torstaina, tammikuuta 24, 2013

Se on siinä

Eilen tein viimeisen silmukan kirjoneuletakkiini. Tai ainakin melkein, pitäähän se kaulus vielä neuloa. Ja eihän tätä vielä muutenkaan valmiiksi voi sanoa. Langanpäitä on pääteltävänä muutamaksi iltapuhteeksi. Sitten pitäisi varmaan vähän höyrytellä ja istuttaa hihat paikoilleen. Ai niin, se vaikein hommakin on vielä edessä: nappien valkkaaminen!
Lankaa jäi sen verran yli että niistä tekisi jotain pientä kivaa. Vaikka kirjoneulesäärystimet?

Loppukevennykseksi viikon kissakuva: Bertta vahtaamassa laskiaispullien syöntiä. Tai sitten se luulee olevansa joku äärimmäisen hienostunut lasiesine?

16 kommenttia:

 1. MITKÄ VÄRIT kirjoneuleessasi, WOW!
  Haluan myös evidenssiä, että minkänäköinen on Nartun päällä :)

  Bertta passaa tuonne perintövaasien sekaan mainosti :)

  VastaaPoista
 2. MITKÄ VÄRIT kirjoneuleessasi, WOW!
  Haluan myös evidenssiä, että minkänäköinen on Nartun päällä :)

  Bertta passaa tuonne perintövaasien sekaan mainosti :)

  VastaaPoista
 3. Ooh. Nyt on enää jäljellä se vaikein, eli viimeistely :) Noista jämälangoista neuloisi varmasti vähintään silpoverin ellei kokonaan toista neuletta?
  Bertta on aika ninja, jos osaa sievästi luovia lasien joukossa!

  VastaaPoista
 4. Olen mykistynyt (ja hieman kade myös). Kirjoneule Felted Tweedistä on mun fantasiani.

  VastaaPoista
 5. Nipsu: malta vielä hetki, toivomasi näky tullaan lähiaikoina näkemään. Miten nopsaan tässä nyt siiten saa päätelmät tehtyä. Bertta on ainakin toisaiseksi hiipinyt lasien seassa nätisti. Tosin olen sanonut sille että teen siitä rukkaset, jos tiputtelee lasia lattialle.

  Mari: monesti tuntuu että se nappien löytäminen on se vaikein juttu. Aina on vähän väärän värinen, kokoinen, mallinen...ties mitä. Kissat taitaa kuulua puoliksi selkärangattomiin. Tänään se tunki itsensä niin pienee pahvilaatikkoon ettei ihan heti olisi uskonutkaan. Nuissa olisi aineksia vaikka toiseenkin paitaa, vähän täydennystä joukkoon ja avot!

  Tytti: se on sitten fantasioita toteuttamaan! Jos joku isompi hirvittää niin sitten jotain pienempää? Tuubikauluri, säärystimet, ranteenlämmittimet?

  VastaaPoista
 6. Huih, tuskin maltan odottaa finaalia eli kuvia ihan valmiista. Ja ettei olisi hiukka perso kermavaahdolle tuo teidän ninja?

  VastaaPoista
 7. Outi: en jaksanut enää tänään päätellä lankoja, piti rakentaa poikien kanssa legoilla. Mutta eiköhän se tästä vielä joku päivä. Berttaa tuntuu kiinnostavan aina ne ruoat, joita muut syö. Siipan piti tänä aamuna puolustaa leiväpäällisiään

  VastaaPoista
 8. Upeaa kirjoneuletta ja värit tosi ihania. Kun saat sen vielä ihan valmiiksi sitten kuva siitä.Kissahan onkuin koru.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi23.34

  Hieno takki. Antaa toivoa minullekin. Kun omani on aina vaan kesken. Ei se valmistu ei, ellei ehdi kutoa, tai jaksa ja nyt menee aika Isoja Asioita miettiessä ja perheenjäseniä tukiessa.

  Kävin muuten Oulussa ja Nappikikassa, eiköhän sieltä löydy vastaus nappiongelmaasi. Itse hain Rowanin aranvahvuisesta langasta tehtävään neuletakkiin napit sieltä. Kauniit löysin. Tosin ne toiset olisivat olleet vielä mätsäävämmät kait.

  Kyllä Bertta kävisi myös koriste-esineestä, jos ihan liikkumattomana on. Itsellä kylmäis tuo alimman kuvan tilanne, ja ehkä huutokin pääsis.

  Kissathan saalistavat, jotkut hiiriä ja jotkut leivänpäällisiä, ilmeisesti.

  Sanokaahan te nelekissan omistavat naiset. Voiko kissaa opettaa, no esimerkiksi olemaan kerjäämättä ruokaa?
  OP

  VastaaPoista
 10. Sinun innoittamanasi aloitin minäkin tuon Orkneyn teon - ihan sain jo muutamassa illassa sen rsorin aikaiseksi. Ikuisuusprojekti tuosta on tulossa. Mutta nuo värit! Ehkä sitten ensi talveksi...
  Aivan upea on takkisi!

  VastaaPoista
 11. Meillä on muuten kans tuollainen lasipossu, mutta mustana. Kissaa ei löydy ;oD

  VastaaPoista
 12. Norppanen9.47

  Upea on, onnea Soile!
  Olet kyllä hurjan nopea neuloja, minulta menisi kyllä yksi kevättalvi kokonaan ennenkuin tulisi valmista jos sittenkään.
  Laitathan kuvaa kun olet saanut hihat paikoilleen ja napit valittua :)

  VastaaPoista
 13. sirkkis: bertta osaa voguen, paitsi silloin kun kamera kaivetaan esiin :)

  op: nappi kikkaan on suunnitelmissa mennä nappijahtiin. Sieltähän ne on ennenkin löytyneet.

  Kerjäämiseen voi vaikuttaa sillä ettei anna sitä ruokaa kun kissa sitä erityisesti kerjää. joskus on vaan vaikea olla antamatta. Ja kyllä kissaa voi opettaa. Tiedän eräänkin kissan joka on opetettu anatamaan tassua ja istumaan. Herkkupalan toiveessa tietysti.

  piiku: Hoo, hienoa! Se resorin neulominen olikin suht tylsää. Ei olisi millään jaksanut tehdä niin leveää resoria :D Neulo siihen joka päivä vaikka vähintään 4 kierrosta. Viikossa sulla on jo 28 kierrosta. Toki saa enemmänkin neuloa ;)

  hanna: me kerättiin noita lasipossuja. sitten tuli eurot. Se mikä ennen maksoi 300 markkaa maksoi sitten 300 euroa. Siihen loppui keräily. Noiden kanden liksäksi on vielä liuta erimallisia porsaita.

  norppanen: kiitos! siinä se tulee sivussa kun illalla kattelee tellua. Ja kuvia kyllä tulee, älä huoli!

  VastaaPoista
 14. Tämä on upea. Kuinka osaatkaan noin vaikean ja kauniin takin tehdäkään ja näin nopeasti. Upeat värit, upea kuvio.
  Tahtoo nähdä kokonaisuuden!

  VastaaPoista
 15. tosi kauniin näköinen!

  VastaaPoista
 16. Voi vitsi, kun joskus oman kirjoneulejälkensä saisi noin tasaiseksi. En vaan voi ymmärtää miten pinnasta saa sileää, jos siellä takana kieputellaan lankoja toistensa ympärille. Noh, oppia ikä kaikki ja ilmeisesti mahdollisuuden onnistumiseen on, ainakin näistä sun upeista luomuksista päätellen :) Harjoitus jatkukoon siis!

  VastaaPoista