sunnuntaina, tammikuuta 13, 2013

Karu totuus

Kirjoneulomus on hyvällä mallilla. Enää pieni pinnistys oikean etukappaleen yläosaan ja vartalo-osa olisi sitten valmis. Toki sitten on pari-kaksi langanpäätä piilotettavana ja ehkä ne hihatkin pitää neuloa ennenkuin takkia voi valmiiksi kutsua.
Se epäilys osoittautui sitten valitettavasti oikeaksi. Olen laskenut ympäryksen ihan oikein mutta unohtanut autaasti sen että etukappaleet menevät päällekkäin napituksen kohilta, joten ympärysmitasta puuttuu pari senttiä. Ei kuitenkaan lannistuta, koska peli ei ole menetetty. Suunnitelma on se että kastelen ja kevyesti pingotan vartalo-osan ja katson saanko siihen ne puuttuvat sentit siten. Jos onnistuu niin hyvä. Jos ei niin sitten tehdään napituslistat ja ongelma on ratkaistu. Ehkä saatan kallistua jopa siihen että teen ne nappilistat joka tapauksessa. Pitää kuulostella.
Bertalta pistetään huomenna piuhat poikki. Lapsi kysyi että tuleeko siitä sitten poikamies.

9 kommenttia:

 1. Näyttää kauniilta. Älä tosiaan luovuta vielä. Neuloin just Grown up Girlin ja meinasi kanssa välillä iskeä epäusko, kun siitä oli tulossa niin pieni.

  Kastelin, venyttelin ja levitin kylppärin lattialle lattialämmityksen päälle kuivumaan ja nyt mulla on päällä just sopivan kokoinen takki! Kastelu ja pingotus tekee ihmeitä.

  VastaaPoista
 2. Tai sitten tulee vanhapiika ♥

  VastaaPoista
 3. Miia-rebekka: taistelua ei ole vielä luovutettu. Koska kyse on todellakin muutamasta sentistä, niin se on kyllä korjattavissa.

  Sirkkis: musta tuntuu että sun veikkaus on lähempänä totuutta ;)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi13.24

  Voi Berttaa, ei tiedä mihin joutuu. Meidän kisu leikattiin pari vuotta sitten ja oli muutaman päivän todella kipeä kipulääkkeestä huolimatta. Muutaman päivän örvötettyään se hyppi seinille ja yritti nyhtää ompeleita irti. ;) ootko muuten varma, ettei Bertalla oli kaukaisia serkkuja täällä Itä-Suomessa? Tuntuu olevan samanlainen terroristi kuin meidänkin kissamme. Joulukuusi teilataan, kuusenkoristeet saa kyytiä, ruokaa vohkitaan suoraan kattilasta ja syliin telläydytään vaikka väkisin nukkumaan! :)

  -Susan-

  VastaaPoista
 5. kyllä se siitä vielä suttaantuu! Tulisiko nappilistasta kovin paksu, jos ne tesisi ohjeen mukaan? Meinaan, siinähän on sitten 4 kerrosta neuletta, jos nyt ymmärsin oikein. Molempi parempi varmaan...

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä neulomukseen ja Bertalle. Pitäkäähän poikamiestä sitten silmällä; pyrkivät usein lääketokkurassa hyppäämään (kuvittelevat olevansa ns. normikondiksessa) ja loukkaavat itsensä. Meillä tuli ex-kissan kanssa aika kallis tikki leikkauksen jälkeen käydä vielä erikseen röntgaamassa, kun iso loikka korkealle tuolille menikin huti.

  VastaaPoista
 7. Susan: kulosta joltain Bertan sukulaiselta. Se änkesi mun syliin kun päättelin lankoja, oikein tunki ja änkesi. Toivotaan että leikkauksesta toipuminen menee mallikkaasti.

  mari: mää tein sen nurjalle kääntyvän listan samalla kun neuloin muutkin kappaleet, joten se on nyt siinä. Aattelin että taitan sen nurjalle ja sitten siitä taitekohdasta poimin silmukat nappilistoja varten. Siten siitä ei tulisi niin paksu. Teen siihen samalaista kahden värin ribbiä kuin helmaakin. Näyttää sitten siltä kuin se olisi ihan tarkoituksella niin tehtykin.

  outi: no nyt mua alkaa ihan tosissaa jännätä huominen leikkaus. Se on jo ihan aamulla joten jospa se olisi illan hujakkaa ihan älyissään

  VastaaPoista
 8. Oli pakko tulla kysymään Bertan kuulumisia: ollaanko siellä taju kankaalla?

  VastaaPoista
 9. outi: bertta toipuu. leikkaus meni hyvin ja kun menin sitä hakemaan se oli jo hyvin topakasti jaloillaan. onhan se vähän vaisu tällä hetkellä, mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa!

  VastaaPoista