sunnuntaina, tammikuuta 22, 2012

Rymsteerausta

Eilen illalla rymsteerattiin. Otetiin nokka kohti uusia tuulia.
Välillä oli kyllä kurssi hakusessa. Raahattiin iso umpitamminen rulokaappi toiselta puolelta huushollia toiselle, vain todetaksemme ettei toimi. Sitten sama juttu takaisin toiseen suuntaan. Nosteltiin kirjoja, telkkaria, kaappia ja hyllyä. Välillä piti istua alas, pyyhkiä hikeä ja tuumata, kun mikään ei tuntunut toimivan. Välillä piti jopa käydä kaupassa ostamassa liisteriä.
Siitä se sitten kuitenkin, pikkuhiljaa. Ongelmallisemmat olivat vitriinikaapit, joissa on erinäisiä kokoelmia Muumi-mukeista alkaen. Kaapit kun ovat olleet sellaisella paikalla ettei esineitä näe. Jos omistaa silmää miellyttäviä esineitä, niin pitäisihän ne nähdä, sillä silloinhan ne ovat siinä tehtävässä missä niiden pitääkin olla: tuottamassa iloa.
Sinänsä hassua että kun vaihtaa kahden huonekalun paikka keskenään niin koko homma vaan tuntuu pelittävän paremmin. Ei ehkä täydellisesti mutta paremmin.
Toinen mukava ihme on se etten ole vielä onnistunut tappamaan esikoita. Olen ilmeisesti löytänyt kauhun tasapainon kastelussa. Ehkä.
Alakerrassa kaikki siis suht hyvin. Yläkerrasta löytyykin sitten se kauhugalleria. Siellä roikkuu esimerkisi se syy, miksi sitä liisteriä piti lähteä hakemaan lisää.
Samoin se mun orjapiiskurityömaa. Laskujen mukaan olen repinyt tuota tapettia nyt n. viisi tuntia. Puolessa välissä ollaan! Jee! Ja sitten kun tämä seinä on valmis, löytyy vielä toinen saman kokoinen seinä. Uh, oh...

17 kommenttia:

 1. Anonyymi13.34

  Kostuta tapetti ampimällä vedellä( jos et ole jo tehnyt sitä) nniin lähtee irti paljon helpommin.
  Esikot näyttävät voivan oikein hyvin ja tuovat kevään mieleen

  VastaaPoista
 2. Anonyymi13.36

  Voi ei, näin se käy kun ei katso tarkkaan mitä kirjoittaa, se lämmintä vettä mitä tarvitsee kostutukseen ei ammintä

  VastaaPoista
 3. Tuota pitiliinajuttua on munkin pitänyt kokeilla...Nytpä nähdään, miten Sinä onnistut;) Olen tehnyt paperinarupalloja ja käyttänyt liimana vedelä laimennettua EriKeeperiä.Kuinka liisterillä onnistuit?

  VastaaPoista
 4. Nimetön: voi kuule, tuohon seinään on laitettu yhtä jos toistakin tapetin irrroitusainetta, vettä unohtumatta. Mutta se on niin jumissa ettei toista! Tapetoitu maalaamattoman kyproklevyn päälle. Mutta kyllä se tästä. Ennen pitkää. Luulisin.

  Kaisut: vielä on aikaista sanoa, kuivuu kuivuu ja kuivuu. Luulen että tiistai keskiviikko akselilla tiedetään miten kävi. Laitoin liisteriä aika reippaasti...

  VastaaPoista
 5. Suihkepullolla lämmintä vettä vaikka useampaan kertaan, silleen sain tän (mulle uuden) 70-lukulaisen kerrostaloasunnon seinästä tapettia irti. Istui sitkeästi kuin se jokin siellä Junttilan tuvan seinässä.
  Tjaa, kyseessä oli vettyvä paperitapetti kylläkin. Jos on sellainen muoviversio niin sitten voipi olla toinen teekuppi.

  VastaaPoista
 6. Mulla on ollut sua niin ikävä ja olen tuumannut jo, että työtkö ne siellä ihmistä piinaavat vai se harmaa neule. Että vieläkö se on hankala. Mutta joo, kiitos tyhjentävästä postauksesta. Siellä on siis sisustusmojo ja remppapuolelle sellaisesta olisi myös iloa.:) Pitsipallo näyttää tosi hyvälle ja ne seinätkin vielä perskules taipuvat! Ja mistä sä esikoita?????

  VastaaPoista
 7. Jes, muistutus esikoista. En oo kyllä nähnyt niitä vielä kaupoissa, mutta pitänee tsekata...Olen vasta liittynyt lukijaksi enkä ole vielä kovin syvällisesti perehtynyt, mutta kiva ruveta seuraamaan.

  VastaaPoista
 8. Villamokka: ja sitten kun sillä vedellä oikein läärää, niin saa sulatettua sen kyprokinkin...näkyy pian naapurin puolelle :)

  Outi: kyllä täällä elossa ollaan, se on tuo tapetinpeijooni ja vähän se harmaa takkikin. Tosin viimeksi mainittu onkin oikeastaan hyvällä tolalla. Kohta meinaan päätellä kauluksen silmukat ja sitten ollaan samassa jamassa kuin kuukausi sitten! Esikot ovat arkisesti prismasta.

  Emäntä: kyllä niitä kaupoissa jo on, taitaa olla sesonki parhaimmillaan. Teksi viellä mieli ostaa muutama keittiönkin ikkunalle.

  VastaaPoista
 9. Huh. Tuli aika vahvat muistot tuosta tapettikuvasta, omasta pintaremontista on kuitenkin vain reilu kk aikaa.

  Vinyylitapetti oli meillä, sen kun sai jotenkin pintakerroksena irti niin pohja lähti kostuttamalla. Mutta pohjlalla ollut kipsilevy oli ottanut hittiä myös... hiomisen ja pohjamaalauksen kanssa tuskaillessa tuntui että tapetin irrotus oli se helppo homma.

  No, sanopahan vain että kun viimeiset tapetit irtosivat niin sitä huomasi oppineensa homman. Runsaasti tsemmpiä, pakko se on tapetinkin joksus loppua! Lopulta voi vain nauttia siitä kauniista lopputuloksesta, aika paljon pidempään kuin mitä remppaan meni!

  VastaaPoista
 10. Kotoista meininkiä.
  Olen kade noista esikoista; kuulun itse kukantappajaheimoon, kastelukammoisten sukuhaaraan. Aaprami oottaa ihan selvästi herkkutopsien työstämistä.
  Kunnioitus ja kannustus tapettittyömaalle!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi22.00

  Mitäs jos sanoisin, että on ollut kaunis tapetti, sääli, että se meni noin? ;-)).
  OP

  VastaaPoista
 12. Pientä puuhaa siellä tuntuu riittävän. Ihan ilahdutti nähdä papan pöllö ja yksi rakuruukku kaiken muun kauniin keskellä. Haleja. Kohtahan siellä taas juhlitaan!

  VastaaPoista
 13. Meillä on tapettia irrotettu kastelemalla ja sen jälkeen on vedetty höyrypesimellä ja kittauslastalla perässä. Lähtee paljon paremmin kuin pelkällä vedellä, mutta meillä on sentään ollut tausta maalattu.

  Jaksamista tuohon urakkaan!

  VastaaPoista
 14. Löysin blogisi. Kaikenlaista kivaa olet virkannut ja kutonut.

  VastaaPoista
 15. Liisterihomma vaikutta tosi mielenkiintoiselta, tsemppiä tapetinpoistoon!

  VastaaPoista
 16. Anonyymi20.35

  Joko pöllöperheen kuva löysi paikkansa?
  -äiti-

  VastaaPoista
 17. Anonyymi10.34

  On olemassa sellaisia tapetin rei'ittäjiä (en tiedä oikeaa nimitystä), mutta niillä saa siis tapetin pinnan rikki, joilloin se kostuttaminen menee sinne tapetin alle ja tapetti irtoaa helpommin.. Ainakin teoriassa.

  Meillä tapettia revittiin sellaisia 2x2cm paloissa, kun joku oli ilmeisesti liimannut sen siihen seinään (paljaaseen levyyn tietenkin)... Noh, lähti puolet seinää mukana, sitäpä oli sitten hauska kitata ja tasoittaa. Tsemppiä taisteluun tapettia vastaan!

  VastaaPoista