lauantaina, maaliskuuta 24, 2012

Mielensä hyvittäjä

Sain Sirkkikseltä hyvän mielen haasteen kertoa kymmenen asiaa, joista tulee hyvä mieli. Aika harvoin tulee näihin haasteisiin tartuttua, mutta nyt päätin ryhdistäytyä.

Hyvän mielen tuojat eivät ole missään erityisessä järjestyksessä mutta ensimmäisen, joka mieleen tulee, nyt arvaavat varmaan kaikki.

Villa. Kaikissa olomuodoissaan: kuituna, lankana ja valmiina neuleena. Se inspiroi, se haastaa. Onhan ne lampaatkin aikas ihania epeleitä.
Kevätkukat. Tulppaanin krookukset, skillat, hyasintit...you name it. Kevätkukissa varmaan viehättää eniten se että ne ovat ne enimmäiset, jotka puskevat ylös kuolleen näköisestä maasta. Ne saavat kaiken huomion kun kilpailijoita ei vielä ole. Kesällä taas kukkien runsaus on niin pyörryttävä ettei kaikkia edes huomaa.

Leivokset. Leipominen on kivaa puuhaa, eikä se pikku herkkujen syöminenkään niin kamalaa ole. Tänään kokeilin Whoopies-nimisiä leivoksia. Muh, möh, uuh, kun olivat hyviä!

Peltirasiat. Mulle voi myydä likipitäen mitä tahansa kunhan se on kauniissa paketissa, mieluiten peltirasiassa.
Vanhat lelut. Minulla on talessa muutama oma vanha lelu, Miina ja Tiina nimiset nuket. Isän tädin ompelema Rapa-Ripa nukke, Fisher-Price ukkeleita, joitain muovieläimiä ja semmosta. Lisäksi sitten erinäisiä kirppareilta haalittuja. Kuvan pupun on poika ostanut minulle tänään kirpparilla käydessään. Arveli että saattaisin pitää käyrätorvea soittavasta jäniksestä. Oikeassa oli.
Kauniit astiat. Heikkouteni. Ihmisellä voi aivan hyvin olla vaikka kuinka monta astiasarjaa. Ainakin jos minulta kysytään. Siippa voisi olla toista mieltä. Samoin keittiön kaapit. Huhtikuussa ilmestyvä Arabian Runo Neitoperho on aivan ihana. Toki se alkuperäinenkin Runo on kaunis. Samoin Paratiisi, Taika ja vaikka mikä moni muu.
Värilasi. Värilasi vaan on niin kaunista. Olisipa semmoinen oikein iso ikkuna ja sillä leveä ikkunalauta. Siihen asettelisin lasikokoelmani ja katsoisin miten auringon säde niitä valaisisi.
Pojat. Nämä kaksi pientä, minun omaa. On ne aika vekkuleita.

Liikunta. Vaikka kouluaikana liikunnan opettaja teki kaikkensa latistaakseen liikunnan riemun, olen löytänyt sen uudestaan. Käyn kaksi kertaa viikossa ohjatulla liikuntatunnilla. Toinen on bodysteppiä, jossa hiki lentää ja toinen zumbaa. Lisäksi ajan pyörällä joka arkipäivä työmatkat, joista tulee n. 18 kilometriä per päivä.

Päiväunet. Josta tulikin mieleeni että taidan juuri nyt köllähtää hetkeksi. 


Edit. korjasin leivoksen nimen. Olin kirjoittanut sen väärin ja siinä kirjoutusasussa se tarkoitti lievästi sanottuna vähän härskimpiä asioita.

12 kommenttia:

 1. Kiva lukea sinulta "tunnustuksia" :)
  Toi on niin väärin, että ope monesti latistaa fiiliksen... Niin on käynyt käsitöiden, liikunnan, musan kans monelle tutulle. Mulla käynyt ihme munkki kun kaikki opet on olleet läpi kouluhistorian kivoja, jopa matikanope (en tajunnu siitä aineesta silloin - enkä vieläkään- mitään).
  Mulla sama keltainen Nanny Stillin (?) lasipullo :)
  Mahtavaa kun poikasi bongasi tuon lelun :)
  Astioita mullakin kaapit väärällään, onneks se talo (jota siis parhaillaan rakennetaan) on kohta valmis isoine kaappeineen ja vitriineineen :) Saan ne kaikki herkut esille!!
  Lauantain jatkoa Nartulle!

  VastaaPoista
 2. Ihania on sinun hyvän mielen antajat ja moni niistä tunsin myös omakseni. Maailma on täynnä mielihyvää tuovia asioita ei aina suuriakaan, myös pieni voi olla se päivän pararas.

  VastaaPoista
 3. Tuo pupu on Fabulandien hahmoja (http://www.fabuland.net/), meillä oli noita iso läjä, olivat suosikkileluja ja ovat vieläkin tallessa mummolassa.

  Ihanan näköisiä leivoksia, oiskos sulla ohjeeseen linkkiä tai vinkkiä?

  VastaaPoista
 4. Nipsu: mistähän niin latistaja opettajia piisaa? Itselle jäi käsitys ettei liikunta ole mitään muuta kuin senttejä ja sekunteja. Ei missään rapauksessa kivaa. Hiihdosta en pidä vieläkään. Keltainen pullo on tamara aladinin Amuletti. Neodymi ja ruskea on nanny stillin grapponia-sarjaa

  Sirkkis: monesti ne pienet asiat ovat niitä parhaimpia

  Riikkas: pienenä monesti toivoin noita fabulandeja, en kuitenkaan saanut. Nyt aikuisena olen ottanut vahinkoa takasin. Saksan ebayssä on ihania kokonaisia settejä. Hinnat vaan nousevat aika korkeiksi.

  VastaaPoista
 5. Niin ja vielä että on whoopsien ohje on uusimmasta gloria-lehdestä. En ole kokeillut tietääkä mr. Google ohjeen. No, kaikkihan se tietää :)

  VastaaPoista
 6. Herkun näköiset whoopsiet!

  Mutta sitten googlasin...urbaani sanakirja kertoi tätä:

  A flaccid penile ejaculation, inducing a violent recoil.

  "John had an embarrassing whoopsie during a routine physical with Dr. West, resulting in a big soft white mess."

  Ei tainnut nyt mennä ihan oikein mun googlaus.

  Varmaan mun lista olisi muuten aika samanlainen, mutten voisi kuvitellakaan tällääväni lasia ikkunalaudalle, kun kaikki ikkunatila menee kasveille... ;)

  VastaaPoista
 7. Minullakin on tallella useampi setti noita fabulandeja. Olivat kyllä lapsuuden parhaita leluja!

  VastaaPoista
 8. Ehtoisa emäntä: örks, kirjoitin sen sana väärin, piti olla whoopies...vähän eri asia :)

  Jaana: mulla oli vain se virtahepo. Se taisi olla kukkakauppias. Haaveilin siitä kalastaja eemelista, norsusta jolla oli keltainen sydvesti

  VastaaPoista
 9. Mukavia ovat hyvän mielen tuojasi :)
  Vinkki: minullakaan ei ole ikkunalautoja, mutta kapeat lasiesineet loistavat ja säilyvät pölyttöminä tuplaikkunoden välissä.

  VastaaPoista
 10. TUo neitoperho... <3 Olen aivan liian ihastunut kukallisiin astiasarjoihin, joutuu tuotakin ehkä muutaman kupin lautasineen hommamaan!!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi16.59

  Heini Riitahuhdan astiat ovat aivan ihania.hän on muutenkin aivan loistava ihminen.

  VastaaPoista
 12. Ihana fabulan-lego jänis ;) Meillä on myös tuota sakkia. Mä oon kans heikkona noihin kauniisiin lasipulloihin.

  VastaaPoista