sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2012

Nojaa minuun

Sain hankittua nipsut ja sitten lippunauhaa asettelemaan. Sepä ei halunnut asettua. Ähersin katonrajassa ties kuinka kauan. Aina ne liput vaan olivat jotenkin tyhmästi. Eivätkä ne nipsutkaan pysyneet paikoillaan. Piti viritellä sekaan omia nipsustoppareita ja loppupeleissä ratkoa muutama lippu pois.

Sitten vielä kuvaaminen, joka ei sekään nyt oikein onnistunut. Vaikea kuvata vastavaloon jotain katonrajaa. Höh. Kivat ne kuiteskin ovat.
Eikä ne vanhat lakanat jättäneet rauhaan, vaan piti ommella vähän lisää. Ensin suikaleita yhteen, sitten rypytystä, kirjontaa ja lisää ompelua, ja kas, tyyny oli valmis!
Sopivaa tekstiä piti miettiä noin kaksi sekuntia. Mitä tyynyssä lukisi, jos se olisi Liisan Ihmemaassa? Nojaa minuun. Ja se lukee tässäkin tyynyssä.
Sisällä täytteenä on kaksi hyvin nukuttua tyynyä.
Olen tietoisesti vastustanut erään virkkuujutun kokeilua. Pelkään että se vie täysin mennessään. En tiedä kuinka kauan vielä pystyn vastustamaan. Ehkä viisi minuuttia.

13 kommenttia:

 1. Oi miten ihana tyyny. Vähän ku kurpitsa! :)

  VastaaPoista
 2. Voi että, just katoin tuommosta jossain ja pohdin kuumeisesti, miten se tehdään. Lohkoista ajattelin mutta tuo keskikohdan rypytys, aivo ei käänny. Mitenkä? Kerro, ihana Soile!

  Ja aiempaan viitaten; musta "hymyile" on parempi kuin "smile", mä en jaksa noita enkunkielisiä "määräyksiä". Suomen kieli on kaunis ja tuo "nojaa minuun" on niin passeli tuohon tyynyyn, monimerkityksinen.

  Aurinkoa tulvii ovista ja ikkunoista, ihanaa!

  VastaaPoista
 3. Hauska teksti tyynyssäsi!!

  VastaaPoista
 4. Maija: musta se näytti merisiililtä :)

  Erika: no kuule, minä revin ensin suikaleita ja ompelin ne yhteen niin että sain n. 60x 150 cm kokoisen palan. Toiseen leveään päähän tein päärmeen, johon myöhemmin pujotetaan nyöri. Sitten ommellaan lyhyt sivu kiinni. Jätä siihen päärmeenpäähän pätkä jota et ompele. On sitten helpompi pujottaa se nyöri ;)

  Sitten tehdään rypytys toiseen leveään päähän, rypytään niin tiukkaan kuin vain menee. Keskellä olevan pyörylän piisin kaksin kertaiselle kankaalle, halkaisija joku 15 cm. Laitoin pyörylät oikeat puolet vastakkain ja ompelin yhteen. Ohensin saumavarat. Toisen ympyrän keskelle leikkasin pienen aukon ja käänsin ympyrän oikein päin ja silitin. Sitten neulasinympyrän rypytetyn aukon päälle ja ompelin sen paikoileen. Toisella puolella olevaan nauhakujaan nöyri, tyynyt sisään ja kiristys. Siinä se.

  Täälläkin on ohana auringonpaiste, ei niin lämmintä kuin eilen, mutta ihana valo!

  Sinisukka: ja kuten erika sen sanoi: monimerkityksellinen

  VastaaPoista
 5. Tyynyjä tulossa täälläkin!:) En vain ole ratkaissut sisuspulmaa, olisi kiva saada sellainen tyyny, jonka voisi nakata pesukoneeseen tuosta vaan. Vanhaa tyynyä en ole vielä keksinyt kokeilla. Lippunauhastahan juttelit jo eilen; kiva että keksit ratkaisut pulmiin. Ja mä olen kyllä siitä virkkuusta sitä mieltä, että anna palaa. Kyllä se hiha ja sukka ja mitä niitä oli odottavat. Pitää tehdä sitä, mikä kulloinkin sujuu! Go for it!

  VastaaPoista
 6. Voi tuo tyyny! Ihanuus! Mäkin haluaisin tuommoisen, oikein ihanan nojailtavan viereeni.

  VastaaPoista
 7. Outi: tyynyt on siitä kivoja että ne suht nopsa tehdä. Ja ainahan niille käyttöä löytyy. Mä olen aina kierrattänyt littaan nukutut tyynyt koristetyynyjen sisään. Ja pyöreän tyynynhän saa kätevästä tavallisesta tyynystä siten että kulmista siirtelee täytteet keskellepäin ja ompelee nurkat kaarevasti

  Tiina: se on sitten mars ompelukoneen ääreen!

  VastaaPoista
 8. Kivat lippuset ja lappuset :o)
  Tänään ihastelin yksissä käsityömyyjäisissä lippuviirejä.

  VastaaPoista
 9. Hauska tyyny, kutsuva teksti! Ja lippunauhassa on jotain juhlavaa!

  VastaaPoista
 10. Tuossapa ehkä maailman ihanin tyyny <3 Ihan kaikki kohdallaan <3

  VastaaPoista
 11. kahvikaneli: musta jotenkin tuntuu että meille ilmestyy vielä joku päivä lisää viirejä. voisivat olla takapihan terassilla aika kivat?

  ingi: tuo tyyny kun on sohvalla niin sehän antaa luvan lököttelyyn. suorastaan kutuss ellei jopa pakota :)

  jaana: se on kiva lötköpötkö. Vähän paksu on siellä on ne kaksi tyynyä. mutta mitäpä niillä liian littanoilla tekisi?

  VastaaPoista
 12. Ihastuttava tyyny!! nyt ei kun pelastamaan mökin vanhoja lakanoita omalta äidiltäni, jonka mukaan ne ei käy muuksi kuin matonkuteeksi. Siis tuo tyyny on tosi houkutteleva:-)

  VastaaPoista
 13. Kaikilla pitäisi olla oma "nojaa minuun" tyyny. Ei tarvitsisi miettiä raskaan työpäivän jälkeen mitä tekisi. Ihana tyyny teksteineen kaikkineen. Mulla on ollu pentuna keltainen pussilakana, muistui mieleen noista sinun lakanoista.

  VastaaPoista