sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2012

Odotusta

Keväällä huomaa odottavansa monia asioita. Sulamista, kuivumista, kasvua ja lämpöä.
Hieman murheellisesti muistelen kaikkia niitä kukkia, jotka jäivät vanhan kodin pihaan. Uusi emäntä lupasi että voin sitten keväällä käydä lapion kanssa vierailulla. Veikkaan kuitenkin ettei hän hyvällä katso jos otan kaikki kolme pionia, valkoisen särkyneen sydämen, vaaleanpunaisen patjarikon, alppiruusun, kieloja ja katajan mukaani. Sekä kaivan ne kaikki tulpaanit, posliinihyasintit, krookukset ja narsissit. Eipä taida ei.
Toisaalta, voin pistää oman uuden pihani täysin surutta uuteen uskoon, suunnitella mitä kasveja mihinkin. Kaivaa, myllätä ja tonkia oikein sydämen kyllyydestä. Kevätkukkien puutetta kyllä suren. Pitää ostaa ruukkunarsisseja ja tökkiä niitä pitkin pihoja ja korvata kevätkukkijoiden puute niillä. Tulevana syksynä lataan pihan täyteen sipuleita, joten ensi vuoden keväällä on taatusti mitä odottaa.
Palstaakin olen ajatellut, hankkinut jo siemeniäkin sekä askarrellut sanomalehdestä kylvöruukkuja. Tulossa ainakin parsakaalia, palsternakkaa, kesäkurpitsoita ja perunaakin voisi laittaa.

Ensin tosin tuon lumen pitäisi sulaa. Anna nyt mennä vaan, älä odotuta!

12 kommenttia:

 1. Voi kun on tuttuja odotuksia! Ymmärrän, että kaipaat kukkia entiseltä pihaltasi. Varsinkin alppiruususta luopuminen kuulostaa minusta haikealta. Itsellänikin on niitä täällä oululaisella pihalla ja yksi kolmesta riemastuttaa meitä joka kesää (kaksi muuta ovat ilmeisesti ikuisessa talviunessa). Noh, tänään paistaa aurinko ja lumet saavat kyytiä!

  VastaaPoista
 2. Voithan käydä yöllä?

  VastaaPoista
 3. Käy kaivamassa se valkoinen särkynytsydän itsellesi. Niitä on välillä aika hankala löytää, noita muita löydät kyllä. Minusta sun hommat kuullostaa tosi mukavilta. Minulla on oma piha täysi, uutta ei mahdu. Mukava tietysti odottaa niiden vanhojen ilmaantumista, mutta tuommoinen uuden suunnittelukin houkuttaisi.

  VastaaPoista
 4. Ingi: asiaa hieman lohduttaa se että uudella pihalla on kaksi alppiruusua, semmoinen pieni marjatan alppuruusu ja sitten semmone isompi, mutta heikkokuntoinen nimetön, olisiko haaga? Mun vanha oli mikkeli ja tykkäsin kovasti sen kukista, semmoisen tosi vaalean punaiset, ja noissä ruskeita pieniä pilkkuja.

  Mokkakissa: luuletko että se ei huomaisi jos se puska siirtyisi 50 metriä vasemmalle?

  Outi: on siinä uuden suunnittelussakin omay hyvät puolensa. Vielä ei vaan pääse mittomaan, lunta kun on vielä reilusti yli metri... Suostuiskohan se antamaan sen valkoisen? Jos en kerro mitä kaivan? Niitä on kyllä ollut hietasaaren kukkakaupassa, mikä sen nimi nyt sitten olikaan. Kauhea nimidementia päällä.

  VastaaPoista
 5. Luulisin, että Hietasaaren (Aleniuksen) valkoiset särkyneetsydämet ovat peräisin Särkän perennataimistolta, ja sieltä valkoisia varmaan saa. Tuskin kasvi huonoa tykkää, jos ottaa vaikka puolet siitä mukaansa...jos uusi emäntä ylipäänsä haluaa sitä pitää.

  Jossain tuoreessa kuvastossakin valkoisia oli tarjolla.

  Pioneja ei kannata muutolla raiskata, uutta kehiin vaan...

  VastaaPoista
 6. Emäntä: alenius, sehän se oli. Pionit saa pysyä paikoillaan, mutta niitä ehkä pitää hankkia uuteenkin pihaan. Eihän ne kauaa kuki, mutta on ne niin kauniita. Jotain liljojakin voisi ajatella. Paitsi että liljakukot on ällöjä!

  VastaaPoista
 7. Ainahan voit kehitellä jonkin tarinan mummolan pihalta kaivetusta perintökasvista, jota esiäitisi ovat vaalineet sukupolvien ketjussa. Että pakko saada, snif. Jakaa edes puoliksi. Sehän on aika kylmänarka, että ehdit hioa taktiikkaa, ennen kuin lähdet lapion kanssa hääräämään sinne lumien huvettua.

  VastaaPoista
 8. Outi: täytyy siis hierasta sipulia silmänurkkaan ja lähteä kerjuureissulle

  VastaaPoista
 9. Innostavia ja inspiroivia asioita meneillään sinulla :)
  Muutimme omakotitalosta rivitaloon ja lahjoitin ystävälle mm. komeat vaaleanpunaiset ja tummanpunaiset pionit, jotka ovat menestyneet loistavasti uudessa paikassa. Todiste: http://pirle.vuodatus.net/blog/2962461/kesan-keskella/ Luulisi, että uusi asukas ymmärtää, jos perustelet ponnekkaasti saadaksesi vaalimasi kasvikumppanit uuteen kotiin.
  Onnellisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
 10. Hei, miten teet sanomalehdestä kylvöruukkuja? Laittaisitko ohjeet vaihe vaiheelta?

  VastaaPoista
 11. Hei, miten teet sanomalehdestä kylvöruukkuja? Laittaisitko ohjeet vaihe vaiheelta?

  VastaaPoista
 12. Muutimme syksyllä ja onneksemme pääsimme ennen muuttopäivää viemään uudelle pihalle joitain kasveja vanhalta pihalta. Mukaan lähti mm. pensasmustikat, Hakuro-paju ja näsiä. Surku jäi isoa sateenvarjojalavaa, jota olisi ollut mahdoton siirtää :(

  Kovasti tsemppiä kevään odotukseen! Ihan kohta pääsee kaivelemaan maata :))

  VastaaPoista