sunnuntaina, tammikuuta 15, 2012

Lämmintä ylle

Tämmönen siitä kaulurista sitten tuli ja pitääpä sanoa että tykkään kovasti. Lämmittää mukavasti ja näyttää sekä tuntuu kivalta ja väritkin ovat aikaslailla mellevät.
Lämmike
Lanka: itse kehrättyä, käsinvärjättyä BFL-villaa, n. 360 grammaa
Puikot: 4 mm
Fiilis: tämän on vallan mainio!
Mallineule on 2 oikein, 2 nurin joustinta. Joustinta neulotaan 8 kerrosta ja sitten yksi kierros nurin. Nurjan kierroksen jälkeen neulotaan 2 nurin, 2 oikein joustinta. Sitten taas nurja kierros ja 2 o, 2n joustinta jne. Kun korkeus on mieluinen, itse tein 8 joustinraitaa, kavennetaan nurjalla kierroksella jokaisessa nurjan joustimen kohdassa silmukka pois. Seuraavalla kierroksella joustimen pystyraidat eivät mene enää samalla tavalla lomittain, mutta se nyt ei niin haittaa. Jatkossa tehdään samanlaiset kavennukset jokaisella nurjalla kierroksella. Joilakin kierroksilla pitää tehdä yksi kavennus enemmän tai vähemmän, jotta luku pysyy neljällä jaollisena. Sopiva määrä kavennuksia selviää sovittamalla. Pään pitää mennä läpi. Sitten voi vielä neuloa jonkun pätkää ilman kavennuksia, jotta saa sopivan mittaisen kauluksen. Jos lankaa on tarpeeksi paljon, voi kauluksesta tehdä vaikka käännettävän.

Alareunan leveys on n. 120 cm, silmukkamäärä tällä paksuudella 220 silmukkaa. Muistaakseni. Lanka on navajokerrattua, olisko suurinpiirtein Isoveljen paksuista, mutta huomattavasti kuohkeampaa. Vyyhdit olivat vähän erisävyisiä, joten neuloin raidottaen eri vyyhdeiltä. Pittää varmaan neuloa toinenkin tämmöinen lämmike, on sen verran kätevä käytössä. Lämmittää harteita ja kaulakin pysyy lämpöisenä.
Ravelryssä on esitelty mitä komeapia kehruu-stasheja, laitetaanpa kuvaan minun oma vaatimaton:
Salkussa on merinosilkkiä, merinoa ja bfl:ää ja salkun edessä merinoa. Myönnetään että kuvasta puuttuu rukilla oleva, sekä luonnonväriset eli 100 g kainuun harmasta karstalevynä, 200 g kainuun harmasta karstanauhana sekä isot letit luonnonruskeaa corriedalea, jotka on alustavasti luvattu Tainalle. Niin ja se pinkki silkki. Missähän se muuten on?

28 kommenttia:

 1. Kaunis, upeat värit!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis. Tuollainen munkin pitäis tehdä kun palelen ja olen vähemmän kaunis kaikissa mahdollisissa lämmittimissäni, kun yritän pitää täällää kämpässä vain 20 asteen lämpötilaa ja mulla on kylmä!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja herkulliset värit! :)

  VastaaPoista
 4. Taru: värit ovat kivan mausteiset. Käsinvärjättyyn villaan tulee pehmeästi vaihtuvat värit

  Tiina: kiitos, minäkin pidän tästä!

  Auli: tää toimii myös sisällä, lämmittää käsivarsiakin. Ja ulkona pysyy hyvin paikoillaan myös tuulessa

  Sara:kiitos!

  VastaaPoista
 5. Onpa tosiaan kaunis! Ja varmasti lämmin!

  VastaaPoista
 6. Herkullinen toteutus, yksinkertainen ja silti näyttävä pintaneulesovellus - pidän kovasti!
  Odotinkin mitä mahdat tuosta sivupalkin villatopsista saada aikaan :)

  VastaaPoista
 7. hieno on kauluri ja uskomattomat ovat värit!!!

  VastaaPoista
 8. Kaunis keeppi! Tein juuri Stripes to keep me warm-kaulurin ja jollen olisi niin tekisin kyllä tällaisen :) Ehkä ensi talveksi sitten, eihän näitä koskaan ole liikaa, ei palelijalle!

  VastaaPoista
 9. Mahtavat värit. Ja mikä kehräys stash! pitäisköhän alkaa taas polkea tota meitin Iisakkia? viime kerrasta onkin jo aikaa....

  VastaaPoista
 10. Aika vaikuttava varasto! Ja mä olen niin odottanut tuota kauluria. On siinä muheva meininki; värit ovat upeat! Mulla meinaa noissa kaulureissa käydä aina samalla lailla; neule lörpsähtää pian ja kaula on sitten paljaana. Pitäisi kait usklataa tehdä kyllin tiukka, niin että pää menee just ja just läpi. Semmoinen hirttosilmukkakauluri.:D

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunis! Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 12. Sirpa: toistaiseksi on tarettu ;)

  Pirle: tää lankahan on odottanut kauan muotoutumistaan neuleeksi. Itekehrättyjen kanssa on vähän semmosta juupas eipäs hommaa kun ei aina tiedä mihin lanka riittää

  Casa: väreistä voidaan kiittää värjäriä. Villa on ostettu etsystä urbangypz kaupasta

  Erika: kyllä ihmisellä lämmikettä pitää olla!

  A-l: mun stash on erittäin vaatimaton verrattuna niihin mitä ravelryn suomalaiset kehrääjät ryhmässä on esitelty. Mutta hyvä näin, tämä määrä on hyvin hallittavissa

  Outi: tein tähän aika napakan tuosta kaulaosasta sekä tarpeeksi korkean. Semmonen liian avoin ei suojaa ja mulla pitää olla kaulan ympärillä jotain kun ulkona viipotan. Kaula on kauhean herkkä kylmälle

  Lammas: ole hyvä vaan, toivottavasti ohjeesta on iloa sinulle!

  VastaaPoista
 13. Ihana! Värit tulevat kauniisti esiin ja tuo on varmasti taivaallisen lämmin.

  VastaaPoista
 14. Kerrassaan upea! Ja niin pehmeän ja lämpimän näköinen.

  VastaaPoista
 15. On kyllä lämpimän näköinen! ja lanka on niin ihanaa!

  VastaaPoista
 16. Ihana. Mulle kans!

  VastaaPoista
 17. vai kauluri? tuohan ulottuu melkein maahan asti? hieno se on ja taidan tahtoa tuollaisen. menen keskustelemaan lankojen kanssa.

  VastaaPoista
 18. Ihanan lämpoisen oloinen kauluri. Pintaneule on veikeän näköistä.

  VastaaPoista
 19. Onpa niin kauniitä värit!

  VastaaPoista
 20. Jopas nyt tuli upea kauluri kuin entisajan keebi. Väritkin aivan ihania.

  VastaaPoista
 21. Joo, aivan ihanan värinen!

  VastaaPoista
 22. Tuomonen lämmitin olis poka hyvä! Nytki tutisen kylmästä, ikkuna vettää melkosesti suoraan niskaan. Onhan mulla se yks harmaa, mutta se on tehty kamalasta langasta: rose mohairista. Eihän semmonen muovikaapu lämmitä ketään.. Uutta puikoile siis ko entisiä valmistuu ensin. :o)

  VastaaPoista
 23. Upea! Tosi sointuvat värit ja tuo BFL on vissiinkin aikast pehmoista ja ihanaa materiaalia.

  VastaaPoista
 24. On se vallan upea. Tuollaisen minäkin tarvitsisin kun hartioita kolottaa. Vaan mulla ei ole yhtä ihania itsekehrättyjä lankoja. Paitsi kun oikein muistelen, tilasin jo muutama vuosia aikaa NauravaltaLampaalta joitain pieniä topseja merinoa. Mihinkähän niitäkin säästelen?

  VastaaPoista
 25. Ihana lämmitin ja mitkä ihanat värit!

  VastaaPoista
 26. Absolutely lovely!!

  VastaaPoista