torstaina, toukokuuta 03, 2012

Virks virks ja vinks vinks

Pääsiäisen aikoihin valkeni että Mollie Makes lehteä saa iPadille. Heti sitä tutkimaan ja voi pojat mikä ihanuus sieltä löytyi! Lehti oli kaiken muun hyvän lisäksi tarjouksessa pikkasen reilu 3 euroa, joten aikas vikkelään kassan kautta kiitti hei. Lehdestä on muutamaan otteeseen ollut tarjolla ilmaisnumeroita ja ne olen aina käynyt lataamassa. Muutenkin lehden normaali iPad hinta 5 euroa ja risat on vain puolet siitä mitä se lehtihyllyssä maksaa.

Eniten sitten tuotti tuskaa löytää sopiva lanka ja erityisesti väri. Tummaa harmaata olisin halunnut, mutta eihän sellaista löytynyt. Ja jos löytyikin, niin ei tarpeeksi. Väriksi valikoitui itselleni aika epätavallinen väri nimeltä beige. Älkää pyörtykö.

Malli: Sweetheart wrist warmers, Mollie Makes-lehti nro 10. Suunnittelija Monica Siwak
Lanka: Anchor Pearl Cotton nro 8, beigeä 4 kerää, tummaa keltaista joku 1,5 kerää
Koukku: 1,25 mm
Fiilis: no jep jep, mutta olisi se tumma harmaa pelittänyt paremmin


Vähän oli pieniä alkuvaikeuksia ohuen langan ja pienen koukun kanssa. Silmät menivät kieroon ja ranteita pakotti. Ohjekaan ei ihan looginen ollut. Aloitusketjuun kun piti tehdä kolmen pylvään ryppäitä ja jättää väliin kolme ketjusilmukkaa. Näin siis sanallisessa ohjeessa. Kaaviossa ketjusilmukoita oli kuitenkin merkitty neljä, ja ohjeen lopussa, kun ranteeseen tehdään viimeistelyreunus, puhutaankin viidestä ketjusilmukasta. Että tiijä sitten kuinka paljon siinä sitten piti olla mitäkin. Sävelsin vähän sinne päin.

Aikamoinen homma tämmösiä on kuitenkin virkata. Semmoista pientä ähräämistä. Tästä syystä vähän meinasikin mennä teet väärään kurkkuun kun huomasin että suunnittelija myi näitä lämmittimiä omassa Etsy-kaupassaan 30 dollaria pari. Hitto vie, langatkin tuli maksamaan liki sen verran! Anchorin helmilanka on musta aikas hintavaa siihen nähden miten vähän siinä on tavaraa. Värejä kuitenkin löytyy pitkä liuta.


Löysin myöhemmin tumman harmaata sopivaista lankaa ja vähän on ollut aatoksissa josko tekisin toiset. Kahtoo nyt. Mollie Makesin lisäksi kun myös Voguen virkkauslehti löytyi iPadille, siinä samoin hinta joku 4 euroa. Siinä oli muutama ihan kiva malli, ja pari aika horror-osastoon kuuluvaa. Tämmöisen voisin tehdä, tumman harmaana ja vähän pidempänä.

10 kommenttia:

 1. Minulla on samojen rannekkeiden ohje tuossa hollilla (ostan ko. lehteä irtonumerona), joten kiitos tästä: taidan jättää tällä kädellä ainakin tähän hätään tekemättä.;) Ja kieltämättä beige hieman pyörryttää. Mihin siellä vielä päädytään? Voguen virkkauslehti on minulle ihan aikaisemmin tuntematon suuruus.. Minä odotan, josko työnantaja jakaisi noita iPadeja. Huhuja liikkyy. Jos jään ilman, niin sitten täytyy mennä kaupoille. Mulla on iPhone ja olen siihen tosi tyytyväinen. Sen näyttö on hiukka liian pieni lehdille..

  VastaaPoista
 2. Outi: itekin olen muutaman numeron ostanut irtona, pääsiäisenä viimeksi, siitä huomasin että niitä saa padillekin.

  Beige on kyllä aika raju valinta. Seuraavaksi varmaan niitä röyhelölankoja? Pidetään peukkuja että saat työsuhden padin, kätevä vekotin. Iphonen ruutu on todellakin liian pieni lehdille

  VastaaPoista
 3. Upeat rannekkeet! Mä olen myös tutustunut Mollie makesin virtuaalinumeroihin :) Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Että "ärtsyn beigeä" ;D Hienot ovat ja aivanvarmasti kovan työn takana.
  Mä olen aivan koukussa iPadilla oleviin lehtiin, on"2vain" 3 lehteen kiinteä tilaus Zinion kautta+ eri irtonumeroita. Kätevää ja edullisempaa kuin paperisen lehden metsästäminen.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi21.17

  Mikä teitä, Outi ja Soile odottaakin: keskiruskea, helmen harmaa ja laivastonsininen...

  Ei vaiskaan, itsellä on aika paljon ruskeeta ja beigeä, mutta aina yhdistttynä johonkin huomioväriin; oliivin vihreään ja räikeään oranssiin...

  Nuo käsineet ovat hienot. Yllättävän paljon vaan mennyt lankaa ja keltainen on chic.

  Tähän sitten sellaiset kudotut polvipituiset pitsilahkeiset pöksyt (Vilmalta?) vielä, rimpsuhame, avokaulainen röyhelöpusero, napppiskengät ja sellainen töyhtökoriste hiuksiin (Eikös Outi sellaista jo esitellyt jokin aika sitten, siinä oli kyllä riikinkukon sulat, mutta väliäkös sillä.) Ai eikö?

  OP

  VastaaPoista
 6. Joopajoo. Olen Vogueta metsästänyt livenä hesan stokkalta niin monta kertaa ilman tulosta, että olen luovuttanut. Ja sitten, ta-daa löysin virtuaaliversion, eikä tarvii juosta minnekään.

  VastaaPoista
 7. Mun tekemä: mollie makes lehdissä on mukavaa silmänruokaa ja välillä ihan kivoja ohjeitakin

  Mari: räikeää beigeä :D sähkösten lehtien metsästäminen on paljon mukavampaa ja erityisesti halvempaa. Kässälehdet ovat aika kalliita

  Op: se kait se on edessä. Sitten leikataan tukka lyhyeksi ja värjätään se mahongin sävyyn ja tutkitaan huolella hulkkosen railin meikkausohjeita. Ja jos et-lehteä uskotaan niin tulevaisuus on yhtä virtsankarkailua ja lonkkaleikkauksia.

  Lankaa meni aika reippaasti, en olisi itsekään uskonut. Ja kyllä se riikimkikonsilka varmaan piristäisi päivää. Jos ei omaa niin sitten jonkun vastaantulijan, hih

  Mokkakissa: sepä just näissä e-lehdissä on. Senkun vaan röllöttää sohvalla ja lehti tulee sun luo. Kätevää

  VastaaPoista
 8. Alkoi ihan hihityttàmààn, sillà Molli on tààllà pàànsàrkylààke! Varmaan tartteisit sinisen vàrin kanssa, vai mità?

  VastaaPoista
 9. Suloiset nuo rannekkeet ja kuvissa tuo beige-keltainen on ihana ja malli niin kaunis. Ah' mikä naisellisuus :D

  VastaaPoista
 10. Tuo Mollie Makes -lehti on minuakin kiinnostanut jo pitkään, muttei vielä ole tullut ostettua. Joko kohta? Olen semmoinen lehtihiiri, että tekisi mieli kerätä kaikki ihanat lehdet aina kärryyn. Niihin vain saa menemään aika paljon rahaa kuussa. :x

  VastaaPoista