maanantaina, joulukuuta 26, 2011

Probleemia

Aika täyteläinen olo. Kaapissa on suhteellisen runsaasti jäljellä kinkkua ja erinäisiä laatikkoruokia. Suklaakakusta on puolet kadonnut. Toisaalta on aika kätevää laittaa yksi päivä ruokaa ja sitten kolmena seuraavana vain syödä. Iltaisin olen kömpinyt sänkyyn iPadin kanssa ja uppoutunut Pinterestin kautta avautuviin mitä ihmeellisimpiin maailmoihin, jotka ovat ruokkineet reippaanlaisesti mielikuvitusta. Pitäisi vielä saada se Pin nappi toimimaan. Sain neuvoja miten se nappi saadaan iPadissakin toimimaan, mutta koodaamisessa meni sitten joku kuitenkin pieleen. Noh, iltaisin laitetaan iso kasa kirjanmerkkejä ja sitten aamulla käydään ne pinnittämässä pöytäkoneella.

Syömisen ja surffaamisen lomassa on tullut virkattua erinäisiä otuksia kuusen oksille touhuamaan. Ensin syntyi koala.

Sitten pöllö.
Sitten piti tulla pupu, mutta kun lanka loppui korvissa kesken, tulikin jääkarhu.

Listalla olisi vielä nalle ja kettu.
Sitten se ongelma. Olen tikutikutikuttanut 2,5 millisillä BC Garnin Baby Alpakkaa. Eihän siinä mitään, mutta jos takin kokoisen meinaa saada aikaiseksi, niin sitä tikutikuttamista on aika paljon. No nyt ollaan siinä pisteessä että etukappaleet ovat valmiit, takakappale on valmis. Saumat on ommeltu ja isoa kaulusta on väännetty höyry päällä. Eilen sitten päättelin kauluksen silmukat ja tulin tulokseen että ei hyvä. Kaulusta pitää varmaan tikuttaa vielä joku 5 viisi senttiä lisää. No, se ei toki ole mikään ongelma. Mutta. Etukappaleet ovat liian kapeat. Niissä pitäisi olla leveyttä semmoinen viisi senttiä lisää per puolisko, että saataisiin sitä volyymiä lisää. Tästä päästään siihen että se kaulus pitäisi purkaa. Etukappaleet pitäisi purkaa. Se taas kuulostaa äkkiseltään siltä että koko projektin voisi vaikka unohtaa.

Taidan nyt ensin virkata sen nallen ja mietin kuinka kovasti haluan tämän takin valmiiksi.

16 kommenttia:

 1. Anonyymi12.20

  Täyteläistä oloa siis muuallakin, hienoa! otukset on oikein söpöjä! Takin probleemit kuulostaa tutulta, yhtenä jouluna neuloin ihan vimmassa neuletakin, joka on sijoitettu nyt vaatekaappini pimeimpään nurkkaan, siinä edes lähtökohdat eivät olleet kohdallaan, se oli inhokkilankaa ja -väriä! Lie glögihuuruissa aloitettukin. Siihen nähden olet monta askelta edellä: lanka ok, väri ok, malli ok, pientä säätöä vaan, eikö niin?

  Mari

  VastaaPoista
 2. Söpöjä kuusieläimiä! Onnea takin kanssa, vaikeita valintoja...

  VastaaPoista
 3. mari: täydellisiä naisia siis :) aika optimistisesti ajattelet tämän takin tekeleenkanssa. sanoinko jo että lankaa on inhottava purkaa? se takertuu. virkataan nyt ensin. ja vähän jäähdytellään

  jii: kuusieläimien kanssa sujuu. takki on sitten toinen juttu

  VastaaPoista
 4. Joo sammaa mieltä. Virkkaa se nalle... Mun tekis mieli tehdä kärpässieniä Nepalista...

  VastaaPoista
 5. Ei hittolainen! Ihan meinaa itku päästä täälläkin päässä. 2,5 milliset, tuommoinen työ ja sitten pitäisi purkaa.. pistä hetkeksi tauolle, tee jotain kivaa ja iisiä välissä (kuten näemmä olet jo tenyt:)) ja sitten uudella raivolla hommiin. Olisi nimittäin aika ihana tuo takki. Voi surkea! Tai jospa siellä syntyy napakan energiatankkauksen seurauksena jokin huippuidea, miten ongelma ratkaistaisiin aidan ali menemällä.

  VastaaPoista
 6. Tuumaustauko on paikallaan! Voi että, onpas suloisia nuo elukat. Kaulahuivit ja hapsut ja kaikki!

  VastaaPoista
 7. Ihania kuusipöpöjä oot tehny, kivat.
  Jaa, no mutt eiks se sitt kuitenkin veny tuo neulos ku on valmis? Ei hitsi tommosta voi purkaa ja alusta alkaa, no way.
  Lokoisia loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
 8. mokkakissa: nalle virkattu. kaulus ja toinen etukappale purettu. ensimmäinen uusi etukappale aloitettu.

  outi: se on joskus tätä. Vaikka kuinka laskisi mittanauhan kanssa. nooh, tikutetaan tikutetaan. kyllä se siitä. sitten joku päivä?

  frost: elukoitten lutuisuus vähän helpottaa. Olisihan se jos olisi tullut rumia elukoita ja väärän kookinen takki. siihen ei olisi mikään määrä suklaata riittänyt.

  kristiinas: se saattaisi venyä, mutta voisi venyä vaikka pelkkää pituutta. ajatellaan positiivisesti: takakappaletta ei tartte purkaa ja etukappaleissakin on sen verran syvä v-aukko että silmukat ihan hupenevat silmissä. voi tätä positiivisen hengen nostatusta...melkein alan uskoa jo itekin.

  VastaaPoista
 9. Joltisenkin varma olen, että parin söpökän kuusilelun jälkeen probleemikin on ratkaistu. Tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 10. lissu: kyllä se tästä selkiytyy. kiitos pöllö heijastimista. tuntuu että taidan sosialisoida yhden itselleni...löytyikö sieniä?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi9.45

  Joko kärsii kysyä, miten männöö? Täällä on harrastettu pienimuotoista purkamista, tyyliin yks eteen, yks taakse, puolikas eteen, puolikas taakse ja nyt vajaa eteen! Puhun sukista, joten kylläpä teetättää. Vuorokauden sähkökatko, kotikaljat jääkaapissa levällään ja roska-auto ojassa luovat uskoa parempaan uuteen vuoteen!

  Mari

  VastaaPoista
 12. Anonyymi15.27

  Hi!
  I love the Christmas animals as seen at All about Ami http://allaboutami.tumblr.com/post/13920852352/teddyornaments
  I think I will try to crochet the owl, it´s so cute!
  Wishing you a happy new year!
  //marie

  VastaaPoista
 13. mari: kärsii kärsii. kappaleet on purettu ja nyt neulotaan uudelleen. Toki uskottelen itselleni että ei ole kierros kaksi menossa.

  marie: yes, these critters are from All about ami-blog, the owl is my own variation of the pattern. I think he's the cutest of them all. Proud mum talkin' :)

  Happy new year you too!

  VastaaPoista
 14. Oi mitä hauskuutuksia olet tehnyt! Ihania! Itse en oikein virkkaa enkä kudo...osaaan kyllä :DDD Kyselenki, että teetkö tilaustöitä, tahtoisin Wetterhoff silvia langasta pienen kolmiohuivin jota voisin käyttää villakangastakin kanssa tai voisi se olla tuubikin, mutta siis semmoisen sähkönsinisen(910 taisi olla väri)

  VastaaPoista
 15. merjakoo: tilaustyöt jätän suosiolla väliin. Olen semmonen tuulella käyvä ja teen sitä mitä huvittaa. Tilaustyöt menevät helposti pakkopullan puolelle ja se ei ole hauskaa.

  VastaaPoista
 16. Ok, ehkä löysinkin jo henkilön joka kutoo sen huivin minulle....langat tilattu :)) Ihanaa kevättä sinulle ja puikkojen ja koukkujen kilinää.

  VastaaPoista