksia. Huokaus ja kuolaus. Tuo kirjoneuletakki on ihanuus

  VastaaPoista
 10. Anonyymi8.01

  Kirjoneulepipo on hieno. Toimisi varmaan lapasissakin? Jos minulla ei olisi jo design as you go kirjoneule puikoilla (Hitaasti etenevä, koska teen kaikki keskeneräiset sen aikana pois.), tekisin minäkin tuon takin, lämpimissä väreissä. Rowanin langat vaan ovat niin ihania. Ja lankakauppiaskin kiittää, luulisin. OP

  VastaaPoista
 11. sirkkis: näin me toivomme, hyvää uutta vuotta myös sinulle!

  enkuli: tuo kirjoneuletakki on kovin kaunis. Samaisessa lehdessä (hah, kirja) oli muitakin nättejä kirjoneuleita

  op: juu, samaisella kuviolla on ohje myös lapasiin. Fine tweed ei toki ole se kestävin lanka lapasiin, mutta semmosiin sunnuntailapasiin kylläkin.

  rowanin langat ovat kyllä kivoja eivätkä ne kaikki ole niin kovin kalliita. Tuleehan ne langat tuon kaltaiseen kirjoneuletakkiin maksamaan sellaiset 80 euroa, mutta siitä kyllä jää lankaa yli, joita voi sitten käyttää seuraavissa projekteissa.

  VastaaPoista
 12. Joo Rikke vois olla pop. Tukankasvatusprojektin myötä tarttis taas isompia pipoja... Neuletakki taitaa olla vielä liian haastava rojekti mutta kyllä mie vähän semmosta uudenvuodenlupausta tai ainakin suunnitelmaa kehittelin, että jos sitä vaikka tänä vuonna ensimmäisen jonkun villapaidan yrittäs. Saas kattoo... Iloista 2013:tta vaan täältäkin päin :)

  VastaaPoista
 13. Kaunista kirjoneuletta!

  VastaaPoista
 14. liljetys: Rikke on hyvä malli. Jos eka paitaa on neulomassa niin kirjoneuletakki voi olla vähän turhan iso haaste. jos englanniksi neulominen ei tuota vaikeuksia niin tsekkaappa Brooklyn Tweedin mallistoja. Esim. Wool People 4 ja BT Fall 2012:sta löytyy monia tosi kivoja, suht simppeleitä pienellä jujulla.

  A-L: kiitos!

  VastaaPoista