sunnuntaina, joulukuuta 09, 2012

Liisterissä

Kuskattiin lapset mummolaan laatuaikaa viettämään ja otettiin tapetointivehkeet esille. Ensimmäisen vuodan kanssa tuskan hiki virtasi vuodan mennessä kokoajan kieroon. Kauheita ilmakuplia yritti kehkeytyä ja ties mitä hankaluutta. Siitä se sitten lähti ja paranti juoksuaan loppua kohden. Viimeiset vuodat menivät paikoilleen tuosta vain.
Koskaan aikaisemmin en ole tapetoinut joten siihen nähden jälki on aivan erinomaista. Eihän ne kaikki kohdistukset ihan millilleen osu yhteen, tartteeko sitä sitten niin läheltä edes tarkastellakaan?
Työvaiheista oli tarkoitus ottaa kuvia, mutta puuha olikin niin jännää ja kaikkea ettei sitten kyennyt muuta. Eihän se mitään hirveän vaikeaa ollut, liisteri seinään ja tapettia paikalleen. Saa siinä kuitenkin sen verran tarkka olla ja huolellisesti mitata että täyden keskittymisen se vaatii.
Tapetti on Pip Studion Early Bird -kuosia tumman keltaisella pohjavärillä. Tapetissa on helmiäistä, joten se kiiltelee valon osuessa siihen.  Tykkään aivan hirmuisesti miltä tuo seinä nyt näyttää. Kun istuu sohalla neulomassa niin välillä pitää kuikuilla olan yli että miltä se seinä nyt näyttikään.
Sen verran tapetointi tuli uniinkin että näin unta, jossa tapetit olivat yön aikana irroilleet ja rullautuneet seinällä. Bertta oli käynyt rullautuneita vielä repimässäkin. Aamulla pitikin varovasti mennä alakertaan ja katsoa että tapetit ovat paikoillaan. Olivathan ne. Vielä pitää naulata ikkunan pokat paikoilleen niin sitten olisi täysin valmista. Se tosin vaatii naulakaupassa käyntiä.

Lopuksi vielä yhden sylikissan nokka.


19 kommenttia:

 1. Kyllä oli vaivan arvoinen projeksti. Tapetti on suloista ja valoisaa! Tapetointi kyllä koettelee mutta saa siitä onnistumisen nautintoa. Muuten, äitini kertoi, että ainoa kerta kun isä osoitti mitään fyysistä hermojen menemistä äitiin oli juuri tapatointi: isältä meni hermot äidin neuvoessa ja fliitaisi liisteriharjalla! :) Mutta ihan vaan kevyesti, kai :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tapetti! Voi kyllä tuota kelpaa vilkuilla. :)

  VastaaPoista
 3. Mä olen niin odottanut kuvia.:) On ne upeat! Ja aika tarkkaa työtä te olette tehneet, kun ikkunanpokatkin irroititte. Muistan, kun joskus tapetoin itse eka kertaa, niin menin itkun kanssa nukkumaan: kaikki näytti niin kamalalta. Aamulla seinät olivat täysin fiinit ja sileät; tapetti on aika kiitollista tavaraa oikenemaan ja siliämään. Raskasta oli vissiin Bertallakin?

  VastaaPoista
 4. Auli: kiitos, tapetointi taitaa olla yksi niistä hommista johon neuvojia ei kaivata

  Ellie: pipin tapetit ovat kovasti kauniita kaikki

  Outi: olen vähän yllättynyt miten hyvin se loppupeleissä onnistui. Pari saumaa pullistelee ja nurkkaan piti tehdä paikka kun mittasin pistorasian paikan väärin. Bertta oli ylimpänä työnjohtajana, se on tunnetusti rankkaa hommaa. Romantilliset puuskat ovat ohitse.kevättä odotellesssa

  VastaaPoista
 5. Iiiihana. Mä haluan makkarin takaseinään jonkun noista, mutta en keksi mistä se tilataan????? Saanko osoitteen....

  VastaaPoista
 6. Ihana! Eihän tuon seinän vieressä voi olla huonolla tuulella, se hehkuu ja on täynnä kaikkea kaunista. Tapetointi on lopulta paljon hauskempaa kuin sen vanhan tapetin poistaminen ja pinnan valmistelu...

  VastaaPoista
 7. Mokkakissa:tämä tapetti on coloresta oulusta, colore.fi tapettien toimitusaika n. 2 viikkoa

  Mari: tapetin postaminen on ihan esikartanon hommia. Sen takia meillä ei olekaan niitä tapetteja aiemmin laitettu vaan tartuttu maalisutiin. Nyt kun tuon sai laitettua niin vähän on käynyt mielen vieressä että jos jollekin toisellekin seinälle?

  VastaaPoista
 8. Hyvä tuli, ja taisin joskus kommentoidakin, että tuon tapetin sävy elää valon mukaan.

  Meitsillä on näköjään samanlainen sohva.

  VastaaPoista
 9. Tuo on ihana tapetti. Minulla on sitä näytepala ja se on aarteeni. Ottaisin sitä valkoisella pohjalla olevaa, jos saisin valita ja tapetoida jonkun huoneen.

  Onnea hienosta tapetista siis!

  VastaaPoista
 10. Ihanuus mikä tapetti! Juuri tänään samaista hommaa tehneenä (ja hieman ehkä kironneenakin) nämä kuvat saavat minut jo haluamaan vaihtamaan meidän tapetit...

  VastaaPoista
 11. Kaunis tuo lintuinen tapetti, kuin aurinko ja lintujen laulu vielä , kyllä kissa kiinnostuu ;)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana tapetti!!! :)

  VastaaPoista
 13. Ihana on tapetti seinällään.
  Sylikissan nokka on kyllä niiiiin suloinen että. Sulla on hyvä kamera ja käyttääkin näköjään osaat.

  VastaaPoista
 14. Ehtoisa emäntä: juu sen sävy vaihtelee kivasti miten valo sattuu osumaan. Sohvahan on ikean karlstad nahkaisena

  Iina kraak: tätä tapettia harkittiin pitkään ja hartaasti. Tykkään kovasti!

  Emilia: siis tapetin poistoa vai laittoa? Se poistaminen on kyllä niin ahterista, varsinkin jos on semmoista niin kuin meidän seinillä on ollut.

  Sirkkis: parempi kyllä jos kissa ei innostuisi :) jos sen joku kerta yllätän seinillä roikkumassa, niin...

  Mieli: niin minustakin :)

  Leap: mulla on ihan tavallinen nikonin pokkari, mutta siinä on hyvä makrolinssi. Saa kissan nenut lähikuviin

  VastaaPoista
 15. Anonyymi18.24

  Nätti tapetti ja karvanokka.
  -äiti-

  VastaaPoista
 16. Valtavan ihana tapetti ja valtavan ihana pieni kissankuono! <3

  VastaaPoista
 17. Voi ihanuutta, teillä on tuo tapetti <3 Olen vuosia haaveillut ja jonain päivänä mulla on seinä, johon tuon laitan! On se vaan kaunis, ihana ajatus että tuollainen on selän takana kun neuloo :)

  VastaaPoista
 18. Oi, tää tapetti on kyllä hieno. Näin tuon saman eilen Titityyssä ja ihastuin ikihyviksi :)

  VastaaPoista
 19. Anonyymi1.27

  Onpa räikeää...

  VastaaPoista