tiistaina, huhtikuuta 10, 2012

Hyvä idea, väärä aika

Se että saa vision huonekalujen maalaamisesta, päättää jopa käytettävät värit ja muutenkin innostuu asiasta, on erityisen hyvä juttu. Huonon siitä tekee ajoitus: pääsäismaanantaina aamulla kello 8. Siinä sitten kärvistelet kun intoa olisi muttei maalia eikä oikein mitään muutakaan tarvekalua. Maalikaupankin ovia on suhteellisen turha lähteä kolkuttelemaan.
Visio maalaamisesta on pyörinyt mielessä jo kauan mutta Homespun-kirjan kuvat olivat se piste iin päälle. Kirja lähti toissa viikolla Akateemisesta mukaan ja matkaan ja kirjaa onkin suhteellisen intensiivisesti tutkittu siitä lähtien. Kerrankin joku sisustuskirja, joka todellakin saa ajatuksen lentämään.
Maalinpuutteen vuoksi vähän virkkasin (virkkaminen on maalaamisen vertaistukitoimintaa), koskapa kirjassa esitellyt seinällä roikkuvat pitsiliinat näyttivät näteiltä. Toki on olemassa tietyt syynsä miksi harjoittelin ohuemman langan virkkaamista. Tänään ostin 1,25 millisen koukun ja se näyttää pelottavalta vastustajalta. Palataan siihen sitten myöhemmin.
Aikani kun kiertelin ja kaartelin tartuin siihen Zylphiaan ja purin kaarrokkeen pois. Nyt lasketaan ja pähkitään. Ehkä vähän ähkitäänkin. Ja varmaan huomasitte Zylphia kuvien taustalla olleen seinän? Oikein erityisesti kiinnititte siihen huomiota? Se on meidän makkarin tapeteista vapautettu seinä! Kun nyt vielä saisi paklattua, hiottua ja maalattua sen. Eipä kuitenkaan enää tapettia, jei!

8 kommenttia:

 1. Tämä tuli vastaan ravelryssä, jotenkin sopii tähän teemaan: http://www.ravelry.com/patterns/library/happy-flower-decoration

  VastaaPoista
 2. Minulle tuli pääsiäismaanantaina kauhea mullan puute. Kaikki pussit olivat umpi jäässä. Onneksi löytyi kauppa ja käyttöön 150 l sulaa multaa.
  Ihania värejä kuvissasi.

  VastaaPoista
 3. Onnea koukun ja tulevien maalausten kanssa.:) Minäkin perin vasta aimo kasan pikkiriikkisiä virkkuukoukkuja; tosiaan jotain 1,5 mm ja on niitä ihmetelty. Hui sentäs. Komea keltainen tuossa sinun virkkauksessasi!

  VastaaPoista
 4. sinilimetti22.50

  I feel you! Minä intouduin yhtenä jouluna maalaamaan kaikki keittiökalustoni tuolit erivärisiksi ja nykyään itken verta joka kerta, kun huomaan niiden kolisseen toisiinsa... Ei näytä hyvältä mustat viirut limessä tuolissa, eikä pinkit täplät valkoisessa. Mutta ei muuta kuin onnea valitsemallasi tiellä, niin maalauksen, virkkauksen kuin Zylphian osalta!

  VastaaPoista
 5. marja A: tuo Lucyn kukkakoriste on tosi nätti

  rva pioni: mullan puute on kamala asia! tosin sitä hätää ei vielä ole. Kaikki isommat kohteet johoin multaa voisi tarvita ovat puolimetrisen lumen alla. viiden viikon kuluttua olisi helatorstai, jolloin yleensä olen päässyt pihatöihin. saas nähdä miten tänä vuonna käy.

  outi: kiitos, sitä arvatenkin tarvitaan. vähän meinaa silmät vetää kieroon kun tiiraa näin pieniä virkkuuksia. lanka on helmilankaa. sen kaveriksi voisi tehdä jottain kirkasta ruohonvihreää ja ehkä oranssia? ei vaan meinaa löytyä pikkuliinojen malleja omista kokoelmista

  sinilimetti: kääk, tuo kuulostaa pahaenteiseltä.

  VastaaPoista
 6. Hei tiedän ton tunteen! On _hieman_ ärsyttävää innostua tulenpalavasti jostakin ja tajuta samalla, että materiaaleja ei ole mahdollista saada käsille. No, onneksi innon pystyy aika hyvin suuntaamaan muuallekin. :) Nättiä virkkausta! :)

  VastaaPoista
 7. Todellakin! Itse kärvistelin perjantaina, kun en löytänyt oikean kokoisia puikkoja. Sormet syyhysivät koko illan ja piti keksiä oheistoimintaa. Onneksi lauantaina oli kaupat taas auki. :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on jokunen Mary Olki ja ehkä jotain muutakin liinaosasto-kirjallisuutta, jos siellä on kovin hätä. Hae lainaan vaan tai treffataan kylillä, jos kirjastoista ja netistä ei ole irronnut apua.

  VastaaPoista