sunnuntaina, toukokuuta 27, 2012

Ei sitten

Eilen aamulla olin kello yhdeksän talikko tanassa ja kottikärry käpälissä matkalla kohti Palstaa. Aikomuksena tornadon lailla kääntää maa ja taistella urhoollisesti rikkaruohoja vastaan. Sotareissu päättyi kuitenkin aikas lyhyeen. Pellolle ei ollutkaan merkitty palstojen paikkoja. Silleen lievästi sanottuna harmitti. Kävin tutkimassa Oulun kaupungin sivuja ja siellä tiedettiin kertoa että kaikista kaupungin palstoista vasta kaksi on valmiina! Mahtaa olla yhdellä jos toisellakin viljelijällä naama nyrpeänä. Eilen kun oli kaupungin palstanjakopäivä ja nyt sitten ei pääsekään touhuamaan. Saas nähä milloin pääsee. Varmaan silloin kun on luvassa pelkkää sadetta kahdeksi viikoksi eteenpäin.
Eipä siinä sitten mitään. Kävin oman pihani kimppuun. Takapihahan on jo aikalailla kuosissa. Kivet on naputeltu ja hiekkaa levitelty. Hiekkaa taisi tulla vähän liikaakin, koskapa kivituhka ei nyt mahdu enää saumoihin. Noh, katotaan vähän aikaa tälleen.
Aika tukevasti kivet ovat paikoillaan, vain muutama vähän heiluu. Hiekkaa tosin saattaa kulkeutua jaloissa sinne tänne.
Kukka-asioissa eniten ehkä jännätään tätä kaveria:
hän on Bowl of Beauty, kavereiden kesken Keppi. Ostettu Kodin Anttilan kukka-alesta. Oli semmoinen kepin pala pienen silmun kera, joka haudattiin multaan. Näytti epäilyttävältä. Nyt kun sitä tarkasti katsoon, niin siinä saattaisi olla jotain eloa.
Toinen mikä on aiheuttanut pientä riemua on ritarinkannus. Kylvin niiden siemeniä useita viikkoja sitten. Tällä viikolla meinasin heittää koko kylvöksen menemään kun mitään ei ollut tapahtunut. Johtuiko sitten siitä vai mistä, niin tänä aamuna oli ensimmäiset itäneet. Ukonkello ei sen sijaan näytä mitään elomerkkiä. Mitenhän sen saisi itämään?

Neulerintamalla Aranami-huivi edistyy. Päätin tehdä siihen vähän lisää lappusai että olisi paremman kokoinen. Malli on sen verran kiva että seuraavan huivin väritkin on valittu. Hieman ehkä epätavallisia minulle. Ollaan villejä. Aurinkoista sunnuntainta!

Ps. Kiltit koivut, kukkikaa nyt vikkelästi loppuun. En enää jaksaisi tätä silmien kutinaa ja nuutunutta oloa.

13 kommenttia:

 1. Anonyymi13.46

  Kukista mie ymmärrän yhtä vähemmän kuin humanisti ydinfysiikasta, mutta noita palleroita aranvahvuisena himoitsen itsellenikin... syksyksi siis.

  OP

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla palstanjakotoimet yhtä leväperäisiä kautta Suomen. Itse jouduttiin Vaasassa etsimään palstoista vastaavaa henkilöä kaupungin byrokratian syövereistä viikkotolkulla samalla kun paras maanmuokkaus ja kylvöaika valui ohi. Tämä siis pari vuotta sitten, sen jälkeen ollaan onneksi saatu pitää sama palsta.

  Kaveri on nyt muutaman viikon odotellut, että kaupungin puutarhuri kävisi kääntämässä palstan, kuten oli sovittu, mutta mitään ei tapahdu. Ja rikkaruohot kasvaa. Onhan ne tietysti hirmu kauniita nekin, ja helppohoitoisia :)

  VastaaPoista
 3. Minun KodinAnttilasta ostettu pioniparka ei ole älähtänytkään. Vainaja, mikä vainaja. Mutta maatukoon kukkapenkissä ihan rauhassa. Harmi, että peltoasiat eivät päässeet vielä jalalle. kaupungin byrå-puolella ei taida olla viherpeukaloita töissä, kun eivät ymmärrä vuodenajoista mitään.

  VastaaPoista
 4. Op: kun vyyhdissä lukee rowan ja tweed niin aina ollaan plussan puolella

  Milena: kahtena edellisenä keväänä on palstanjakopäivänä päässyt pellolle meuhkaanmaan. Tänään olisi ollut aivan loistava päivä kaivelulle, mutkun ei. Tai voihan siellä kaivaa ja perata, mutta kun ei voi olla ihan satavarma kaivaako omaa palstaa vai jonkun toisen

  Outi: juu ne anttilan pionit olivat vähän...hohhoijaa. Mutta tää kyllä jotenkin vaikuttaa sinnikkäältä. Että tiijä sitten vaikka jos ehkä. Jos niitä palstakeppejä ei ala alku viikosta kuulumaan, niin puhelin alkaa kyllä soida

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihanalta pihasi näyttää. Minäkin kärsin aivan kamalasta allergiasta. Asun mäntymetsässä, ja tonttimme yllä on keltaisia siitepölypilviä.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi20.39

  Hei Soile,

  Kiitos todella mielenkiintoisesta ja kauniista blogistasi : ) Paljon hienoja juttuja saat käsillä aikaiseksi!

  Tuohon Ukonkello ongelmaan minulla olisi "helppo" ratkaisu. Meillä sitä kasvaa vähän sielläkin missä ei pitäisi eli sitä helposti kottikärryllinen sinulle löytyisi : / Jos siis tarkoitat sellaista sinikukkaista Ukonkelloa.

  saara

  VastaaPoista
 7. Enkuli: siitepölyallergia on ihan syvältä. ei pysty edes kunnolla nikkumaan kun yölläkin pitää nousta laittamaan silmätippoja ja niistää nenää.

  Saara: juu, se sellainen korkea, suht tanakkavartinen ja kukat semmoiset ei nyt ihan nyrkin kokoiset mutta isot, lilansinisiä oli siinä mun kukassa. Se pysyi nätisti omalla paikallaan, eikä levinnyt joka paikkaan kuten esim. Peurankello. Jos sinä asut jossain oulun liepeillä, niin voisimpa vaikka tullakin lapion kanssa visiitille. Laita viestiä tuonne narttupostiin.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi22.56

  Kokeile siitepölyongelmaan seuraavaa; pyöräytä pumpulipuikkoa kookosöljyssä ja hieraise nenän limakalvoja sillä. Minulla auttoi.
  Ellu

  VastaaPoista
 9. ellu: voisiko silmätkin pyörittää siinä samassa öljyssä? :D

  apteekissahan myytiin jotain sesam-öljyä nenäsuihkeena. pitäisi varmaan kokeilla. sen verran ankea olo että mikä tahansa käy.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi11.55

  Pihahommat ovat hienot.
  Meillä Kirjopikarin kukka ei ehtinyt tuohon vaiheeseen kun joku oli ne repinyt ja syönyt, vain varret jäljellä.
  Mikä tuo punainen alku on ?
  -äiti-

  VastaaPoista
 11. äiti: se on Bowl of Beauty -merkkinen pioni. ostettu juurakkona, siksi sen kasvua on jännätty. Muut pihan kolme pionia on ostettu taimina, joten niitä ei jännätä samalla tavalla.

  siirrä kirjopikarililjat lähemmäksi taloa, esim. oven lähelle, niin jos saisivat olla paremmin rauhassa.

  VastaaPoista
 12. Todella hyvältä näyttää kaiken kaikkiaan ainakin minun silmääni..

  VastaaPoista
 13. Jänniä pieniä kauniita kasvin alkuja.
  Minäkin olen ekaa kertaa tänä keväänä kärsinyt siitepölyistä, niin että jouduin hakemaan apteekista tabletteja.

  VastaaPoista