keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2012

Terveisiä Hailuodosta

Koskapa moottoritiellä muistin että kamera unohtui, niin ei sitten kuvia. Marjaniemen rannalta kuitenkin löydettiin pienen hiekkadyynin takaa kohta, johon aurinko paistoi mutta tuuli ei yltänyt. Siinä oli kiva mutustella eväitä, neuloa pari kierrosta ja vähän torkahtaa kun pojat olivat tyrskyjen seassa.
Illalla tehtiin ensimmäisen kerran sushia. Hauskahan niitä oli pyöräytellä. Seuraviin pitää muistaa laittaa vähän vähemmän riisiä, pikkaisen enemmän etikkaa ja säpäkämpiä täytteitä. Lapsetkin tykkäsivät vaikka ajatus syötävästä merilevästä vähän heitä huimasi.
Myöhemmin lämmitettiin sauna ja neulottiin Bertan kanssa kriisisukkaa. Kriisi siksi että neulemojo on aivan valtava, eikä mulla ole tarpeeksi käsiä. Puikkoja polttelisi kolme eri pitsineulehuivia, sitten sen kauan keskeneräisenä maaneen takin hihat. Puikoilla on nytten se härpäke, joka on edelleenkin vähintääkin epämääräinen, sillekin pitäisi joku tolkku saada. Siksi neulomme nyt sukkaa. Josko ne ajatukset, sekä tuleva marssijärjestys, siitä selkenisivät.

9 kommenttia:

 1. Siellähän on hyvä meininki. Toivovttelen sinulle useampia käsiä tai enemmän tunteja vuorokauteen tai jotain. Tuo kriisisukka minua kyllä naurattaa; minulla taitaa jokainen sukkapari olla kriisissä. Tuommoiseen rentoutumis- tai jarrutarkoitukseen en ole niitä ymmärtänyt käyttää.:D

  VastaaPoista
 2. Outi: pitää koittaa rauhoittua. Kriisisukka saa siis kyytiä.

  Sukka on siitä hyvä kriisineule, se on tarpeeksi pieni prokkis ja se on helppo jätää kesken jos joku toinen juttu kiilaa ohi.

  VastaaPoista
 3. Sushi on niin hyvää! Ja harjoittelemalla oppii tekemään hyviä rullia, missä ei ole liikaa riisiä, nimim. kokemusta on.
  Hyviä täytteitä on minusta lohi, kurkku, paprika ja avocado. Ne on ainakin minulla perussettiä. Jos haluaa hullutella niin laittaa keitettyä porkkanaa, salaattia ja kevätsipulia (tai ruohosipulia).

  T. pitkäaikainen lukija, huono kommentoija.

  VastaaPoista
 4. Tuo Bertta on ihan mahdoton tapaus...:D
  Ja kriisiä on ilmassa, vuorokauden tunnit ei riitä mihinkään... Koma mysteerihuivia kesken ja pari ilman mysteeriä... Ja lauma sukkia ja joulu on tulossa. Nyt on kiire!

  VastaaPoista
 5. Siis kolme mysteerihuivia.. Ja kohta mä en enää pääse tosta kohdasta yli missä pitää todistaa ettei ole robotti... Mitä sitten pitää ajatella? Että on robotti vai?

  VastaaPoista
 6. Hauska tilanne sinä kriisisukkaa neulot ja Bertta kaunotar uinuu sylin lämmössä.

  VastaaPoista
 7. Mmmm, sushia. Voisin syödäkin, jos olisi graavikalasta tehty. Ihan raakaraaka kala vähän jännittää. Kuulostavat hyvältä nuo lottapotakin täytteet!

  Minä mietin, pitäisikö olla kriisi, kun ei tee mieli neuloa mitään. Aloitin uuden isoäidinneliövilttiprojektin, ehkä siis en ole ihan menetetty tapaus.

  VastaaPoista
 8. Lottapotta: meillä kyllä ehdottomasti kokeillaan toisenkin kerran. Eiköhän se rullaa,inen onnistu kerta kerralta paremmin ja mieluiset täytteetkin varmaan löytyvät

  Mokkakissa: jouluhan on ihan ylihuomenna. Bertta on mamma katti, nytkin pörrää tässä ympärillä ja tekee omia merkkejään näppäimistöllä. Välillä se on sitten hurjakissa, joka kiipeä salvan latvaan ja yrittää parvekkeen kautta katolle. Ja mökötti kin me verkotettiin parveke.

  Mä olen kans robotti

  Sirkkis: ei se bertta uinu vaan röllöttää :) välillä on vähän hankala neuloa kun se niin änkää syliin

  Jennih: voi sinne siään laittaa vaikka kylmäsavulohta ja kyllä graavikin menee. Onhan sekin aika raakaa kalaa :)
  Ja jos ei tee mieli neuloa tai virkata tai mitään, niin silloin kaikki on menetetty. Tai parannuttu. Miten sen nyt haluaa tulkita

  VastaaPoista
 9. Anonyymi19.25

  Bertta on ihana!

  VastaaPoista