keskiviikkona, tammikuuta 09, 2013

Epäilys

Kirjoneuleproduktio on nyt edennyt siihen vaiheeseen, että pitäisi kädenteitä tehdä. Tässä vaiheessa on toki ikävää, että iskee suuri epäilys takin tulevasta koosta. Mittanauhalla mitattuna saadaan leveydeksi kolme eri mittaa. Huomio ei erityisesti herätä luottamusta. Sitten silmukoita asettelemaan kahdelle pyörölle että saadaan tekele viriteltyä kropan ympärille. Siinä se sitten pyörii, välillä tuntuu sopivalle välillä ei. Olisi kätevää jos olisi kolme kättä. Hikeä pukkaa. Kaivellaan kaapista joku vanha neule, joka on sopivaisen kokoinen ja mittaillaan. Näyttää ookoolta. Nurjalle taitettavat napituslistat vähän hämäävät ja etukappaleden pitäisi mennä muutama sentti päällekäin. Että en nyt sitten tiijä mitä kokoa - nakin kuorta vai sopivaa - on tulossa.
Kuvassa oleva ristikuvio höystettynä veden vihreillä täpillä oli sitten se kamalin kuvio. Se on ainoa joka neulotaan kolmella värillä per kierros. Yhteen kierrokseen meni aikaa semmoinen puoli tuntia. Kierroksia on yhdeksän. Välillä meinasi pipoa kiristää.

14 kommenttia:

 1. Kauniin näköistä neuletta :)!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi21.09

  Olet sitten ottanut oikein kunnon haasteen itsellesi :D

  VastaaPoista
 3. Natsku: kiitos

  Dmalli: vähän on kimuranttia, mutta eiköhän tästä selvitä

  VastaaPoista
 4. Jösses. Apua, ihan käsittämättömät hermot sulla. Ei olisi musta tuommoiseen, ei ikuna. :D

  VastaaPoista
 5. Elina: kyllä niitten kierrosten aikana välillä pitikin höyryä päästää pihalle :) ne saatiin kuitenkin tehtyä! Jei!

  VastaaPoista
 6. Sun pitää nyt vaan neuloa nopeampaa, että jännitys raukeaa, ja selviää tuliko sopiva vai nakinkuori. Tosin tommonen ei-niin-helppo kirjoneule saattaa vähän hidastaa pikaneulomista.. ;)

  VastaaPoista
 7. Hienolta näyttää-värit ja kuviot!
  Mulla taitaa olla vielä matkaa....

  VastaaPoista
 8. Tiiti12.15

  Oot kyllä uskomattoman pitkäpinnainen daami, pakko myöntää! ;-) Tulen jatkuvasti hyvälle tuulelle, kun käväisen lukemassa uusimmat edesottamuksesi. Jatka vaan sitkeästi, hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista
 9. Kauniin näköistä pintaa ainakin. Toivottavasti kokokin osuu kohdilleen.

  Mites paksuksi muodostui se kohta, jossa on kolme lankaa krs:lla? Oon joskus meinannu kokeilla, mutta tulin sitte aatelleeksi, että jos on vain kaksi kättä, on parempi pysytellä kahdessa langassakin. Monesti siinä yhdessäkin tuntuu olevan liiaksi haastetta.

  VastaaPoista
 10. Ihailtavaa sitkeyttä! Itselläni ei riitä hermot edes kirjoneuleisiin lapasiin. Ne ainoat, jotka olen tehnyt, olivat aina välillä kauan ufona, kunnes lopulta sain ne valmiiksi, 2 vuoden kuluttua aloituksesta ;)

  VastaaPoista
 11. Tiina: nitkuti nitkuti, heilutetaan puikkoja minkä keritään :)

  Margsan: näissä langoissa on kovin kivat sävyt

  Tiiti: pinnasta nyt en tiedä, ehkä se neulominen sitten kasvattaa luonnetta. Ja mihinkäs tässä kiire on? Ja noista ikuisuuskierroksista huolimatta tätä on todella kiva neuloa

  Tess: on se ehkä pikkasen psksmpi kuin muut kohat mutta ei se päälle päin näy. Kolmella värillä neulominen on siitä kurjaa että iso osa ajasta menee lankojen selvittelyyn. Ja jos yhtä väreistä käytetään vain harvskseltaan, niin sitä pitää raahata mukana

  Mci: mä vaan niin tykkään kirjoneuleen tekemisestä. Siinä pysyy mielenkiinto hyvin yllä ja työ etenee vähän kuin huomaamatta kun kuviot vaihtuvat ja etsitään uusia värejä seuraavaa kuviota varten. Tykkään että työssä on haastetta, ne aivottomat eivät ole minua varten

  VastaaPoista
 12. Ja tuohon edelliseen kommenttini ihaniin kirjotusvirheisiini viitaten että ipadilla kirjoittaminen on välillä vähän hankalaa...

  VastaaPoista
 13. Fingers crossed- täällä toivon että takista tulee sopiva. On se yhtä hikijumppaa ja korkeampaa matematiikkaa välillä tuo keskeneräisen sovittaminen.

  VastaaPoista
 14. Ihanan näkoistä neuletta. Kauniit värit.

  VastaaPoista