sunnuntaina, joulukuuta 11, 2011

Villaa ylle

Jos eilinen päivä sujui kehräyksen merkeissä niin ei tältäkään päivältä villaa puuttunut. Aamulla käännettiin auton nokka kohti Merijärveä ja Kehräämö Christinaa. Ja siellähän oli - taas kerran - vaikka mitä kivoja herkkuja tarjolla! Kainuun Harmas taisi tehdä parhaiten kauppansa. Itse onnistuin saamaan sitä yhden vyyhdin, loput annoin Tainan viedä, että saa kauan kaipaamansa Harmas-paidan. Kainuun Harmasta on muuten saatavilla kohta täältä Oulustakin. Antaa puodin pitäjän itsensä ilmoitella milloin on saatavilla. Kannattaa olla kärppänä paikalla, se on ihanaa villaa.
Viime visiitillä tuli ostettua kehruukuitua. Tuli toki tälläkin kertaa, mutta nyt mukaan tarttui kaksi taljaa. Ensi kerralla sitten kokonainen lammas? Taljat päätyivät sohvalle ja todettakoon että niitten päällä oli erittäin mukava torkahtaa. Taljoissa on n. 5 senttiä pitkä kikkarainen villa ja sitä on mukava silitellä. Lämmittääkin aika mellevästi. Tuoksukin on mukana.

Tällä kertaa oli tarjolla myös värjättyjä sukkalankoja, joista tarrauduin oranssiin ja violettiin. Tuleepahan oikein rämäpääraidalliset sukat. (Värit ovat kuvissa kyllä ihan hanurista, valoisampia päiviä odotellessa.)

Ensi viikolla pitäisi ryhdistäytyä joulun suhteen. Lasten lahjat ovat kaikki hankkimatta, joulukortit on kyllä tehty, mutta postiin saakka niitä ei ole saatettu. Sitten pitäisi postipojan mukaan saattaa muutama paketti (vaatii vielä vähän puikkojen heiluttelua) ja kait sitä ruokapuoltakin pitäisi edes harkita. Kinkun olen saanut hankittua. Kaikkien sikalakohujen siivittämänä päätin ostaa luomukinkun. Vähän piti kassalla kakoa kinkun hintaa. Toivottavasti se oli sitten ihan oikeasti onnellisempi possu kuin jotkut lajikumppaninsa.

16 kommenttia:

 1. Onnea lampaista.:) mulla on myös joulu niin vaiheessa, ettei koksaan. pit joulukortitkin ostaa eilen Tiimarista valmiina - mikä on minun mittapuullani aika lailla pohjanoteeraus. Mutta ei riitä aika, ei. Ja luomupossuhan olisi tosiaan vaihtoehto; jostain kumman syystä possu ei oikein enää nykyään maistu. Vaikka taitavat jo menneet; pitikö semmoinen luomupossu varata jo kesähelteillä?

  VastaaPoista
 2. Ihan naurattaa tuo mun kommentti tuossa ylhäällä. Mä taidan tosiaankin olla hiukka loman tarpeessa, mikäli sitä kirjoitusvirheiden määrällä mitataan. Niin ja hei, rupesin stalkkeroimaan sua pinterestissä(kin).

  VastaaPoista
 3. Ihanat nuo taljat sohvalla. Minäkin olen monesti hipeltänyt josko ostaisin vaan minua pelottaa sen kanssa eläminen. Olen aika vaikea astmaatikko, kerääkö ne pölyä kauheesti,entäs se tuoksu ??? Kauniin värisiä sukkia on tulossa.

  VastaaPoista
 4. outi: ai oliko siinä kirjoiutvihretä? en huomannut niitä, saanko minäkin lomaa?

  Luomupossua löytyi ihan viime sunnuntaina pakastinaltaasta. Olisiko siellä vieläkin? Ei sillä kilohinnalla ole ehkä se kaupan vetovoimaisin tuote.

  Minä sua jo aiemmin etin Pinterestistä kun luin että olit liittynyt joukkoon joka osaa priorisoida ajankäyttönsä järkevästi (satiiria, synkkää sellaista) en sitten löytänyt. Kokeillaan uudemman kerran.

  VastaaPoista
 5. sirkkis: kyllähän ne lampaalle tuoksuvat. Toki mun nenä tottuu siihen tuoksuun aika nopsaan. Pölyn keräämisestä en osaa sanoa, mutta nehän voi aina ravistella ulkona ja talvellahan ne voi pyöräyttää lumessa, villahan tykkää lumipesusta. Astmaatikkona ottaisin ehkä varovaisesti.

  VastaaPoista
 6. Juu, olen mä siellä, mutta ei näytä päivittyvän sen firman tiedot ihan kympillä. Mulla on siellä sama nimi kuin räveltämössä; ei se Pinterestin search sillä mua löydä, mutta jos nakkaat nimen siihen osoitteen perään, niin onnistunee. Sitä kun ei tiedä, milloin ne minut laittavat siihen sun seuraajien joukkoon. Niin ja mulla on vielä 8 työpäivää ja sitten aion tehdä jotain järkevää kaksi viikkoa. Istun koneella kuiteski.:(

  VastaaPoista
 7. Hienot on 'karvat' ja langat. Itekin olen haaveillu violetti-oranssi-raidoitetuista sukista jo pitkään. Noh, josko vaikka seuraavaksi Pyhäinpäiväksi viimeistään... :)

  VastaaPoista
 8. outi: mulla on sähköpostiasetuksissa että se huomauttaa uudet seuraajat, löysin sitä kautta. Sulla olikin siellä entuudestaan jo kokonimikaima

  nanna: pyhäinpäivä on hyvä tavoite. Ei piä laittaa liian kireitä aikatauluja :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä siinä lampaan selässä päivätorkut hyvinkin ottaa noiden ihanien lankojen neulomisen lomassa.

  VastaaPoista
 10. Toisaalta se luomupossun hinta kertoo myös jostain: jos possuja (ja muitakin elukoita) kohdeltaisiin paremmin, niiden hinta nousisi. Mutta koska suurin piirtein ketään ei kiinnosta, liha on niin halpaa kuin mitä se on. Ikävä kyllä. :/

  Sukkalangat ovat varsin mukavan väriset, tykkään!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi13.47

  Kutsuvannäköiset taljat. Nuohan passais myös meidän sohvalle. Pitänee kuitenkin käydä ensin kaupassa haistelemassa. Kaipa niistä haju aikanaan hälvenee.
  -äiti-

  VastaaPoista
 12. Taidanpa tulla torkkumaan noitten taljojen päälle! Öljyn kera.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi16.06

  Kun lammaslinjalla olette, niin miksei karitsanlihaa jouluksi kinkun tilalle!? Ja ellei kaupan tiskiltä löydy niin ostakaa suoraan tuottajilta, netistä löytyy.
  terveisin
  lampuri, joka valitettavasti myi jo kaikki lihansa

  VastaaPoista
 14. Sohvasi näyttää nyt aivan ihanalta. :)

  VastaaPoista
 15. pirena: tuohon on kiva kaivautua muhimaan, vielä kun virittelee takkaan tulet ja lämmittää mukillisen glögiä! voiko ihminen enempää toivoa?

  fanny: eläimiä, tuotanto sellaisiakin pitää kohdella hyvin. miten vaan saavatko luomupossut oikeasti parempaa kohtelua?

  äiti: ei ne haise, ne tuoksuu. ja hyvin vienosti vain.

  lissu: tervetuloa vaan! öljyä ei sitten saa viedä sohvalle...

  lampuri: tätä pitääkin ihan tosissaan harkita. Karitsan sisäfile ja ne kareet tai mitä ne kyljykset nyt onkin nimeltään, ovat hyviä. ja ehkä sitä ei tulisi syötyä niin ähkyyn?

  judiuni: tässä in ihimisen hyvä olla :)

  VastaaPoista
 16. Soile, ainakin taannoisessa Hesarin (sikavideokohuun liittyvässä) jutussa kovasti oli puhetta siitä, että luomupossut saisivat paremman elämän ja että sen kalleuden vuoksi sitä ei voi laajemmalti ottaa käyttöön. Tai voisi, mutta silloin lihan hinta pomppaisi aika korkealle, ja koska ihmiset eivät halua maksaa, menisi tuottajilta elanto.

  Ymmärtääkseni jenkeissä luomutuotanto pitää sisällään lähinnä luomurehun, ei muuta. Esim. isojen firmojen luomumaitoa tuotetaan ihan samanlaisissa jättinavettalaitoksissa kuin tavismaitoakin, mutta lehmät ruokitaan luomurehulla. Minkäänlaisesta luonnonmukaisesta tai lajityypillisestä elämästä ei ole tietoakaan. Eri juttu ovat sitten nämä pientuottajat.

  Onneksi ei pääosin vegaanisesti ruokaisevassa perheessä tarvitse miettiä näitä lihansyöntiasioita. Kasvisten ja esim. kahvin, teen ja kaakaon tuottamiseen liittyvät eettiset ongelmat riittävät ihan hyvin...

  VastaaPoista