tiistaina, huhtikuuta 03, 2012

Korsi nokassa

Varis repii pihakoivusta tuohta ja lentää tiehensä touhukkaan näköisenä. Kohta taivaalla lentää useampikin, jotka kinaavat samasta risun pätkästä. Ajataan toisia takaa ja välillä hätistetään harakoita. Takapiha raikuu rätkätyksestä. On kevät, vaikkei se siltä vielä kamalasti tunnu.

Itekin ollaan oltu korsi nokassa, rakennettu pesää. Tai siis katsottu kun remppa-setä rakentaa. Meillä on nyt liki uusi keittiö!

Lähtötilanne oli tämä.

Kivijäljitelmätasot, joiden hyvä puoli oli se ettei roskat näkyneet. Huono puoli se sama. Kaksi allasta on ihan liikaa kun taloudessa on tiskikone. Ja nuot kanakaakelit, tähän aikaan vuodesta ne toki ovat ajankohtaiset. Että hommiin vaan!

Ensin tasot irti ja testataan että uusi taso varmasti mahtuu paikoilleen. No, mahtuuhan se kun tarkkaan mittaa.

Sitten uutta kaakelia pintaan ja odotellaan että laasti kuivuu kunnolla että päästään saumaamaan.
Saumauksen jälkeen altaan kiinnitys (ja olipa hyvä että paikalla oli naishenkilö, joka jaksoi lukea asennusohjetta, miehiltähän se ei luonnistu), hana paikoilleen ja ihailemaan.
Sähkösetä tulee pääsiäisen jälkeen asentelmaan pistorasioita sekä uudet hienot valot: led-listat jotka olivat aikas koppavat!
Voi vitsit että tykkään lopputuloksesta. Aika pienellä vaivalla kaikki syntyi. Taso on öljyttyä massiivitammea, jonka väri vaan paranee mitä enemmän öljyä siihen imeyttää. Taso kuten allas ja hanakin on Ikeasta. Kaakeleiden valmistajaa en muista. Nyt pitäisi enää pähkäillä tuleeko mikro sinne nurkkaan vai johonkin muualle ja minne laitetaan kahvin- ja vedenkeittimet. Ensin kuitenkin taidan vain ihailla. Ei enää niitä kanoja, jes!

13 kommenttia:

 1. Anonyymi21.43

  Ihanan näköinen keittiö! Laitoitteko uudet kaakelit kanojen päälle vai pitikö ne kyniä irti :)?
  T: mervi

  VastaaPoista
 2. Soon muuten metka miten erilaisia makuja on. Niinku yks tykkää kanoista ja toinen mintunvihreästä kylppäristä mätsäävällä suihkuverholla(meillä). Heti kun saan rahaa raavittua kasaan alkaa kylppäriremppa! (suihkuverhon toki vaihdoin jo)
  Ihanaa kun on uusia pintoja! Ja hyvältä näyttää =)

  VastaaPoista
 3. No mutta! Täällä eräs, jolla ei ole kanoja, vaan raivostuttavaa sinisenkukertavaa kukkasta, tiedustelee, että ihanko kanasten päälle laitettiin uusi kaakeli vai riipastiinko vanha laatta ensin pois? Meinaan, jos kovin on helppoa, niin sitähän saattaisi naisihminen itsekin aloitella miesväen kiusaksi jotakin tuommoista....

  VastaaPoista
 4. Mervi: kanat haudattiin uusien alle. Kotkottakoot siellä

  Maija: makuja on niin monia ja tekeehän se aikakin oman patinansa. Se mikä näytti hyvätä 10 vuotta sitten, ei tänään ehkä olekaan niin kiva. Minäkin haluaisin laittaa kylppärin ja saunan uuteen kuosiin. Mutta kyllä se lattian laitto on seuraavana listalla. Tai sitten portaitten maalaus.

  VastaaPoista
 5. Outi: siihen vaan vanhan päälle. Eka vähän jupisin vastaan, että eihän niin voi tehdä. Mutta kun remppasetä sanoi että voi, niin uskoin sitä. Jos sen vanhan repii pois, niin sitten pitää tehdä pohjat uudemman kerran. Että ei kait se vaikeaa ole jos homman osaa.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää ja varmaanki toimivalta. Kyllä me naiset kaikki varmaanki arvostamme hyvää keittiökokonaisuutta. *Remppamiehet* tuo iloa arkeen.

  VastaaPoista
 7. Sirkkis: kööki on ehkä pikkasen liian pieni, noin niinkuin työtasojen ja kaappien määrän kannalta, mutta tällä mennään. Henk. Koht. Tykkään puutasoista ja sitä sain :)

  VastaaPoista
 8. No kyl on!
  Pienillä jutskuilla saa paljon aikaan :)
  Pitääköhän mun nyt rynniä äkkiä ottamaan kuva meidän uudesta keittiöstä ja sen led-valolistoista?! :P Ne on tosiaan aika koppavat!

  VastaaPoista
 9. Anonyymi9.22

  Viihtyisä on.
  Hyvä että saitte mieleisenne.
  -äiti-

  VastaaPoista
 10. Erittäin kaunis taso. Meillä ei voisi ajatellakaan kissojen takia. Se on kiva, että keittiötä pystyy usein päivittämään pikku jutuilla, eikä tarvitse ihan nollasta lähteä rakentamaan. :)

  VastaaPoista
 11. Upea lopputulos! Nuo pikkukaakelit on ihan minun suosikkeja.

  VastaaPoista
 12. Onnea uuden keittiön johdosta!

  VastaaPoista
 13. Voi vitsit mäkin tykkään lopputuloksesta. Kyllä siellä kelpaa kokkailla :)

  VastaaPoista