lauantaina, marraskuuta 10, 2012

Hälsningar från Sverige!

Käytiin toteamassa että Ruotsissakin voi olla kehno sää. Että ei aina auringonpaistetta. Samalla parveiltiin muutaman sadan muun kanssa niin Ikeassa, Icassa kuin parissa muussakin paikassa. Siippa osti vaatimattoman kahden kilon Toblerone "patukan" (tätä minä olen aina halunnut kommentoi hän) ja minä sitten tiirasin erinäisiä jouluun liittyviä asioita. Sekä sitä ihanaa chillä ja suklaalla maustettua glögiä. Nam!

Kiitos kaikista sukkakommenteistanne, eihän se sitten auttanut kuin väsätä se ohje piloxing-tunnin, saunomisen ja kehräämisen lomassa. Aaprami rullineen päätti totella koska olin katsellut interwebsistä vieraita. Mistähän saisi sellaisen 1 400 euroa?

Pikku Unikkojen ohje siis löytyy tuosta sivupalkista ladattavana pdf-tiedostona. Olen oikolukenut sitä tässä jo eräänkin tovin ja tällä hetkellä en enää erota yhtään kirjoitusvirhettä mutta sehän ei siis takaa mitään. Ohjeessa ei ole sen ihmemmin selitetty sukanneulonnan salaisuuksia, ohje on aika suoraviivainen, toivottavasti ei liian. Jos siinä on jotain ylitsepääsemättömän kummallista niin laita viestiä minulle.

Kuviota neulotaan aina yksi väri per kierros, se ei siis ole kirjoneuletta. Kuvio syntyy nostamalla silmukoita. Kaavioon on merkitty mallikerta ja kuvioraita. Mallikertaa toistamalla saat kuviota toisen perään. Lisäksi olen määritellyt kuvioraidan. Kuvioraita on siis yksi unikkoraita. Kuvioraitojen välissä on kolme kierrosta pohjavärillä. Varressa ja teräosassa kavennuksia tehdään pohjavärikierroksilla. Kavennusten jälkeen unikot eivät linjaudu edellisten kuvioraitojen kanssa, mutta eipä sitä valmiissa sukassa niin huomaa. Kavennuskierrosten jälkeen aloita kuvioiden teko samasta kohdin kuin aiemminkin.
Sukan koosta sen verran että minulla on semmoinen 38 jalka, nilkan ympärys on 21,5 cm ja jalkaterän 20 cm. Sukkien lanka on Louhittaren Luolan Väinämöistä sävyissä Salaatti ja Ärjy. Jos näillä mitoilla neulottu sukka tuntuu pieneltä niin voit lisätä silmukoita, huomaa että mallikerta on jaollinen 10 silmukalla ja sitten varmaan joudut säätämään niin kavennusten kuin kantalapunkin kanssa. Toinen vaihtoehto on ottaa pikkuisen paksumpi lanka.
Ei kait tässä sitten muuta kuin että neulomisiin! Tai minä taidan mennä kehräämään.


ps. Kuvathan ovat taas loistavia. Pitää varmaan hankkia joku 1 000 wattinen lamppu...

25 kommenttia:

 1. Anonyymi19.44

  Ihanat sukat! Otapa joskus piloxing-tunnille livenä katseltavaksi :) Terveisin, "pahasti" ohjaajan näköinen nainen

  VastaaPoista
 2. Minä en taaskaan ymmärtänyt mitään. Mikä piloxing? Enkä ymmärtänyt sukkaohjettakaan. Tosin en lukenut vielä itse ohjetta, vasta tuon blogi-tekstin... Ja mitä valaistukseen tulee, niin kuvat kyllä erotan. Ja sukat on kauniit. Taidan kohta rohkaistua vilkaisemaan...

  VastaaPoista
 3. Upeat sukat! Kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 4. Siis mähän teen nuo sukat. En kyllä vanno, että milloin, mutta joskus kuiteski. Ja onneksi Aaprami leppyi, vaikkakin aika järeillä konsteilla. Siellon muuten Ikeaa vastapäätä kuulemma jokin matala puinen rakennus, jossa on joidenkin tietojen mukaan aika hyvä kirpputori. Et sitä testannut?

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta, oot käsittämättömän tehokas. Nää pikku-unikot pitää ehdottomasti saada joskus. Josko tilais langat, printtais ohjeen ja jemmais ne jonnekin odottamaan the hetkeä :)

  VastaaPoista
 6. Pahasti ohjaajan näköinen: pitääpä koittaa muistaa :)

  Mokkakissa: piloxin on vähän semmonen nyrkkeilyn ja pilateksen ristetys. Hiki siinä tulee ja niska-hartia-alueella kiertää veri. Eikä se ohjeen vilkaisu niin kauhean pelottavaa olla

  Emma: oleppas hyvä!

  Outi: aaprami alkaa aina kiltiksi kun alan katella muita rukkeja... Jaa, kirpparista en osaa sanoa mutta siellä missä ica oli joskus kauan aikaa sitten niin niillä nurkilla on antikt och loppis. Siellä on ihan kivaa tavaraa.

  Laurar: nooh, tehokas ja tehokas, miten sen nyt ottaa :)

  VastaaPoista
 7. Norppanen7.43

  Nämä on hienot sukat!
  Kunnon värikylpyä tähän vesisateen ja pimeän keskelle :)
  Jos uskaltaisi kokeilla miten itsellä onnistuisi.

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta, mutta höh, miksen saanut sitä auki. Herjasi jotain ihan kummallista fontista ja tiedoista...

  VastaaPoista
 9. Norppanen: tämä vesisade ja tuuli on kyllä aikas tympeää. Jotain piristystä tähän todellakin tarvitaa!

  Hepsi: no höh. Kokeilin ladata sitä niin meidän pöytäkoneella kuin ipadilla ja kiltisti latautuu.
  Se on pdf-tiedosto, mutta jos et saa sitä ladattua niin laita minulle sähkisosoitteesi niin laitan se sinulle. Jospa se sitten suvaitisisi toimia

  VastaaPoista
 10. Anonyymi11.39

  Ihanan kaunit unikko-sukat.Kiitos ohjeesta.tyttik

  VastaaPoista
 11. Lisäkehut sukista!
  Kysymys: miten korjasit Aapramin remmin, millä materiaalilla? Kiinnostaa...

  VastaaPoista
 12. Kiitoksia ohjeesta. Ehkä sitä uskaltaisi lähteä kohta kokeilemaan jotakin uutta ja jännittävänkuuloista. Paitsi että olisi tuo itseni korkuinen vuori keskeneräisiäkin odottamassa...

  VastaaPoista
 13. Ihanas sukat. Kiitos paljon ohjeesta.

  VastaaPoista
 14. Vallan mahdottoman kauniit ja tuo väri: niin kaunis!! Otan heti ohjeen talteen!

  VastaaPoista
 15. Tytti: ole hyvä!

  Pirle: tää on jotain henkimaailman hommia. Kokeilin samaa rullaa seuraavana päivänä ja se toimi. En tiedä miten se on mahdollista, tämän vanhan herran kanssa kaikki taitaa olla mahdollista. Nyörinä siis edelleenkin hauenkoukkusiimaa, sitä paksumpaa nro 4.

  Veera: malli ehkä saattaa kuulostaa erikoiselta mutta usko vaan se on hyvin helppoa kun ei tarvitse tehdä kirjoneuletta. Toki pitää vähän kiinnittää huomiota langan kireyteen kun hypätään monien silmukoiden yli, mutta senkin kyllä oppii.

  Enkuli: kiitos ja ole hyvä

  Auli: muita kivoja väinämöis yhdistelimiä lienevät musta vai nokiko se oli, sellainen tosi tumma musteen harmaa ja kirkas keltainen tulppaani. Toinen yhdistelmä voisi olla roosa ja oliivi. Ja tumma violetti ja likainen keltainen toimivat kans. Tai jos haluaa leopardikuosia niin sitten pohjaksi beigiä tms ja kuvioväriksi tummaa ruskeaa

  VastaaPoista
 16. Kiitos nyt vaan. Langanostolakkopäätökseni piti sitten peräti viikon.

  VastaaPoista
 17. Kiitos Soile! Nyt kun yritin uudelleen, niin samat herjat tuli, mutta ohje aukesi. Kuva ei kyllä näy oikein, mutta muu kai näkyy. Yleensä kyllä saan pdf-tiedostot hyvin auki.

  VastaaPoista
 18. Aivan ihanat! Niinkuin se unikko huivikin tai keeppi, mikä se on.
  Uskallan näitä ehken yrittää?

  VastaaPoista
 19. Auts, eikä! Sata muutakin ohjetta jonossa ja lisäksi vielä joululahjatkin ja kaikki!! Ehkä annan kaikille lahjaksi unikkosukkia jalan koosta ja sukupuolesta riippumatta?? :D

  VastaaPoista
 20. Kiitos tästäkin ohjeesta. En ole vielä koittanut saanko minä ohjeen auki koneellani. Olen tuota unikkopeltoa jo pariinkin kertaan kokeillut.
  Sukat ovat tosi nätit, väritys miellyttää.

  VastaaPoista
 21. on ne ihanat! ja tuo väriyhdistelmä on kertakaikkisen herkullinen! samaa valonpuutetta manailen täällä minäkin. sun kuvista sentään erottaa jotain, mun viimesimmät näyttäis siltä että joutuu siirtyy ottamaan salamalla... ja siitä en tykkää sit yhtään.

  VastaaPoista
 22. Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 23. Kivat, raikkaat sukat.

  VastaaPoista
 24. Kauniit sukat :)

  VastaaPoista
 25. Ennen joulua tarttui Oulun pääkirjastosta mukaan Mosaic knitting kirja (Barbara G. Walker)ja olen tässä makustellut tekniikkaa. Siksi oli hauska huomata, että unikkosukat on tehty samalla periaatteella kuin mosaic knitting, jolla ilmeisesti ei ole vakiintunutta suomenkielistä nimeä. Mosaic knitting ei ole minusta hyvä nimi muutenkaan, joten sitä nimitystä en haluaisi käyttää suomeksi käännettynä. Toinen nimitys on slip stich knitting/colorwork. Olisko suomeksi sitten kirjoneule nostetuilla silmukoilla?

  VastaaPoista