keskiviikkona, tammikuuta 04, 2012

Siitä se lähti

Tässä eränä iltana pengoin lanka-arkkua. Oli joku epämääräinen tarttis-tehdä-jotain-fiilis, semmoinen joka yleensä johtaa eriasteisiin katastrofeihin. Pyörittelin käsissäni yhtä jos toistakin vyyhtiä ja koitin kuunnella mitä ne puhuisivat vai ovatko vallan mykiksi heittäytyneet. Saattaisihan se itelläkin olla vähän leukaperät tiukalla jos olisi viettännyt useamman tovin jossain pussukassa arkkuun suljettuna.

Pari vyyhtiä kerin kerälle ja kokeilin erilaisia pintaneuleita. Mutta ei oikein syntynyt sen kummosempaa visiota. Yhtä käsinkehrättyä pyörittelin vähän pidempään. Itte kehrätyn kanssa on aina se dilemma, että siitä pitäisi saada aikaiseksi jotain elämää suurempaa. Kun ei voi vaan neuloa. Tyhmähän se on niin ajatella, tiedetään.

Päätin sitten saada edes jotain suht järkevää aikaiseksi ja tikutin sitä erästä jota tässä taannoin purettiin reippaanlaisesti.

Sitten eilen illalla kun töistä kotiuduin ja olin saanut tehtyä taas kerran sitä aivan kamalan pahaa ruokaa, jos poikasilta kysyttäisiin, niin sitten se iski. Siitä käsinkehrätystä, tehdään semmonen kauluri joka peittää hartiat. Siihen semmoista yksinkertaista pintaneuletta ja vuorotellen eri keriltä raidottaen, kerät kun ovat vähän eri sävyisiä. Käyttölankaa se käsinkerättykin on ja hukkaanhan se menee jos sitä jossain arkussa vuodesta toiseen säilyttelee.

Ja voi pojat, tää lankahan on ihan tehty tätä vermettä varten! Lanka on navajokerrattua ja suht paksua. Sen olen autuaasti unohtanut mitä villaa tää oli, merinoa ei ainakaan. Nelosen puikoilla pistelen menemään, mutta vitosetkin olisivat kyllä pelittäneet. Kohta pitäisi miettiä miten kavennetaan kaulaa varten, mutta laskeskellaan sitä sitten vähän myöhemmin. Nyt ei huvita laskea, nyt neulotaan!

14 kommenttia:

 1. Hauskasti sanottu tuo, että yritit kuunnella mitä langat puhuvat. Sitä samaa olen monesti tehnyt itsekin, kun jotain tekisi mieli tehdä, mutta kun ei oikein tiedä että mitä, niin tulee lankoja pyöriteltyä. Vähän jotain kokeiltua ja odoteltua, että mihin muotoon langat haluaisivat asettua.

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosiaan mielettömän hyvältä tuo pinta; oikein sellaista muhevaa, juurevaa. Tekisi mieli vallan tulla tunnustelemaan. Ja amen tuolle toteamuksellesi tarttis-tehdä-jotain-fiiliksestä. Täälläkin se johtaa yleensä elämää suurempiin katastrofeihin. Mutta hei, jos tuo on nyt sen fiiliksen tuotos, niin suuntahan on kääntymään päin?

  VastaaPoista
 3. Hyvin taisi lähteä. Toivottavasti esittelet kun se on valmis;)

  VastaaPoista
 4. Peppi, joskushan ne langat suorastaan huutavat kovaan ääneen. Silloin on parempi totella

  Outi, rouheaa on! Mutta silti pehmeää. Ehkä se onnistuminen johtui siitä kun vähän malttoi ja tarttui puikkoihin vasta hetken päästä?

  Mustakissa, kyllä tätä sitten esitellään kunhan saadaan valmiiksi, älä huoli :)

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää:)
  Minäkin täällä pyöriskelen langoissani, etsien sitä kerää joka mulle huutaa....Nyt ei vielä muuta kuin kuisketta...

  VastaaPoista
 6. Simpura, kyllä ne joku päivä suorastaan karjuvat! Silloin pitää toimia tai käyttää kuulosuojaimia

  VastaaPoista
 7. Öhöm, vai navajokerrattua??? Luin ensin, että navajokettua ja hiukset nousivat pystyyn...
  Hienolta näyttää kuitenkin.

  VastaaPoista
 8. Mokkakissa, jätetään ne navajoketut rauhaan, taitavat olla rauhoitettuja

  VastaaPoista
 9. Hyvältä vaikuttaa! Noissa yhden kappaleen käsittävissä neuletöissä on aina se hyvä puoli, et kavennuksia ei tarvi osata tehdä samalla tavalla toisessa kappaleessa. :) Onnea matkaan!

  VastaaPoista
 10. näyttää tosiaan hyvältä. itsekkin josksu avaan vanhan matkalaukun jossa lankat on ja annan ideoiden lennellä

  VastaaPoista
 11. Hyvin haudutettu on puoliksi tehty! Kauniista väreistä tulee tunnustus Jokkemaasta.

  VastaaPoista
 12. Anonyymi13.24

  Moikka!
  Voi hyvänen aika sentään miten tuottelias olet....oon ihan äimän käkenä sun blogia selannut, kun sen nyt löysin. Miten tää onkin voinut jäädä multa ennen huomaamatta?? Anyway, hienoja töitä oot tehnyt, kiva että jaat ne kaikkien nähtäväksi :)
  SannaJ

  VastaaPoista
 13. Hauskasti kirjoitettu, tulin oikein hyvälle mielelle. Itsellä usein samoja aatoksia ja hauska lukea kun joku on ne kirjoittanut. Neule näyttää todella kauniilta ihanan syötävät värit!

  VastaaPoista
 14. Anonyymi17.23

  Voi että, kun on kaunista pintaa. kelpais tällekin tytölle! Mä kiertelen ihailemassa teidän taitureiden töitä ja huokailen, josko joskus osais itsekin.........

  VastaaPoista