maanantaina, kesäkuuta 18, 2012

Aarista asiaa

Palstalla on kova meno päällä. Kesäkurpitsat kavereineen ovat lähteneet reippaaseen kasvuun.
Kävin juuri viemässä niille katteeksi kaksi kottikärryllistä ruohonleikkuujätettä. Kotimatkalla kun bongasin loistavan paikan josta ko. tuotetta saa. Pitää hakea vielä joku toinen päivä lisää. Tänään oli ilma niin sakeana itikkaa että ahisti.
Herneet ovat saaneet tänä vuonna itää ihan rauhassa ja niilläkin on vauhti kova. Pitäisi käydä tuolta rääseiköstä hakemassa lisää pajukeppejä. Mutta sielläkin on suhteellisen sakea itikkaesiintymä.
Keräsalaatit ovat myös hyvässä iskussa. Ainoat mököttävät kaverit ovat fenkoli ja palsternakka. Molemmat menivät istuttamisen myötä ihan henkihieveriin. Vähän olen pohtinut mitä niiden tilalle laittaisin. Vaikka pensaskrassia? Kuvan yksilöllä on hauskasti sinertävät sirkkalehdet. Tällä lajikkeella oli muistaakseni joku hyvin tumma kukka.
Edellämainittujen lisäksi palstalla on parsakaalia (24 taimea!), puna- ja salottisipulia, kurpitsaa (semmosia halloween tyylisiä), mangoldia, rucolaa, vuonakaalia (kiitos Lissulle) sekä jotain punaista kaalia, jonka nimen olen unohtanut. Niin sekä auringonkukkia ja taimina ostettuja rosmariinia, sileälehtistä persiljaa sekä sitä tavallista persiljaa että korianteria ja viiniheinää. On siellä muutama rikkaruohokin.
Aika autiolta palstalla vielä näyttää, kuukauden kuluttya näkymä on toivoakseni erilainen.

Ps. Tällä viikolla ilmestyvässä maa- ja kotitalousnaisten Koti-lehdessä on minun haastattelu. Vähän jänskättää millainen siitä tuli.

15 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 2. Mun puutarhakirjassa sanotaan, että kesäkurpitsat kasvaa niin nopeasti, että on seisottava riittävän etäällä ettei jää alle...

  VastaaPoista
 3. stiina: kiitos!

  mokkakissa: oliko siinä sun puutarhakirjassa myös semmoinen iso kurpitsa,joka muuttui vaunuiksi, jolla taasen pääsi prinssin luo tanssimaan?

  VastaaPoista
 4. Komealta vaikuttaa. Mullakin on tänä vuonna pelto, mutta kovin pieni se on sinun tiluksiisi verrattuna. Hernettä, punajuurta ja porkkanaa olen laittanut sinne. Mukava, että varikset ovat siirtyneet muualle kuopsuttamaan.;)

  VastaaPoista
 5. Ihana viljelypalsta! <3 Olisi mahtavaa, jos itselläkin olisi mahdollisuus, aikaa ja innostusta kaitsea tuollaista kasvimaata. Tykkäisin niin kovin syödä oman maan tuotoksia. :) Toivottavasti sinun kasvisi kasvavat hyvin!

  VastaaPoista
 6. Tiina H.11.48

  On siisti palsta! Jospa mullakin joskus kaalintaimet kasvaisivat... Tänä keväänä sain hyvin ja riittävän ajoissa itämään ja kasvuun parsakaalia, keräkaalia, kyssäkaalia, lehtikaalia ja muuta ja unohdin sitten laatikon ulos liiaksi aurinkoon, niin että kaikki kuivettuivat. :/

  VastaaPoista
 7. outi: variksilla on vissiin ollut parempaa puuhaa. viime vuonna tuo ala oli muuten pienempi. Nyt taittaa olla aika tarkkaan se aari.

  jennih: kivaa puuhaahan tämä on, mutta on siinä se oma työnsä. nyt suurin vastus on itikat. ootan jo kovasti parsakaalia ja kesäkurpitsaa. nooh, kuukauden kuluttua!

  tiinah: ite palellutin yhdet kesäkurpitsan taimet, unohdin ne yöksi ulos, ja sitten piti ottaa uusiksi niiden kanssa. Kyssäkaalia pitäisi kokeilla, se on peijakkaan hyvää. löytyisiköhän sitä vielä taimena kaupasta?

  VastaaPoista
 8. Tiina H.0.17

  Äh, yritin lähettää kommentin, mutta tuhosin sen vissiin. Niin, saako Oulusta jostakin vihannesten taimia?

  Tuosta palstasta, teillä taitaa olla palstat kuvan perusteella keskellä peltoa. Meillä on Oinaansuolla palsta, ja siellä menee reilu kaitale penkkaan, kun merkkilaudat ovat siellä pusikossa, josta ei maata käännetä. En ole mitannut, paljonko on viljeltävää alaa, mutta palstat kai mitataan tikusta tikkuun.

  VastaaPoista
 9. Tiina h: taimia löytyy esim. Aleniukselta hietasaaresta ja yrjänäiseltä hintasta. Toki tällä hetkellä voipi olla jotkut ovat jo loppu. Yrjänäisellä oli esim. Yrttien taimia.

  Mun palsta on pellon keskellä. Mutta pellon laidoillakin palstoja piisaa. Viereinen palsta on reunassa ja tänä vuonna sen yhden reunan merkit on isketty reilusti metsän puolelle. Sen palstan ala on silmämääräisesti reilusti pienempi kuin minun. Oma palsta oli viime vonna joku 7x8 metriä. Huomasin sen kun penkkejä verten puolittelin palstaa ja ihmettelin että jos yhdestä nurkasta mittaa viisi metriä, niiin ei ollakaan keskellä. Tänä vuonna palsta taitaa olla se aari, ja viime vuoteen verrattuna eron huomasi kun palstaa perkasi...

  VastaaPoista
 10. Anonyymi17.49

  Hyvin on lähtenyt sinun palsta kasvamaan, minulla suunnileen samassa vaiheessa olevat taimet. Koti lehdessä oli hyvä juttu saatu aikaan sinusta ja töistäsi,luin ekana sen jutun,kun lehti ilmestyi tänään.Kiitos lehti jutusta. Kaunista juhannusta !tytti

  VastaaPoista
 11. Tiia17.59

  Tosi hyvä juttu Koti-lehdessä, innolla luin alusta loppuun!

  VastaaPoista
 12. Anonyymi20.36

  Pittääpä hankkia tuo Koti-lehti ensitilassa.
  -äiti-

  VastaaPoista
 13. Tytti: mun oma kappaleeni ei olekaan vielä saapiunut, joten en ole nähnyt valmista juttua. Jännityksellä odotetaan :) jussintait sinullekin!

  Tiia: ja nyt sitä lehtä odotetaan vielä hartaammin

  Äiti: sitä lehteä ei taida olla kaupoissa, käsitin että se tulee vain tilaajille, voin kyllä olla väärässäkin. Otan sulle kopsut sivuista ja laitan sitten ensiviikolla saapuvan seurueen matkaan

  VastaaPoista
 14. Hyvä juttu Sinusta. Uskomattomia ne kirjoneuleesi. Omalle äidillenikin esittelin: tässä on nettituttuni, jonka kanssa olen neulonut samassa pöydässä viime syksynä :)

  VastaaPoista
 15. Juhannusta, juhannusta, juhannusta - koko pesueelle! Myös sille karvaiselle ihanuudelle.

  VastaaPoista